Biocompostajes Españoles, S.L. (BICOE) - Compost

Compostatge a orri: aplicable com a abonament o substrat

Fotografia de Compostatge a orri
El compostatge és un procés sostingut i validat per l'administració pública (B.O.I. 166 de 12/7/2001. Pla Nacional de Llots de Depuradores), pel seu funcionament global de reciclatge de desaprofitaments i la seva lògica de desenvolupament sostenible.

Els llots procedents de les depuradores tant urbanes com a industrials, i dins d'aquestes últimes especialment les alimentàries, contenen un percentatge important de matèria orgànica que pot ser reutilitzada. Un dels processos que pot permetre un aprofitament menys problemàtic d'aquests Iodes serà la realització d'un compostatge dels mateixos previ a la seva disposició final.

El compostatge de Iodes de depuradora produeix efectes similars als realitzats sobre altres materials que contenen matèria orgànica. És a dir, el compostatge és un procés biològic aerobio, que sota condicions de ventilació, humitat i temperatures controlades i combinant fases mesòfiles (temperatura i humitat mitjanes) i termófilas (temperatura superior a 45 °C), transforma els residus orgànics degradables, en un producte estable i higienizat, aplicable com a abonament o substrat.

És una tècnica d'estabilització i tractament de residus orgànics biodegradables. La calor generada durant el procés (fase termófila) va a destruir els bacteris patògens, ous de paràsits i moltes llavors de males herbes que poden trobar-se en el material de partida, donant lloc a un producte higienizat.