Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La industria del ibérico rechaza la propuesta de agricultura para modificar la norma de calidad

La indústria de l'ibèric rebutja la proposta d'agricultura per modificar la norma de qualitat

31/10/2012

31 d'octubre de 2012

La junta directiva de Iberaice, el col·lectiu empresarial que agrupa a més del 95% de les indústries elaboradores d'ibèric, ha expressat el seu profund rebuig a la proposta de reforma de la Norma de Qualitat de la carn, el pernil, la paleta i la canya de llom de porc ibèric, que planteja el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient (MAGRAMA), perquè no satisfà de cap manera les expectatives de millora esperades pel sector. És més, la Norma plantejada ha creat una profunda divisió sectorial i territorial molt perniciosa que pot amenaçar de forma sensible el futur d'aquest emblemàtic sector.

En opinió d'Iberaice, la proposta presentada per Agricultura és una Norma feta per als extrems, en lloc de buscar “la virtut en el punt mitjà”, i deixa sense futur i viabilitat a la immensa majoria de les pimes tradicionals del sector. A més, i en contra del que s'assegura en el preàmbul del projecte, aquesta nova Norma no faria sostenible la devesa, en reduir de forma important les possibilitats d'aprofitament. Encara que des del punt de vista de la indústria s'albiren punts de consens, serà necessari dedicar molt més temps i reflexió per avançar en les diferents propostes i consensuar-les amb el sector productor.

Per això, la ferma posició d'Iberaice és que fins que no s'aconsegueixi un consens ampli, negociat i satisfactori de les diferents sensibilitats, no ha de procedir-se a canviar la Norma. En tot cas, la indústria sí està completament a favor de reforçar de forma significativa els controls de la Norma vigent, que han estat el seu “taló d'Aquil·les”. En aquest àmbit, és necessària també una més acurada i pausada reflexió en les comeses i assignació de la realització d'aquests controls, valorant les opcions més eficients i que donin majors garanties. A més, alguns elements del control que es contemplen en la proposta del MAGRAMA poden implicar una situació de monopoli.

Per totes aquestes raons, Iberaice insisteix que, en aquest moment crucial per al sector ibèric, és necessari no donar passos en fals ni adoptar decisions precipitades, de manera que no es reprodueixin els errors comesos en modificacions legislatives anteriors. La necessitat del consens sectorial i territorial, la reflexió profunda sobre el disseny dels controls i el paper que poden exercir noves figures de qualitat, són eixos estratègics que no s'han d'obviar.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Industrias de La Carne de España

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

  • Newsletter Hostelería

    12/06/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis