Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a VI Premios Nacionales de Hostelería FEHR

VI Premis Nacionals d'Hostaleria FEHR

13/11/2012

13 de novembre de 2012

La ciutat de Sevilla serà l'escenari de la celebració dels VI Premis Nacionals d'Hostaleria, que com tots els anys reconeixen la labor i l'esforç d'empreses o persones que contribueixen a engrandir i dignificar el sector hostelero.

El 28 de novembre l'Antiga Real Audiència de Sevilla es vestirà de gala per acollir la gran festa de l'hostaleria, en la qual professionals del sector, experts, representants institucionals i empresaris es donen cita en un esdeveniment que aquest any serà encara més especial en coincidir amb la celebració del 35 aniversari de la Federació Espanyola d'Hostaleria.

Les associacions que formen part de la Federació Espanyola d'Hostaleria (FEHR) participen activament en aquests premis, presentant les candidatures de les empreses hosteleras que destaquin en àmbits tan diferenciats com la responsabilitat social, la innovació tecnològica, la promoció de la cultura, el compromís amb les persones amb discapacitat, la responsabilitat mediambiental o la qualitat, entre altres categories.

Els premiats

Empresari hostelero: Gerardo Oter

El Grup Oter, fundat fa més de 40 anys explica ja amb més de 18 restaurants a Madrid. A més Gerardo Oter està al capdavant de tres locals més d'oci nocturn. Gerardo Oter va arribar a Madrid, procedent de Guadalajara, amb només 18 anys, i després de provar sort en diversos oficis es va decantar per la restauració. El peix i el marisc són el punt fort dels seus restaurants, si bé, com a bon empresari, ha sabut diversificar l'oferta en els seus establiments, entre els quals hi ha italians, de cuina catalana, asturians… Els seus dos pilars de l'èxit i del creixement són la matèria primera de qualitat: productes peribles de gran nivell; i un servei acurat.

Empresa hostelera: Grup Bokado

Amb 16 anys de vida, empren fins a a 300 persones, facturen gairebé 6 milions d'euros i realitzen més de 400 serveis a l'any amb la seva principal activitat, el catering d'alta gamma per a tot tipus d'esdeveniments. Han treballat amb els xefs més importants, com Arzak, Adriá, Subijana, Berasategui. Han provat la seva oferta gastronòmica els Reis, els Prínceps, els polítics més importants, nacionals, autonòmics i personalitats com la Princesa Carolina de Mònaco. Innovació, creativitat en l'oferta gastronòmica, posada en escena moderna i nous conceptes d'hostaleria els ha portat al cim. Especialment recordada va ser el Sopar de Gala del Congrés Nacional d'Hostaleria del passat mes d'abril en el museu Balenciaga, de Guetaria.

Empresa hostelera d'origen espanyol al món: Restalia-100 Montaditos

Grup de restauració multinacional d'origen espanyol fundat en 2004, especialitzat en menjar popular mediterrani. Han posicionat el terme “montadito” a diversos països. A final de 2012 s'hauran inaugurat 30 locals en països com EUA, Portugal, Mèxic i Colòmbia. A més, dinamitzen l'economia local, ja que porten de la mà als seus proveïdors espanyols. Quin és el montadito més venut a l'estranger? El de pernil ibèric amb oli d'oliva.

Empresa hostelera compromesa amb la responsabilitat social: El Bohío

Des d'Illescas, Toledo, José Rodríguez ha evolucionat la cuina manxega amb la seva proposta d'unió del tradicional amb la innovació i els aspectes avantguardistes, tractant producte d'alta qualitat i oferint-ho en una ambientació molt cuidada. Les seves inquietuds solidàries i de Responsabilitat Social li han portat a ser un dels principals impulsors del projecto ‘Restaurants Contra la Gana’ que la FEHR duu a terme al costat de l'ONG ‘Acció contra la gana’. Ha participat en les quatre edicions. L'any passat va apadrinar la campanya, amb rècord de participació: 450 restaurants en 42 províncies. Així mateix els seus menús sempre estan presents en el Rasclet Solidari de Nou Futur.

Empresa hostelera compromesa amb les persones amb discapacitat: Hospederías d'Extremadura

Hotels amb encant gestionats per la Junta d'Extremadura, erigits sobre edificis històrics i sotmesos a una minuciosa rehabilitació per dotar-los de les últimes comoditats. Per això tenen la certificació “Q” de Qualitat Turística. Col·laboren amb la Fundació Onze per millorar l'accessibilitat universal en les seves instal·lacions. Ja ofereixen les cartes i menús de tots els seus restaurants en braille. S'actualitzen les cartes en cada època de l'any, perquè els menús són renovats en funció dels productes tradicionals de la regió, per la qual cosa les cartes en braille també s'actualitzen de forma constant per oferir un servei accessible i adaptat als clients amb discapacitat visual. A més, estan treballant en l'elaboració dels plànols de totes les hospederías també en braille.

Empresa hostelera destacada en innovació: Mugaritz

Andoni Luis Aduriz sempre ha buscat l'evolució en aspectes tècnics i científics en la cuina del seu restaurant, Mugaritz. Participa amb altres empreses en la investigació, sota el paraigua de programes nacionals com Centit. Des de Mugaritz es fomenten els Diàlegs de Cuina, un observatori-congrés biennal en el qual es donen cita els millors i majors experts en ciència i cuina, per potenciar els coneixements multidisciplinaris. Així mateix duu a terme una labor d'investigació i desenvolupament al costat del laboratori Azti-Tecnalia que dóna, com a resultat, nous tractaments de l'alimentació i creativitat en plats que després podem assaborir en Mugaritz. La divulgació és l'altra part clau de l'èxit de Mugaritz i Aduriz, a través d'articles científics

Empresa hostelera compromesa amb la qualitat: Magistral Hotels

Grup hostelero asturià amb hotels i restaurants a Oviedo i Avilés. El seu principi fonamental, en els 15 anys de vida de l'empresa és la millora contínua i la constant revisió tècnica i administrativa dels processos: Anàlisi per unitat de servei, interpretació de resultats, detecció de punts crítics, confecció de cronogramas, assignació de tasques a responsables, disseny de sistemes de control de millores, treball en equip. Com a conseqüència, El Magistral d'Oviedo és el primer hotel urbà d'Espanya que obté la Q de Qualitat Turística i Ambiental de l'ICTE (Institut per a la Qualitat Turística d'Espanya). Han aconseguit diversos diplomes com el d'Excel·lència Turística d'Astúries per l'Hotel El Magistral d'Oviedo.

Empresa hostelera compromesa amb la seguretat alimentària: La Boella

La Boella està situada en una masia senyorial del segle XII de Tarragona. En els seus 110 hectàrees de finca alberga un gran centre de convencions, un hotel boutique amb restaurant gastronòmic, un celler i una tendeixi gourmet i una almazara que elabora els olis verge extres de les olives de la mateixa finca (premiat en 2009 com a millor oli d'Espanya). En l'elaboració dels olis s'utilitza un sistema de cultiu en Producció Integrada amb l'objectiu d'obtenir productes d'alta qualitat, minimitzar l'ús de productes agroquímicos, optimitzar els mètodes de producció i disminuir els residus.

Empresa hostelera destacada en la promoció de la cultura: Casa El Famós

És el restaurant més antic de la Ciutat de València, el segon de la Comunitat Valenciana i el setè d'Espanya. Manté intacte l'origen de la cuina valenciana, especialment la paella en totes les seves varietats i amb ingredients d'altíssima qualitat i vins de la terra. Manté la tradició culinària de la Paella, “l'autèntica”, la que es cuina a llenya. En 1920, en l'obra “Terres Llevantines”, de B. Morales Sanmartin, premiada pel Cercle de Belles arts, ja es fa referència a la Taverna del Famós. Empresa familiar amb més d'un segle d'antiguitat, ha estat marc de tertúlies d'escriptors i pintors. Un dels seus amos és pintor i escultor i ha creat a l'interior del restaurant una autèntica galeria d'art. Ha col·laborat en diversos estudis d'Universitats estrangeres sobre la paella.

Empresa hostelera compromesa amb la responsabilitat mediambiental: Gate Gourmet Holding Iberia

És la responsable de proveir aliments i begudes a les majors companyies de transport de passatgers, des d'aèries com Iberia, Aeroméxico, Aeroflot, Aerolínies Argentines, Air Canada, Vueling, Qatar Airways, Easyjet.com o British Airways entre unes altres i de línies d'alta velocitat de Renfe. En la memòria ambiental de la companyia destaquen aspectes com la depuració, el reciclatge, l'optimització dels recursos, a més d'invertir en la reducció constant d'emissions, residus, sorolls i consum en els seus processos productius. AENOR certifica que minimitzen els costos de producció; utilitzen els recursos naturals de forma responsable; redueixen l'emissió de contaminants; innoven, reciclen i reutilitzen; mantenen un ambient laboral sa i estable.

Premio ‘José Luis Fernández Noriega’ a la concòrdia: Lorenzo Díaz

Periodista, sociòleg i escriptor. La seva trajectòria professional està molt vinculada a la gastronomia, de la cultura de la qual és un gran coneixedor. Manxec establert a Madrid des dels any 60, és director de Cultura d'Onda Cero Radio. Ha publicat llibres sobre televisió i ràdio, a més del nostre sector, com “Madrid, bodegones, fondes, fondes i restaurants” (1990); ‘Tavernes, botillerías i cafès’ (1992) o ‘La cuina del Quixot’ (1993). “Lucio, història d'un taverner’ (1996), ‘Jockey; història d'un restaurant’ (1997). Premi Nacional de Gastronomia en 1991; Premio Aliments d'Espanya de 1993; el Batxiller en fogons (2004) i Banderer del Cochinillo de Segòvia (2002).

Reconeixements

Mitjà de comunicació: Grup Mediaset

Per recolzar el turisme nacional amb la campanya ‘Espanya, sense anar més lluny’. Telecinco, Quatre, La Set, Factoria de Ficció, Divinity, Energy i Boing han emès reportatges, concursos i informacions donant a conèixer les bondats del turisme nacional, destacant no només llocs emblemàtics de la nostra geografia sinó també els més recòndits, originals i desconeguts.

Persona individual: Salvador Gallec

Va començar amb 16 anys en El Vedat, un dels millors locals de la seva joventut a Madrid. Va treballar en altres restaurants d'Espanya, França i Anglaterra i fins i tot en alguns trasatlánticos. Durant cinc anys va ser Cap de Cuina de la Casa d'Alba, on va donar regna solta a la seva creativitat i va créixer com a xef. En 1985 va engegar La Pèrgola de Salvador, en Moralzarzal. Va començar a créixer i ara alberga un hotel i una Escola d'Hostaleria. Ha presidit fins a aquest mes d'octubre la Federació d'Associacions de Cuiners i Reposteros d'Espanya. (Facyre).

Empresa: Makro

Des de la seva posició de majorista nacional de Cash and Carry, recolza l'hostaleria en la gestió de compres, l'escandallo, planificació en els menús, els esdeveniments dels restaurants i producte per als hotels, a més d'assessorar sobre últimes tendències i nous negocis.

Entitat: Ajuntament de Sevilla

El consistori de la capital andalusa va de la mà del nostre sector en totes les iniciatives que puguin ajudar a l'hostaleria i el turisme. Des de la Ruta de la Tapa que va convertir a Sevilla a la Capital d'aquest producte a nivell mundial a l'estiu, fins a la col·laboració per constituir ‘Assaboreix Sevilla’, també al llarg d'aquest any 2012.

Restaurant centenari: El Rastre

Antic caserón castellà adossat a la muralla, caballerizas del Palau dels Dávila, a pocs metres de la casa natal de Santa Teresa de Jesús es troba el restaurant del que se sap que ja en 1885 existia com a tal, i que manté aquest sabor de la cuina típica de la regió.

Escola d'hostaleria: Escola d'Hostaleria de Còrdova

Formació de futurs professionals d'hostaleria; escola de reciclatge per a persones en actiu; monogràfics per al públic; cuina terapèutica; seminaris i actes divulgatius per a nens. L'Escola d'Hostaleria de Còrdova fomenta un ampli ventall de valors juntament amb la investigació i el desenvolupament, per formar millor a diversos sectors de la població cordovesa.

Directiu d'associació federada: Bernardo Genoll

expresident de Fehrcarem, des de 2005 fins a octubre de 2012. En l'Associació de Cadenes de Restauració Moderna ha fomentat el compromís de responsabilitat al servei d'una societat moderna que ha canviat els seus hàbits de vida i consum, realitzant cada vegada més menjades fora de la llar. És un sector molt dinàmic que representa mig punt del PIB nacional, amb més de 6.000 locals, 110.000 empleats i gairebé 9.000 milions de facturació anual.

Professional d'associació: María Dolores Castany

Gerent d'Hostemur, Federació Regional d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Múrcia. Pel seu constant treball en la gestió de les necessitats dels associats a la regió de Múrcia, la defensa dels seus valors, com la formació, assessorament, suport als empresaris de la regió, foment d'actes divulgatius entre la societat i negociació amb les institucions i administracions per defensar els drets de l'hostaleria murciana.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Hostelería

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    18/09/2024

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis