Intaex - Altres equips per al processament de fruites i hortalisses

Planta pilot de productes vegetals i conserves: permet prestar a les pimes agroalimentàries d'Extremadura qualsevol servei tecnològic demandat

Fotografia de Planta pilot de productes vegetals i conserves

La planta pilot de productes vegetals disposa d'una línia de processament de fruites i hortalisses per a l'obtenció de polpes o cremogenados i concentrats, incloent l'envasament en tarros de vidres o envasos metàl·lics i l'esterilització dels mateixos. A més disposa de túnel de preenfriamiento i diferents càmeres de refrigeració per realitzar estudis de postcosecha i vida útil de fruites.

Recentment s'ha instal·lat una sala blanca, que alberga tots els equips necessaris per processar fruites i hortalisses d'IV Gamma a escala pilot, amb la maquinària específica mes moderna en els passos de pelat, tractament protector i envasat de la fruita. A més compta amb una línia de processament de vegetals equipada amb cortadora per a hortalisses, prelavadora i rentadora per a tractament protector en continu i centrífuga per a assecat de vegetals. Es disposa d'un sistema d'envasament amb aplicació d'atmosferes protectores per a tots els productes.

També poden realitzar-se processos de deshidratació en un secadero pilot i de liofilització, a més del tractament tèrmic per pasterización o esterilització.

Línies de treball:

Àrea de Productes hortofrutícolas:

• Composició i qualitat de fruites i hortalisses.

• Noves tecnologies en el processament de fruites i hortalisses.

• Postrecolección i conservació de productes hortofrutícolas.

• Processos tradicionals de fruites i hortalisses.

• Obtenció d'aliments mínimament processats i saludables.

• Estudi de Proteòmica en Post-Collita.