Maconse - Altres equips per al processament de fruites i hortalisses

Línies de tractament de polpa de mànec: possibilita diferents passos en el processament del mànec

Fotografia de Línies de tractament de polpa de mànec
A l'entrada de la planta de processament, el producte és dipositat en una bassa amb elevador per rentar-ho, amb la finalitat de reduir la càrrega microbiana i eliminar impureses i la brutícia del fruit.

Després es procedirà a la cocció del fruit, aquest pas té com a propòsit, inactivar enzims, treure l'aire oclòs a l'interior de la fruita, reduir el nombre de microorganismes, remoure aromes i sabors indesitjables, estovar la fruita per facilitar el despulpado i fixar color.

Per a la cocció es podria utilitzar una màquina com la peladora química, que aplicarà als fruits una determinada temperatura durant un temps prefixat, per facilitar el posterior pelat, sense que els fruits sofreixin cap desperfecte, quedant la seva superfície llisa i lliure de qualsevol resta de pell.

Quan el fruit surt del cocedor passa per la màquina quitapieles, la qual està formada per un conjunt de corrons composts de discos de plàstic que en girar a altes revolucions aconsegueixen fer que es desprengui la pell dels fruits.

Una vegada que el fruit està lliure de pell passarà per un transport d'inspecció on es rebutjaran els fruits en mal estat i peces no aptes que condicionen la qualitat del producte.

Després d'haver fet la inspecció del producte , un elevador amb coll de cigne s'encarregarà de dipositar-ho en una espinyoladora trituradora, on se separarà la carn dels ossos.

Una vegada homogenizada la matèria primera i els additius, una bomba monosanitária instal·lada a la sortida del dipòsit, enviarà el producte a un pasteurizador tubular. Després que el producte hagi passat per la primera fase de pasteuritzat és enviat al desaireador.

Quan s'ha realitzat el tractament de desaireado al producte, aquest s'envia a un altre pasteurizador tubular similar a l'anterior en la línia de processament, però amb la diferència d'aquest pasteurizador elevarà la temperatura del producte mes que l'anterior, sotmetent més temps a aquest tractament, amb la finalitat d'eliminar la càrrega microbiana, evitant la degradació d'algunes propietats organolépticas del producte com a sabor, olor, color ,etc.

El següent pas després del pasteuritzat del producte seria l'ompliment, per a això s'enviarà el producte a la llenadora asèptica, la qual omplirà borses asèptiques mantenint l'esterilitat que se li havia aplicat al producte en els processos de pasteuritzat.