Syngenta España, S.A.U. - Insecticides

Syngenta Zeldox

Acaricides específics: d'acció duradora

Fotografia de Acaricides específics
Acaricida específic d'acció duradora sobre àcars tetraníquidos (aranya vermella, aranya groga).

És un regulador del creixement, pertanyent a la família de les Tiazolidinas, amb triple efecte sobre els àcars: ovicida, larvicida i ninficida, sent fins i tot eficaç sobre els ous dipositats per les femelles tractades.

Té una acció translaminar important i és segur tant per als àcars depredadors com per als insectes beneficiosos (Phytoseiulus, Encarsia) pel que és molt adequat per als programes de lluita integrada. Quan es requereix un major efecte de xoc sobre la plaga, és convenient barrejar-ho amb un adulticida.

En fruiters, després de diversos anys d'utilització de Zeldox, l'eficàcia del tractament pot veure's reduïda, en aquest cas és aconsellable la utilització d'un altre acaricida alternatiu. És també eficaç sobre els primers estadis larvarios del minador dels cítrics.

Aplicacions autoritzades: contra ous i larves d'aranyes vermelles i grogues, i minador dels brots.

Dosi i manera d'ocupació

Contra àcars abans que aconsegueixin l'estat adult 10 - 15 g/hl i contra Phyllocnistis, 20 g/hl. És convenient tractar abans que els àcars aconsegueixin l'estat adult. Si l'aplicació es fa més tard, es barrejarà amb un acaricida adulticida.

Presentacions: 5 x 100 g.