Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una nueva etapa de innovación e intenacionalización impulsa Hostelco
Uns 50.000 professionals van passar pel recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 17 al 21 d'octubre

Una nova etapa d'innovació i intenacionalización impulsa Hostelco

Redacció Interempresas26/10/2012
Hostelco va tancar les seves portes el passat 21 d'octubre en el recinte de Gran Via de Fira de Barcelon, deixant bones sensacions en la indústria de l'equipament, serveis i productes per a l'hostaleria, les empreses de la qual es preparen pel 2013 amb la confiança que el repunt del turisme al nostre país i l'exportació rellancin les vendes. El saló ha contribuït a generar contactes amb compradors estrangers i ha mostrat les últimes tendències en l'àmbit de la restauració i els hotels amb una aposta clara per la sostenibilitat, l'estalvi (econòmic, energètic, de temps o espai) i el disseny.

Uns 50.000 professionals han passat per Hostelco, el 15% internacionals, procedents de 108 països. El saló ha reunit a 518 empreses de 33 països, amb més d'1.200 marques representades. Per al president d'Hostelco i de la Federació Espanyola d'Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria, Col·lectivitats i Indústries Afins (FELAC), Jordi Roure, “aquesta edició d'Hostelco ha demostrat una vegada més que la crisi és una oportunitat de reinventar-se, innovar i invertir en la recerca de nous productes i vies de negoci”. Amb una ràtio d'exportació del 41%, les empreses espanyoles del sector han demostrat ser molt competitives i estar preparades per vendre als mercats exteriors.

Imagen
No obstant això la màxima qualitat del producte és una condició necessària però no suficient. Segons Roure “per augmentar les vendes cal afegir un bon màrqueting i solucions innovadores al servei del sector, i en aquest sentit Hostleco 2012 ha presentat a tots els professionals les millors oportunitats de networking i coneixement per afrontar el futur amb més optimisme”.

Segons explica Isabel Piñol, directora del certamen, “aquesta edició d'Hostelco marca un abans i un després en la seva història. El trasllat al recinte de Gran Via indica simbòlicament un canvi de rumb del saló, que ja és no només una plataforma comercial sinó un hub actiu de coneixement per als professionals del sector”.

Imagen

Satisfacció entre els expositors

Els expositors van acabar la fira satisfets. El director de King's Buffets, Antonio Criat, va destacar que “aquest any el saló ha anat millor que fa dos anys i ens ha permès, com sempre, estar en un punt de trobada de prestigi i conèixer a nous clients, així com tenir gestos de deferència envers els compradors habituals”.

Les empreses han valorat molt positivament la presència de compradors internacionals. Ignacio Cervantes, director de màrqueting del fabricador de ganivets Arcs, afirma que en aquesta edició d'Hostelco s'ha notat “una major afluència pel que fa a 2010 de visitants estrangers, sobretot d'empresaris procedents dels països del nord d'Àfrica, com Algèria, Tunísia o el Marroc”.

Imagen
Per la seva banda, Luis Esteve, gerent de l'empresa Vayoil, fabricadora d'articles de llenceria per a hotels d'alta gamma, coincideix a destacar també l'increment de compradors estrangers: “Han vingut professionals amb poder de compra real, que és exactament el que venim a buscar en una fira”, explica. “Vayoil porta participant en Hostelco des de 1978, i és precisament ara, en època de crisi, quan és encara més important estar presents en un centre de negocis de la nostra especialitat”, conclou.

L'empresa Zummo, fabricadora de màquines exprimidoras de cítrics, també valora molt positivament el nivell de professionalitat dels visitants. Segons la seva directora comercial, Irene Navarro, “la nostra participació en Hostelco 2012 ha estat un èxit. Hem realitzat molt bons contactes gràcies sobretot al perfil dels visitants, en la seva majoria professionals molt interessats a conèixer millor el mercat i escollir el producte més adequat per al seu negoci”.

Els hotels troben recer en Hostelco

En el marc d'Hostelco va tenir lloc la primera edició del Congrés Mundial de la Indústria Hotelera (HIWC). La trobada va comptar amb més de 320 assistents i la presència de 60 reconeguts ponents com el vicepresident de RR HH d'Hilton Europa, Ben Bengougam; el vicepresident d'operacions d'Europa Occidental d'IHG, Didier Boidin; o Raoul Andrews Sudre, president d'Aspen Resorts International.

Aquest congrés va permetre analitzar els diferents aspectes que integren la dinàmica de la indústria hotelera, com el màrqueting, els recursos humans, les oportunitats de negoci en mercats exteriors, la gestió dels spas i àrees wellness o el poder d'Internet i les xarxes socials com a noves eines de venda. “El congrés ens ha permès crear sinergies molt positives amb el saló. Reunint als millors professionals de la indústria hotelera hem afegit una nova capa al certamen, la del coneixement”, explica Isabel Piñol, directora d'Hostelco.

Imagen
En el marc del congrés es van lliurar els Word Hospitality Industry Awards, que reconeixen l'esforç dels professionals de l'hostaleria en dues àrees clau del sector: innovació i gestió. Les signatures Hobart, Sayl i Noves Tècniques del Gas van ser guardonades en la categoria de 'Producte industrial', mentre que les cadenes Hotusa Hotels, Confortel Hotels, Iberostar i Núñez i Navarrès Hotels van rebre el premi en la categoria 'Excel·lència i Intel·ligència dels Hotels'.

Pa, cafè i còctels, protagonistes de les taules més sofisticades

El 'pannier', l'expert en pa que, com el sumiller, suggereix els millors maridatges entre les diferents versions d'aquest aliment i les creacions dels xefs, va tenir especial protagonisme en Hostelco gràcies al primer curs de formació professional que, avalat per a l'Universistat de Vic, va tenir lloc en el saló.
Imagen
L'Àrea Cafè, per la seva banda, va anar l'escenari de la final del VII Campionat Nacional de Baristas, organitzat amb la col·laboració del Forum Cultural del Cafè. Així, el nou millor barista d'Espanya és el català Sergio Rodríguez. D'altra banda, alguns dels barman més reconeguts del món van desvetllar als visitants d'Hostelco els secrets del còctel i de les seves infinites variants i es van exhibir practicant el flair bartending, una tècnica que combina acrobàcia i sofisticades coreografies amb la preparació dels còctels més espectaculars.
foto

Empreses o entitats relacionades

Hostelco - Fira de Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

  • Newsletter Hostelería

    12/06/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis