Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fruit Attraction se confirma también como cita clave para la industria auxiliar

La propera edició tindrà lloc del 15 al 17 d'octubre de 2014

Fruit Attraction es confirma també com a cita clau per a la indústria auxiliar

David Pou30/10/2013

La cinquena edició de Fruit Attraction, organitzada per Ifema i Fepex, va tancar les seves portes el passat 18 d'octubre amb la participació de 35.000 professionals de 83 països, la qual cosa significa un increment del 25% en relació a la convocatòria de l'any anterior. Aquest esdeveniment professional va registrar, igualment, un creixement del 13% en la participació empresarial, amb la presència de 674 expositors de 16 països. Uns resultats que posen de manifest l'interès i respatller del sector de fruites i hortalisses per impulsar Fruit Attraction com a instrument comercial i punt de trobada d'aquesta indústria.

En relació al nombre de visitants professionals destaca també l'augment d'un 27%, situant-se en un total de 24.829, dels quals 5.318 van ser estrangers (+61%) de més de 80 països. Els procedents de França, Itàlia, Portugal, Regne Unit, Països Baixos, Alemanya i Polònia van significar el 69% del total de visitants de fora d'Espanya, la qual cosa confirma a Fruit Attraction com a cita clau per a la distribució europea. En aquesta línia, cal subratllar la participació d'expositors europeus, especialment de França, Itàlia, Holanda i Portugal, així com la de Xile i Perú, que van assistir per primera vegada, i Brasil i Argentina, països que ja havien participat anteriorment.
Imagen
En l'àmbit nacional, Fruit Attraction va registrar una participació de les principals zones productores del país, Andalusia, Murcia, Catalunya, València, Extremadura, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Aragó, La Rioja i Navarra. Una vegada més, l'àrea de productors va registrar el segment de major representació que va significar el 69% de l'oferta d'aquest esdeveniment que també va comptar amb un important pes de la indústria auxiliar, amb un 31%.

La indústria auxiliar segueix afermant la seva presència

La protecció de cultius i les noves varietats van estar molt presents en els pavellons 7 i 9 d'Ifema, en els quals les empreses de la indústria auxiliar van comptar amb un espai que cada any va guanyant en nombre d'expositors. Syngenta va animar una vegada més Fruit Attraction, en part gràcies al xou cooking que va tenir lloc en el seu stand durant dos dies de la fira. En concret va ser el cuiner Juan Manuel Sánchez, d'Almeria de 25 anys que ha saltat a la fama després de guanyar la primera edició del concurs televisiu MasterChef, qui es va encarregar de fer alta cuina amb varietats com els tomàquets Kumato, Mini Kumato, Bambelo o Angelle, el pebrot Angello, el meló Ibèric o el carbassó Cronos. La companyia va voler ressaltar la presència de Syngenta en cada segment de la cadena agroalimentària, ja que no solament treballa a desenvolupar la millor genètica per al productor i tot tipus de productes per a la sanitat vegetal i de lluita biològica, sinó que també es preocupa de donar solucions de sostenibilitat, d'oferir serveis als mercats i la gran distribució i de respondre a les demandes del consumidor, desenvolupant les noves varietats que el mercat sol·licita.

El xef Juan Manuel Sánchez va utilitzar les varietats Syngenta per fer alta cuina
El xef Juan Manuel Sánchez va utilitzar les varietats Syngenta per fer alta cuina.

Llavors Fitó va aprofitar per mostrar tot el potencial de les seves llavors hortícoles i les novetats més importants per a la propera campanya. Les noves varietats desenvolupades per Fitó van tenir molta presència, especialment l'aposta per recuperar el sabor autèntic i la qualitat de les hortalisses. Per a Jordi Ballester, responsable d'Assumptes Corporatius & Desenvolupament de Negoci de Llavors Fitó, “el sector ha valorat positivament les nostres varietats de tomàquet Paladium i Egara, que comencen a fer-se un nom entre productors i distribuïdors, així com els cogombres Jairán, Baezal i Mitre, o les especialitats com el tomàquet de penjar Gerd, el tomàquet multilocular Monterosa, o el pebrot Zanetti, totes elles desenvolupades sota el concepte de recuperar el sabor que estem duent a terme amb accions com el Panell de Tast que hem creat al costat de l'Irta”.

En el stand de Fitó es van presentar les varietats de producte fresc més destacades...
En el stand de Fitó es van presentar les varietats de producte fresc més destacades, un racó especial amb productes per l'agroindustria i un ‘Delicious corner’.

El carbassó va ser l'hortalissa protagonista entre les novetats presentades per Gautier Llavors en Fruit Attraction. “Som la marca que més tipus de carbassó té, tant en formes com en colors”, afirmava Angelo Tjhie, màxim responsable de Gautier Llavors a Espanya. “A més de les nostres varietats ja conegudes com a Satèl·lit, Geode o Floridor, hem introduït la varietat verda llarg Prémer, per a cultiu baix plàstic i sembra a l'agost. L'experiència en aquest primer any ha estat excel·lent”.

Bejo Ibèrica va voler destacar l'associació entre color i salut. L'empresa va presentar nombrosos vegetals amb pigments de color naturals, que serveixen, a més de per cridar l'atenció del consumidor, com a font de substàncies beneficioses en el metabolisme humà. Tot això inclòs en la línia conceptual de sabor, salut i conveniència de l'entitat. Durant els dies de fira es van realitzar tastos de sabor de pastanagues de colors –Naval, White Satin, Mello Yellow i Purple Haze–, així com de remolatxes de dos colors diferents: Pablo i Boldor. Van destacar també microbulbos de ceba que aporten un valor afegit al procés productiu d'aquesta hortalissa.

L'especialista en biopesticidas Seipasa va consolidar la seva presència en Fruit Attraction gràcies a la presentació del nou sistema global R-free. Durant els tres dies de fira no només van visitar el stand de Seipasa els seus clients habituals, sinó que es van fer multitud de nous contactes i es van aconseguir “destacades xifres de negocis”, segons va confirmar el CEO de Seipasa, Pedro Peleato, qui assegura que el creixent èxit d'aquest esdeveniment demostra que “l'agricultura a Espanya té present i futur, i és un referent a nivell internacional”. El missatge de Seipasa en aquesta nova edició de Fruit Atrraction va calar profund. “Enfront d'altres empreses del sector que asseguren produir extractes naturals, Seipasa fabrica biopesticidas amb ingredients actius reconeguts, declarats i registrats, a partir del Sistema Global R-Free. Això és el que ens diferencia: oferim una tecnologia natural que abasta totes les fases del nostre procés de producció i garanteix l'efectivitat dels tractaments”. Així resumia el director comercial de Seipasa, Vicente Iñiguez, les novetats que l'empresa va presentar en Fruit Attraction.

Seipasa, que va impartir les seves pròpies jornades tècniques dins del Fòrum Innova, va presentar en Fruit Attraction en nou sistema global R-free...
Seipasa, que va impartir les seves pròpies jornades tècniques dins del Fòrum Innova, va presentar en Fruit Attraction en nou sistema global R-free.

Mc Bio, en la seva línia de producció de biofertilizantes amb aminoàcids d'origen animal, en què McBioFer és el producte estavella, va presentar en Fruit Attraction un projecte molt ambiciós: la gamma McBrotamix. “Ara anem un pas més enllà. Aquí estem parlant d'un aminoàcid d'origen animal molt concret, procedent de l'epiteli de la vaca, molt difícil d'extreure i elaborar, però amb molta més qualitat a l'origen. Amb aquest producte culminem l'aminoàcid quant a qualitat-rendiment de la nostra marca”, explicava el director de Màrqueting de McBio, Diego Martínez. Aquest gamma té la seva versió més potent en McBrotamix Bull, que aquest mateix aminoàcid es complementa amb un percentatge alt de microelementos, i es completa amb McBrotamix Bor o Calci, abonaments correctors amb aminoàcids també d'origen animal.

L'objectiu de Bayer CropScience en aquesta edició va ser consolidar el seu paper de soci estratègic per a les empreses hortofrutícolas exportadores. Per a això, la companyia s'ha compromès amb el seu projecte Food Chain Partnership, mitjançant el qual ajuda a empresaris agrícoles a posicionar els seus productes entre els consumidors europeus. En Fruit Attraction, l'empresa va mostrar els més de 90 projectes que ja s'estan duent a terme a Espanya, aquest any amb novetats en diferents regions i cultius com el cogombre i el pebrot.

Imagen

Atlàntica Agrícola, que va rebre la visita l'últim dia de fira d'una comitiva formada per 30 tècnics i clients dels seus distribuïdors de països d'Europa de l'Est; Grup Agrotecnología, que va participar activament en el Fòrum Innova presentant, de la mà del seu director comercial, David Pérez Ansótegui, els resultats dels últims assajos realitzats al Centre d'Avaluació de Rosario, a Xile, amb Lecitec en fruiteres d'os, llavor i en raïm; o Haifa, que va utilitzar tot el seu potencial de marca com a empresa multinacional i proveïdor de referència de fertilitzants especials, van ser altres marques que van destacar entre més d'un centenar d'empreses de la indústria auxiliar presents en aquesta cinquena edició, una xifra que segur seguirà creixent.

Imagen

En Fruit Attraction no va faltar la maquinària per a l'horticultura

Però no solament les llavors, fitosanitaris i fertilitzants van ser protagonistes a la zona d'indústria auxiliar, també va haver-hi espai per a la maquinària. Un dels expositors destacats va ser Roter Maquinària Agrícola, que va presentar a Madrid novetats de les seves marques representades Forigo i Ortomec per a preparació de sòl, sembra i recol·lecció. Una de les grans novetats presentades va ser una maduixa invertida que al seu torn fa llits de plantació. Segons Víctor Ibarra, gerent de l'empresa murciana, el model G35 de Forigo estratifica perfectament el sòl, deixant els elements més pesats sota i els més fins en la part superior. “D'aquesta forma la plantació creix de forma uniforme i l'aigua també es drena per igual. Al mateix temps que s'estratifica el sòl, es fa una taula molt bé conformada perquè sembradoras i recol·lectores puguin treballar amb major facilitat. Aquesta màquina realitza dues taules alhora, per exemple per a plantacions d'enciam, i al mateix temps abona i enterra cinta per a reg per degoteig”.

Roter Maquinària va portar a Fruit Attraction les seves últimes novetats per a preparació de sòl, sembra i recol·lecció
Roter Maquinària va portar a Fruit Attraction les seves últimes novetats per a preparació de sòl, sembra i recol·lecció.
Para sembra, Roter va mostrar en Fruit Attraction la sembradora mecànica de precisió Multi-Seed d'Ortomec, apta para la sembra de diferents tipus d'hortalisses com rúcula, baby leaf/fulles baby, espinacs, julivert, bledes, etc. Planta un total de 29 files en una taula d'1,80 m, és a dir amb una distància entre fileres de 5 a 6 cm. I finalment, a l'apartat de recol·lecció, també d'Ortomec, Roter va completar la seva presència amb la taula cribadora Selecta, amb forats intercanviables per a hortalisses com baby leaf, rúcola, espinacs, valeriana, etc. Amb dos amples de treball disponibles, 150 i 170 cm sobre 6 plats cribadores, la versió de camp, muntada directament sobre la recol·lectora, resulta òptima per a un sedàs del producte durant la fase de recol·lecció.

Més d'1.500 assistents a les jornades tècniques

De forma paral·lela a l'exposició comercial, Fruit Attraction va ser també escenari de celebració de múltiples activitats i conferències, que van oferir als més d'1.500 professionals assistents un espai de debat i intercanvi de coneixements.

Entre aquestes, i com a part de l'espai Fruit Forum, va destacar la jornada Stone Fruit Attraction, organitzada per Fepex, que el seu objectiu va ser posar en valor la producció de fruita d'os espanyola. La jornada va comptar amb les ponències de dos experts mundials en fruita d'os, Carlos H. Crisosto, de la Universitat de Davis, Califòrnia, i Juan Carlos Zoffoli, de la Universitat Catòlica de Xile, els qui van analitzar les últimes novetats quant a varietats i tècniques postcosecha.

Fruit Attraction va acollir també una jornada sobre fruites i hortalisses preparades, titulada 'Tendències i Innovació en la comercialització de fruites i hortalisses preparades a Estats Units i Europa', i 'Constitució del Fòrum Español de la Patata', organitzades per Fepex; a més d'altres conferències i taules rodones, com la II Jornada Fruit Retail; l'Esdeveniment Global Gap tour 2013 Spain; la Jornada Connecta 'Un nou escenari per a les fruites i hortalisses'; entre unes altres.

Imagen
En la mateixa línia, el Fòrum Innova va oferir la possibilitat de realitzar presentacions de les últimes novetats. Així, en aquest espai es van exposar temes com 'Com millorar l'eficiència en la logística hortofrutícola', de la mà de Logística Professional; 'Internalización on-line d'empreses alimentàries' i 'Aplicació de recobriments comestibles en productes llests per consumir', per Xternaliza; 'Rentat higiènic i control de podrido en la postcosecha del pebrot' i 'Control de podridos i tacats en cítrics. Un enfocament industrial', tots dos de Productes Citrosol; 'Obtenció de fruita d'os lliure de residus de pesticides', de Zerya Produccions Sense Residus; 'Nous biopesticidas. Present i futur', de Seipasa; 'Serveis i projectes del PBA al sector hortofrutícola nacional i internacional', Port Badia d'Algesires; 'Procediments alternatius de control de malalties de cítrics en postcosecha', Decco Ibèrica Post Collita; i 'Estratègies d'exportació de productes hortofrutícolas a tercers països', de l'Ambaixada de Països Baixos.

Empreses o entitats relacionades

Roter Maquinaria Agrícola, S.L.
Syngenta España, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades