Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un 1,5% menos de noches en alojamiento extrahotelero

Un 1,5% menys de nits en allotjament extrahotelero

21/01/2013

21 de gener de 2013

L'allotjament extrahotelero, en el qual s'inclouen els apartaments turístics, els càmpings i allotjament de turisme rural, va tenir a l'octubre un 1,5% menys de pernoctaciones que el mateix mes de l'any anterior, aconseguint una mica més de 6,3 milions, segons un comunicat de la FEHR sobre la base de les dades de l'Institut d'Estudis Turístics (IET). Els espanyols segueixen sent els responsables de la caiguda ja que van reduir les seves nits un 5,6%, mentre que els estrangers pràcticament les van mantenir (0,1%).

El descens dels turistes tant estrangers com a espanyols a l'octubre, no ha pogut compensar l'augment de l'estada mitjana en aquest tipus d'allotjament que va pujar un 1,9%, situant-se en 5,6 pernoctaciones per viatger.

En els deu primers mesos de l'any les pernoctaciones es van reduir un 1,4% respecte al mateix període de 2011.

Evolució en les pernoctaciones extrahoteleras. Taxes de variació anual (anys 2011-2012)
Evolució en les pernoctaciones extrahoteleras. Taxes de variació anual (anys 2011-2012).

La major caiguda, en càmpings

Aquest mes les pernoctaciones es van reduir en tots els tipus d'allotjament, sent el descens més acusat en els càmpings (-4,5%), on a la caiguda de les dels espanyols (-4%), s'uneix la dels estrangers (-4,8%).

Als apartaments turístics les pernoctaciones van descendir un 0,8% interanual, a causa de la forta caiguda de les dels espanyols (-7,8%), que no va poder ser compensada amb l'augment del 0,6% de les dels estrangers que representen el 85% del total. L'estada mitjana va augmentar un 1,3% fins a set pernoctaciones per viatger.

La major dependència del turisme dels espanyols a les cases rurals va fer que també es reduïssin les pernoctaciones en aquest tipus d'allotjament (-0,6%), ja que van reduir les seves nits un 3,7%, enfront de la forta pujada de les d'estrangers (11,1%).

Els preus pugen en els càmpings

Els preus pràcticament es van mantenir sense canvis als apartaments, amb un lleuger descens del 0,3%, després de la pujada interanual del mes anterior. En turisme rural mantenen pràcticament el descens (-0,7%), mentre que el càmping és l'únic on van augmentar (1,1%).

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Hostelería

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    18/09/2024

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis