Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sephu se reinventa con el tratamiento de leonarditas ‘a medida’
L'empresa ha inaugurat una planta específica valorada en un milió d'euros per activar, granular i assecar leonarditas i altres materials de barreja

Sephu es reinventa amb el tractament de leonarditas ‘a mesura’

Anna León15/10/2012
La demanda creixent de leonarditas granuladas va portar, el passat 15 de setembre, a l'engegada d'una planta específica per tractar aquests materials en la localitat turolense de la Mata dels Oms. Societat Espanyola de Productes Húmics (Sephu) inaugurava aquesta instal·lació en la qual ha invertit un milió d'euros. Damián Blasco, president de la signatura, ens assegura que la nova instal·lació permetrà a la companyia portar a la pràctica la “formulació de nous productes així com l'obertura de nous mercats”.
En la imatge, detall de les tremuges, del mesclador i del plat granulador de la nova planta de Sephu en La Mata dels Oms...
En la imatge, detall de les tremuges, del mesclador i del plat granulador de la nova planta de Sephu en La Mata dels Oms, a 18 quilòmetres de les explotacions mineres de l'empresa en el terme municipal de Gargallo (Terol).

“Sephu ja comercialitzava leonarditas granuladas abans de l'execució d'aquest projecte, si bé la granulació era subcontractada a fabricants d'òrgan minerals. Posteriorment, la major demanda de leonarditas granuladas enfront dels problemes de proveïment i qualitat del granulado, ens va portar a plantejar-nos la possibilitat de construir una planta d'activació, granulació i assecat de les mateixes”, ens explica Damián Blasco, president de Societat Espanyola de Productes Húmics. Tal dit tal fet, l'empresa va donar llum verda a aquest projecte amb el qual pretén, d'una banda, tractar de forma específica a les leonarditas i, per l'altre, aconseguir una major eficàcia en la correcció dels sòls i una resposta més ràpida en els cultius de cicle curt. La instal·lació, inaugurada el passat 15 de setembre i amb seu en la localitat turolense de la Mata dels Oms, ha suposat una inversió final d'un milió d'euros. Amb la nova planta, situada a 18 quilòmetres de les explotacions mineres de la companyia en el terme municipal de Gargallo (Terol), es facilita la formulació de nous productes així com l'obertura de nous mercats per Sephu, en opinió de Blasco.

Possibilitat de treballar amb leonarditas i additius diferents alhora

La planta compta amb dues tremuges receptores amb dosificadors de descàrrega que permeten treballar amb dos tipus de leonarditas diferents i fins i tot formular barreges a força de leonarditas i altres productes additius. D'aquí, sorgirien barreges destinades a sòls diferents o cultius específics. Les leonarditas, soles o barrejades amb altres additius, s'introdueixen en una mescladora contínua que els proporciona la humitat necessària per a la seva granulació, mitjançant àcids húmics líquids i solució extractante. Aquest procés les activa perquè la seva resposta en el sòl i en els cultius sigui molt més ràpida i efectiva. D'aquesta forma, es redueixen les dosis recomanades i s'abarateixen costos. “En comptar amb dues tremuges receptores —continua Blasco— es poden incorporar dos productes diferents, que s'introdueixen en una mescladora contínua abans del seu pas al plat granulador. La incorporació de les tremuges suposa l'eliminació d'un procés anterior com era la barreja, obtenint una barreja final més homogènia i precisa en la seva composició”.

Una vegada humitejat i activat, el producte resultant pansa, al principi, al plat granulador, el diàmetre del qual és d'1,60 metres, i, posteriorment, al tromel d'assecat d'1,2 metres de diàmetre i 9 metres de longitud. Per tant, es pretén millorar la granulació en la seva part inicial para, després, assecar els productes granulados fins que conservin una humitat entre el 8 i 10%.

“Amb dues tremuges receptores es poden incorporar dos productes diferents, eliminant el procés anterior de barreja i obtenir un producte més homogeni i precís”
Tromel d'assecat on s'assequen els productes granulados ja barrejats, humitejats i activats
Tromel d'assecat on s'assequen els productes granulados ja barrejats, humitejats i activats.

Una planta que granula leonarditas i altres barreges amb nitrogen, calci i magnesi

Els productes granulados i secs provinents del tromel cauen sobre un sedàs vibrant amb malles de 3 i de 6 mil·límetres, on se separa el granulado estàndard de 3/6 milímetrosde diàmetre que es transporta a la sitja d'apilament. Per contra, el producte superior a 6 mil·límetres cau a un molí que el tritura i retorna al plat granulador.

Per la seva banda, els grànuls fins inferiors a 3 mil·límetres de diàmetre es traslladen pneumàticament a un cicló separador, on es diferencia entre el mini-grànul de 0,5-3,0 mil·límetres que cau a la sitja proveïda d'equip de pesaje i ensacat i la pols de 0-0,5 mil·límetres que es recupera i envia, també a la seva sitja d'apilament, a través de dos filtres de cartutxos autoaspirantes.

Després de l'assecat, els productes passen a un sedàs vibrant amb malles de 3 i de 6 mm...
Després de l'assecat, els productes passen a un sedàs vibrant amb malles de 3 i de 6 mm, on se separa el granulado estàndard de 3/6 mm de diàmetre de el  superior a 6 mm. Aquest últim cau a un molí que el tritura i retorna al plat granulador.

En suma, la nova planta resulta innovadora arran de la incorporació de les dues tremuges receptores el que afecta, de forma clarament beneficiosa, als processos de producció de l'empresa. Damián Blasco, president de l'empresa, concreta: “En conseqüència, s'amplia la gamma de productes. Ja no només es granulan leonarditas sinó també barreges amb nitrogen, calci i magnesi, deixant la porta oberta a la formulació d'altres productes a mesura de les necessitats del camp”. El projecte ha estat dissenyat a la ‘mesura’ de les necessitats de Sephu. Per a això, s'ha incorporat un sistema que permet afegir àcids húmics i solució extractante a la barreja, abans de la seva granulació, així el producte final s'activa i ofereix una resposta més ràpida i efectiva “sobre el terreny”. A més, tecnologia i estalvi energètic es donen la mà en aquesta instal·lació concebuda per “aprofitar al màxim les calories utilitzades durant l'assecat (aire calent, fums i vapor d'aigua que produeix el cremador de gasoil i l'assecat), creant-se dos bescanviadors de calor per fabricar humato potásico 100% soluble per dessecació”.

Una vegada garbellat, el producte passa a la sitja d'apilament
Una vegada garbellat, el producte passa a la sitja d'apilament.

Empreses o entitats relacionades

Sociedad Española de Productos Húmicos, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades