Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Rioja, reforzada por la Capitalidad Española de la Gastronomía
La FEHR i la FEPET han xifrat la tornada econòmica en 4.280.978 euros

La Rioja, reforçada per la Capitalitat Espanyola de la Gastronomia

Redacció Interempresas10/01/2013

El conseller d'Educació, Cultura i Turisme, Gonzalo Capellà, i l'alcaldessa de Logronyo, Cuca Gamarra, han valorat molt positivament el desenvolupament de la Capital de la Gastronomia, títol que en 2012 ha ostentat Logronyo-La Rioja. Una designació que ha permès unificar esforços entre administracions i amb el sector privat per posicionar a La Rioja com a referent nacional i internacional en el turisme gastronòmic, així com multiplicar els recursos turístics de la zona. “Ha estat un reconeixement a una tradició vinculada als valors de la nostra terra, al mateix temps que ens ha projectat cap al futur i ens ha donat l'oportunitat de consolidar un nou recurs turístic i posicionar a Logronyo en el mapa de destinacions per atreure a turistes de totes les parts del món. Gràcies a aquest reconeixement, els logroñeses han reforçat el seu sentiment de pertinença i orgull cap a la seva terra”, ha explicat Gamarra.

Imagen

Per la seva banda, Gonzalo Capellà ha destacat que “l'aposta del Govern de La Rioja i de l'Ajuntament de Logronyo per consolidar la nostra terra com a model de turisme gastronòmic ha estat un èxit del que s'han beneficiat al sector turístic de La Rioja, als productes de qualitat agroalimentaris de la nostra terra i ha posicionat La Rioja com a referent a nivell nacional i internacional”.

Els dos organismes responsables del títol de la Capitalitat Gastronòmica, la Federació Espanyola d'Hostaleria (FEHR) i la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme (Fepet), han valorat “molt positivament” l'experiència de Logronyo-La Rioja i han assegurat que ha suposat una tornada econòmica de 4.280.978 euros per a la regió. A més, han destacat la important presència que La Rioja ha tingut en els mitjans de comunicació, ja que asseguren que els mitjans han publicat 1.957 referències periodístiques, tant en mitjans escrits com a online.

En paraules de l'alcaldessa, Logronyo-La Rioja “ha vist reconegut el seu esforç i ha suposat una gran oportunitat per posicionar a la regió en el punt de mira que es mereix un subsector tan important com el turisme gastronòmic, que cada any mou a més de 5 milions de turistes, i per impulsar a un sector econòmic fonamental per a la regió”.

“Logronyo s'ha consolidat com una parada indispensable en el turisme d'interior. S'han aconseguit mantenir les xifres d'ocupació en un any en el qual el sector ha registrat pitjors dades i s'ha aconseguit un impacte mediàtic nacional i internacional que hauria costat més de 4,2 milions d'euros”, ha destacat Gamarra. Una labor que ha estat possible gràcies als esforços de les administracions i de tots els agents implicats per promocionar la marca Logronyo-La Rioja a tot el món, a través de campanyes de comunicació, participació en fires, visites d'operadors, engegada d'aplicacions informàtiques, aprofitant la col·laboració de les ciutats germanades…

Gonzalo Capellà i Cuca Gamarra han presentat un balanç de La Rioja Cabdal de la Gastronomia
Gonzalo Capellà i Cuca Gamarra han presentat un balanç de La Rioja Cabdal de la Gastronomia

D'altra banda, Capellà ha recordat les més de cent activitats que s'han dut a terme al llarg de l'any amb iniciatives programades tots els mesos, que han comptat amb una gran implicació dels hosteleros de La Rioja, que “han exercit d'ambaixadors de la cultura gastronòmica de La Rioja”, i que a més han aconseguit importants reconeixements en el seu treball.

En aquest sentit, el conseller de Turisme i l'Alcaldessa han reconegut “el paper innovador del sector privat, que ha sumat esforços per a la consecució de la mateixa meta: el posicionament de la regió com a referent gastronòmic, amb un producte d'alta qualitat”. En aquest apartat han agraït la labor dels cuiners de La Rioja, que han elevat la cuina a la categoria d'art i han mostrat la cuina més innovadora de la ciutat.

Referència gastronòmica

L'alcaldessa de la capital ha ressaltat que Logronyo ha estat la primera ciutat que ha rebut aquest nomenament, per la qual cosa “som pioners en aquest treball. Ens hem convertit en la màxima referència gastronòmica del país. Un treball que continuarà al llarg dels anys perquè la nostra regió segueixi sent reconeguda per la seva gastronomia, pel caràcter obert de les seves gents, per la qualitat dels seus productes i també per la professionalitat de les seves hosteleros”. Gamarra no ha deixat passar l'oportunitat d'agrair a tots els logroñeses la seva implicació en aquesta designació.

Així, ha destacat la implicació dels de La Rioja en cadascuna de les activitats organitzades. Un any en el qual s'ha transformat el concepte de participació ciutadana. Els logroñeses han participat en totes i cadascuna de les activitats, i fins i tot proposant i desenvolupant idees. Activitats, en molts casos, amb un marcat caràcter solidari. Exemple d'això és el sopar organitzat per ARPS ‘Integrant entre fogons’ o el xou cooking de tancament de la Capitalitat de la Gastronomia els beneficis de la qual van ser destinats a Càrites i Cuina Econòmica.

A més, Gamarra ha destacat que l'Ajuntament de Logronyo ha conjuminat esforços en totes les activitats comercials i esportives organitzades amb un sol objectiu: promocionar la Capitalitat. Entre elles, ha subratllat ‘Black Friday’, ‘Logronyo Shopping Experience’ o la celebració d'una etapa de la Tornada Ciclista a Espanya. En aquest últim cas, les places hoteleres de la ciutat es van completar íntegrament. “Al llarg d'aquest any s'ha maridado la gastronomia amb les arts de La Rioja, que han estat projectades en l'exterior, el comerç, la cultura i l'esport, la qual cosa ha atret major nombre de turistes en tractar-se d'una oferta més completa i multidisciplinària”, ha afegit.

L'alcaldessa ha assegurat que, al llarg d'aquest any i gràcies a la designació de la Capitalitat de la Gastronomia, la ciutat de Logronyo ha registrat l'obertura de 10 bars, cafeteries o restaurants, un hostal i 37 establiments comercials. “Una dada que mostra que aquesta designació ha estat un esperó per afavorir l'emprendimiento en aquesta àrea. Tot això, gràcies a l'obstinació de l'Ajuntament de Logronyo per la regeneració econòmica de la ciutat”, ha conclòs.

En definitiva, la gastronomia s'ha consolidat com un actiu de l'oferta turística de La Rioja, pel seu valor cultural, de creació de riquesa i d'acostament.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Hostelería

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    18/09/2024

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis