Argilés, Disseny i Fabricació, S.L. - Maquinaria y equipos para la recolección de frutas

Argilés AF-10 Evolution

Recol·lectors de fruites: els fruits es transporten individualment per mitjà de cazoletas de cautxú

Fotografia de Recol·lectors de fruites
AF-10 Evolution és un sistema de recol·lecció de fruites de màxima fiabilitat i qualitat amb el tracte dels fruits amb un possible rendiment mitjà de 600 unitats/minut. Si 6 unitats pesen 1 kg, el rendiment seria de 100 kg/min.

Característiques principals del sistema:

- Els fruits es transporten individualment per mitjà de cazoletas de cautxú molt flexibles, on és impossible que se de un cop, una burxada de mànec o es marqui un frec. El seu disseny fa que pugi els fruits cap amunt, els baixi i els deixi damunt del giratori d'ompliment sense cap mecanisme ni cop.

- Els braços, pel seu disseny, permeten un angle de treball de 180º, deixant sempre els fruits d'un en un al centre de les cazoletas, i molt fàcils de manejar, Els de la part davantera permeten un gir de 270º, la qual cosa facilita l'entrada en les fileres sense haver de plegar-los i dipositar fruita en ells des del primer moment.

- La sincronització entre la velocitat del tapís dels braços amb la cadena que porta les cazoletas, fa possible la individualització.

- La cadena on van cargolades les cazoletas, és de poliamida, no precisa manteniment i és de fàcil muntar. Les primeres porten 1.300 hores de treball i estan igual que el primer dia.

- Cada braç deixa el fruit en la seva línia de cazoletas, i cadascuna de les 6 línies, ho deixa en sis punts diferents dins del diàmetre de 880 mm del giratori.

Fase d'acoblament dels fruits al palot/bin:

El giratori d'ompliment, gira dins del palot (BIN), aquest no gira. Porta sis tapissos d'entrada i vuit de sortida que són els que acoblen els fruits damunt dels altres dins del palot. Perquè ho entenguin millor, en les màquina tradicionals, tots els fruits van a un tapís i aquest els reparteix pel palot mentre aquest va girant i un sensor corregeix el nivell d'ompliment.

L'AF-10 Evolution, consta de 6 braços, cadascun d'ells forma part d'una línia de transport amb cazoletas. Hi ha 6 línies de transport, que en una primera fase, cada línia diposita la fruita en el seu corresponent faldón d'acoblament al giratori. La segona fase és el pas de la fruita dels faldones d'acoblament a un dels 8 faldones del giratori, cadascun té la sortida en un punt diferent del palot. La tercera fase, és quan d'aquests 8 faldones, la fruita és dipositada en el palot i gràcies als sensors incorporats, es garanteix un nivell d'ompliment òptim en tota la superfície del palot.