Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Iberaice valora positivamente el nuevo proyecto de Norma del ibérico presentado por el ministerio

Iberaice valora positivament el nou projecte de Norma de l'ibèric presentat pel ministeri

28/01/2013

28 de gener de 2013

Iberaice, l'associació que agrupa a més del 95% de les empreses elaboradores del sector del porc ibèric, reconeix l'esforç de l'equip del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient (MAGRAMA) per presentar un projecte de nova ‘Norma de Qualitat per a la carn, el pernil, la paleta i la canya de llom ibèrics’ basat en la negociació i la integració dels diferents models productius.

Encara que la Norma presentada no deixarà completament satisfeta a cap de les parts, Iberaice valora positivament que s'hagin modificat algunes de les propostes anteriors, que podrien haver suposat un perjudici per a una gran part dels operadors i augmentar la confusió en el consumidor. La junta directiva d'Iberaice es reunirà pròximament per estudiar en profunditat el projecte de Norma i fer una valoració completa del projecte de Reial decret que s'ha comunicat ara al sector, i que inclou fonamentalment els següents aspectes:

- Es redueixen les denominacions de venda a tres: gla, esquer de camp i esquer.

- El percentatge racial haurà de posar-se en l'etiqueta, diferenciant-se de la denominació de venda, excepte en els casos dels productes procedents d'ibèrics puros en els quals es podrà indicar en la denominació de venda 100% ibèric. En aquest sentit, Iberaice considera que encara se li dóna un paper excessivament rellevant al factor racial.

- També es milloren els controls sobre les càrregues ramaderes en la devesa, la trazabilidad, i els requisits dels productes elaborats.

- Es mantenen les edats de sacrifici (10 mesos mínim) i s'introdueix una superfície de 2 m2 per als porcs en la seva fase d'esquer, mentre que serà de 100 m2 per a l'esquer de camp.

Imagen
Durant el llarg procés de gestió d'aquesta nova Norma de Qualitat, Iberaice ha mantingut una posició equilibrada i dialogant, basada en la seva majoritària representativitat de les indústries elaboradores del porc ibèric, per aconseguir un marc normatiu que integri l'adequada informació al consumidor amb l'activitat de tots els models productius i orientacions de negoci, i les diferents sensibilitats industrials i territorials.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Industrias de La Carne de España

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

  • Newsletter Hostelería

    12/06/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis