Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Más de 16.000 bares cierran sus puertas en 2011

Més de 16.000 bars tanquen les seves portes en 2011

12/11/2012

12 de novembre de 2012

Un total de 16.684 bars van tirar el tancament a Espanya en 2011, la qual cosa suposa un descens d'un 7% respecte a l'any anterior, fins a 222.840 establiments, enfront dels 239.524 comptabilitzats en 2010, segons les dades de l'últim informe anual de Federació Espanyola d'Hostaleria (FEHR), 'Els Sectors de l'Hostaleria en 2011'. La crisi i l'entrada en vigor de la llei antitabac són les principals causes d'aquesta pèrdua en una branca d'activitat constituïda en la seva majoria per petites empreses ateses pel propi amo i els seus familiars. Aquest descens és el més baix que s'aconsegueix en els últims anys, en concret des de 2004 en què es comptava amb una xifra similar d'establiments.

Dins del sector de l'hostaleria els bars són la branca més important pel gran nombre d'establiments amb el qual explica que representen el 62% del total dels locals, la qual cosa significa un important volum d'ocupació i de facturació. La producció dels bars en 2011 va ser de 53.658 milions d'euros, la qual cosa equival al 46% de la producció total de l'hostaleria, inclòs l'allotjament. La seva facturació va ser l'única que va descendir l'any passat, un 1,4% respecte a l'any anterior, seguint l'evolució negativa que es ve produint des de l'any 2009, complint-se tres anys consecutius de caigudes.

Quatre comunitats concentren la meitat dels bars

Segons l'Estudi, en la distribució per comunitats autònomes, la meitat dels bars estan concentrats en quatre d'elles. Madrid és la comunitat on hi ha més bars, amb 39.222 establiments, la qual cosa suposa 166 habitants per cada local. Li segueixen Andalusia, amb 36.330 locals, la comunitat Valenciana, amb 36.322 i Catalunya amb 27.900. En aquesta última, la densitat s'eleva a 270 habitants per establiment. L'hostaleria aporta un 7% al PIB d'Espanya i només els bars una mica més del 3%. Per això, l'evolució desfavorable d'aquest gran grup de petites empreses afecta de forma important al conjunt de l'economia del país.

Creix de forma moderada la resta

La resta d'establiments hosteleros, al contrari que els bars, han seguit creixent encara que d'una forma més moderada. Els restaurants són el segon grup en importància per volum amb 88.009 locals i van facturar 24.725 milions d'euros en 2011, un 3,9% més que l'any anterior. Li segueixen les cafeteries amb 17.675 establiments i un 13% de la producció de l'hostaleria. La facturació d'aquest grup va créixer així mateix un 3,9% igual que la de col·lectivitats que els seus 12.912 locals van facturar 10.351 milions d'euros l'any passat.

La bona evolució del turisme en 2011 va afavorir als hotels, que encara que només presenten el 13% de la producció, són també de gran importància per al turisme i el desenvolupament de l'economia del nostre país. La facturació d'aquest grup format per 16.980 establiments, va ser la que més va créixer, un 7% més que l'any anterior, fins a 17.427 milions d'euros.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Hostelería

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    18/09/2024

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis