Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a COAG exige mayor control y sanciones para evitar los fraudes en el aceite de oliva

COAG exigeix major control i sancions per evitar els fraus en l'oli d'oliva

24/11/2010

24 novembre 2010

La Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG) exigeix a les administracions públiques un major control i sancions exemplaritzants per acabar de forma radical amb els fraus que s'estan produint en les grans superfícies en la comercialització de l'oli d'oliva, tal com publica avui el diari El País, aportant dades de la Direcció General de Consum de la Conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia. "Les administracions han de lluitar contra aquest tipus d'actuacions que no només atempten contra el prestigi de l'oli d'oliva sinó que també provoquen que els preus tirin a la baixa, amenaçant a un sector econòmic d'importància estratègica per a la nostra comunitat", explica el responsable del sector de l'oli d'oliva de COAG, Gregorio López.

Aquesta organització agrària considera que es tracta d'un fet molt greu, ja que les dades de Consum evidencien que en el 56% de les inspeccions hi ha algun tipus d'error o frau relacionat amb l'oli d'oliva a l'hora de comercialitzar-lo. "No es tracta d'un perill per a la salut, però sí que suposa un engany al consumidor, ja que se li ven oli com verge extra quan no ho és. Pràctiques com aquestes són les que estan provocant un enfonsament en els preus, ja que en les grans superfícies es troben preus per sota dels costos de producció ", aclareix Gregorio López. "No és possible que es vengui un verge extra a un euro quan a la cooperativa està a dos euros", afegeix.

Les dades conegudes ara avalen les denúncies de COAG, que porta anys alertant sobre les pràctiques especulatives dels envasadors. De fet, COAG-Jaén ja va denunciar al febrer a Alcampo per vendre la seva marca Auchan amb un error en l'etiquetatge, demostrant posteriorment que a més es venia com a verge extra quan en realitat era oli refinat barrejat amb oli d'oliva verge. "Consum ens va donar la raó i ara es comprova que no és un fet aïllat, sinó més comú del que pensàvem", ha dit el responsable de COAG.

Empreses o entitats relacionades

Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades