Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Krone da muestras de su fortaleza en tiempos difíciles
La multinacional alemanya de maquinària agrícola va reunir a mitjan maig a la premsa especialitzada de 20 països amb l'objectiu de mostrar tot el seu potencial

Krone dóna mostres de la seva fortalesa en temps difícils

David Pou04/06/2012

4 de juny de 2012

La petita localitat alemanya de Spelle, situada a la regió d'Emsland, al sud-oest de l'Estat de Baixa Saxònia, no és només un petit i genuí enclavament, sinó també el lloc on té la seva seu una de les empreses alemanyes de maquinària agrícola amb més solera: Krone. Allí, sobre el terreny, un centenar de periodistes de tot el món van tenir l'oportunitat de conèixer, els dies 15 i 16 de maig, les instal·lacions i les últimes novetats de la marca de referència al món de les empacadoras i segadores, entre elles, la nova generació EasyCut.

El grup de periodistes espanyols va ser a Alemanya de la mà de Deltacinco, el distribuïdor a Espanya de l'àmplia gamma de productes Krone des de fa més de trenta anys. No només els negocis uneixen a la família Krone i a la família Delgado, responsables de l'empresa palentina, sinó també una profunda amistat, un fet que el propi Bernhard Krone va destacar explícitament davant tota la premsa internacional. “A Espanya portem treballant des de fa més de 30 anys amb l'empresa importadora Deltacinco, que porta sent des de fa anys l'importador espanyol de maquinària agrícola que més creix. La maquinària de Krone arriba a l'agricultor gràcies als 52 distribuïdors repartits per tot el país, i d'una forma molt reeixida. Per això, podem afirmar que el passat any Krone va ser a Espanya capdavanter en rotoempacadoras i el número dos en empacadoras gegants. És a dir, també aquí hi ha resultats, que encara que encara es poden millorar en empacadoras gegants, estem molt satisfets”.

Imagen
Bernhard Krone, director general des del passat any, en el qual va substituir al capdavant de l'empresa al seu pare, va presentar davant els assistents la situació de la companyia, que va qualificar de “excel·lent”. En la campanya 2011/2012 el Grup Krone va facturar 1.400 milions d'euros –un 15% més que en 2011 en maquinària agrícola–, apropant-se als nombres rècord del 2007/08. Tal com va destacar el màxim dirigent de Krone, segons les estadístiques de la VDMA, gairebé totes les màquines agrícoles de la marca han crescut en dues xifres percentuals en l'últim any, i “és especialment destacable el cas de les empacadoras gegantes, on nosaltres vam créixer un 6%, mentre que la competència s'ha mogut en xifres negatives”.
Bernhard Krone (esq.) al costat de representants de Deltacinco i de la premsa especialitzada espanyola
Bernhard Krone (esq.) al costat de representants de Deltacinco i de la premsa especialitzada espanyola.
A més, Bernhard Krone va anunciar que se seguiran optimitzant les instal·lacions al llarg dels propers anys. Entre els projectes, es troba la nova nau logística de 4.000 m2, inaugurada fa uns dies pel primer ministre de Baixa Saxònia, David McAllister, o un nou centre de formació, la primera pedra de la qual es va posar el passat 24 de maig. “Per 2013 tenim davant nosaltres un dels grans projectes de futur de Krone: la construcció d'un gran centre de R+D per al desenvolupament de nous equips. Tot els projectes suposen una inversió de 25 milions d'euros i actualment Krone està involucrat en un total de 140 projectes, grans i petits, que el seu objectiu és seguir oferint innovació als nostres clients i al sector”.

Unes instal·lacions capdavanteres amb l'objectiu d'oferir el millor producte

La primera de les activitats programades va ser la visita a les instal·lacions de la companyia en Spelle, l'autèntic cor de Krone, i lloc des d'on parteix tota la seva tecnologia. Passejar pels immensos passadissos i naus de la marca 'verda' –15 hectàrees de naus i 45 de terreny– deixa entreveure com de ben greixada ha d'estar una màquina de producció per poder arribar a proveir el mercat mundial amb milers de segadores, empacadoras, rotoempacadoras, picadoras i rasclets cada any. I és que Krone fabrica gran part de les peces que componen les seves màquines i és potser per això que els seus tècnics coneixen al detall cada mil·límetre de les mateixes. No surt ni un equip de Spelle que no hagi estat prèviament certificat pels tècnics de Krone i per empreses de certificació externes que treballen a peu de fàbrica comprovant que no es passi per alt ni un detall abans que la màquina surti de les instal·lacions. Un total d'1.500 persones treballen en Spelle en tres torns, amb una línia d'assemblatge de 45h/setmanals. Cada any surten de la localitat sajona 20.000 màquines amb destinació a tothom.
Imagen

Quatre estacions per comprovar en el camp el potencial de Krone

El primer dia de demostració es va dedicar a les màquines autopropulsadas i a l'àmplia família de rotoempacadoras de Krone. En la primera estació vam conèixer un dels gegants de la marca alemanya, la segadora autopropulsada Big M 420, fabricada 100% en Spelle. Amb un ample de treball de 9 metres, la nova versió compta amb un motor de 420 CV Common-Rail amb tanc per Ad-Blue –complint la nova normativa Tier IV–, i una renovada cabina, molt espaiosa i amb una àmplia visibilitat. Destaca també entre les seves característiques el joystick, adaptat per realitzar una conducció més fàcil i confortable. Entre altres novetats, la nova Big M 420 compte també amb un nou sistema de refrigeració, en el qual l'aire s'absorbeix des d'a dalt i es deixa anar pels laterals, i opcionalment, amb el sistema de guiat Isobus, premiat en Agritechnica, adaptable als sistemes de diferents fabricadors.
La segadora autopropulsada Big M 420 en plena acció durant la jornada de demostració
La segadora autopropulsada Big M 420 en plena acció durant la jornada de demostració.

El següent pas va ser conèixer les picadoras de farratge, entre les quals els assistents van poder provar in situ la Big X 700. Amb una enginyeria totalment renovada, la X 700 permet passar de forma manual amb un només botó de la seva màxima potència a la manera RESSÒ Power durant una parada, o a l'inrevés, en marxa. Això permet ajustar la potència a les necessitats de cada moment i estalviar fins a un 11% en combustible per tona recol·lectada. La cabina també s'ha ampliat per a un major confort de l'agricultor i s'ha instal·lat un joystick nou amb funcions de memòria. El tècnic de Krone va destacar durant la presentació les noves opcions de control antideslizamiento, amb tres maneres: Herba (molt sensible), Blat de moro (menys sensible), o Desconnectat.

En la mateixa estació es van presentar també els capçals Pick-Up EasyFlow 300 i 380, amb amples de treball de 3 i 3,80 metres. Amb un disseny igual que el de la màquina de farratge, el capçal, perfectament adaptable mitjançant bastidors basculants, pot canviar ara la posició amb tal d'adaptar el plat a l'altura necessària a cada moment.

Capçal Pick-Up EasyFlow 300
Capçal Pick-Up EasyFlow 300.

La següent estació en l'ampli camp de demostracions muntat per Krone en la localitat de Legden va ser per conèixer les rotoempacadoras i empacadoras gegantes, maquinària en la qual Deltacinco destaca per la seva posició de lideratge com a distribuïdor al mercat espanyol. La primera que es va mostrar als assistents va ser Fortima, una rotoempacadora de càmera variable, que els tècnics de la marca van qualificar com “l'empacadora per a cada dia”. Successora de la VarioPack, de gran acceptació a Espanya, Fortima ve equipada amb el pick-up Easy Flow sense trajectòria corba, permetent un menor desgast i un 30% d'augment en el nombre de revolucions. El seu rotor en espiral, de 17 fulles, permet una gran qualitat de cort gràcies al format de les fulles, de tall obligatori. Aquest sistema permet una major capacitat, fins i tot en condicions d'humitat, com les quals vivim els presents en la jornada de demostració. Fortima destaca també pel seu transportador de pacas, format per una cadena de barillas. Es tracta d'un sistema que esmorteeix el soroll i millora de forma evident la compactació de la paca.

La rotoempacadora Fortima en el moment de deixar anar la paca
La rotoempacadora Fortima en el moment de deixar anar la paca.
Després de passar per la rotoempacadora-encintadora Comprimeixi, amb el seu braç plastificador ajustable en altura, va arribar el torn para Ultima, la primera rotoempacadora-encintadora 'senar stop' del mercat. Premiada en la passada Agritechnica amb la medalla d'or, aquesta màquina de càmera variable permet fer pacas d'1,25 a 1,50 metres ininterrupidamente, molt denses, gràcies a a una càmera de precrompresión situada just després del rotor, compost per 26 fulles. Una dels seus principals característiques és que la càmera es pot anar ampliant segons es va formant la paca. D'aquesta forma aconseguim capacitats superiors al 50% comparat amb un sistema convencional. Com a mostra una dada: Ultima pot realitzar una paca d'1,50 metres en només 40 segons.
Les rotoempacadora Fortima i la rotoempacadora-encintadora 'senar stop' Ultima en plena acció
Les rotoempacadora Fortima i la rotoempacadora-encintadora 'senar stop' Ultima en plena acció.
Finalment, també va haver-hi espai per donar a conèixer a l'empacadora geganta BigPack 1270 CutX High-Speed, un 20% més ràpida que els models convencionals. La major rapidesa es deu principalment a un augment en un 18% de la velocitat dels pìstones, de 38 a 45/min. Els nous models High Speed de rotoempacadoras gegants de Krone representen un pas més a oferir maquinària per a grans agricultors i empreses de servei.
L'empacadora geganta BigPack 1270 CutX High-Speed en plena demostració de camp
L'empacadora geganta BigPack 1270 CutX High-Speed en plena demostració de camp.

L'últim dia, temps per a segadores i rasclets hileradores

Ja en el transcurs de la segona jornada les demostracions van començar amb les segadores acondicionadoras. Es van mostrar diversos models Easycut, que destaquen per incorporar importants novetats entre les seves característiques. És el cas, per exemple, del nou disseny del capçal d'enganxi, molt més resistent, o el sistema de suspensió amb suport de la barra de tall en el centre de gravetat, i també un sistema de protecció contra impactes integrat. En els models Easycut R 320 i R360 es va poder comprovar també la nova connexió hidràulica opcional que poden portar aquests models de segadores per ajustar la pressió de la barra de tall sobre el sòl sense que l'agricultor hagi de baixar-se del tractor.

Dins dels diferents models d'aquest tipus de segadores acondicionadoras (frontals, laterals i posteriors) va destacar principalment el nou tipus de condicionador, amb un tipus de pues que permet un millor flux del producte segat, alhora que conserva una òptima qualitat.

Les segadores amb condicionador EasyCut en acció
Les segadores amb condicionador EasyCut en acció.
L'estel d'aquesta estació va ser el model de triple combinació EasyCut B 1000 CV Collect, la segadora acondicionadora més gran del mercat. Aquesta segadora de gran capacitat, amb un ample de treball de 9,26 a 10 m, destaca principalment per un nou sistema hidràulic de suspensió integrat, CombiFloat –premiat en Agritechnica–, que permet mantenir automàticament la pressió de totes les barres de tall sobre el sòl, independentment de les irregularitats del terreny.
La segadora amb condicionador EasyCut B 1000 CV és el model combinat més gran del mercat
La segadora amb condicionador EasyCut B 1000 CV és el model combinat més gran del mercat.
L'última estació va ser finalment per conèixer les últimes incorporacions de Krone en la seva gamma de rasclets hileradores i henificadores. Aquí ens trobem amb la família Swadro, en hileradores, amb els nous models 809 (amb un ample de treball de 6,8 m) i l'imponent Swadro 1400 Plus, amb un sistema hidràulic que permet baixar l'altura per al transport fins als 4 m. Dins de la família de rasclets henificadores destaca el nou model KWT 2000, amb un ample de treball de 19,6 metres i 18 rotors rotatius amb un diàmetres d'1,53 m i sis braços portadientes.
Rasclet hilerador Swadro 1400 Plus
Rasclet hilerador Swadro 1400 Plus.

Empreses o entitats relacionades

Farming Agrícola, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades