Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La madre, una santa

La mare, una santa

Ibon Linacisoro. Director02/11/2009
Imagen

3 novembre 2009

En això del treball, i molt més ara que, exceptuant els de les màscares i els tamiflús, ningú ven res, la gent es posa nerviosa i arriba a on no volia arribar. Que per cert, sabies que l'antiviral aquest pertany al grup dels inhibidors de la neuraminidasa, un enzim que, juntament amb l'hemaglutinina, es troba en l'embolcall de la partícula viral, tot això amb la finalitat d'inhibir l'acció de l'enzim neuraminidasa del virus, que és la que permet la seva disseminació dins de l'organisme i la consegüent infecció de noves cèl lules a l'interior del cos humà? Jo m'he assabentat fa poc, però la informació m'ha alleujat molt.

Però al que anàvem, els nervis a la feina. Això potser sí ho saps: un senyor X, pel motiu que fos, es va posar nerviós i, en el fragor de la batalla li va cridar 'fill de puta' al seu cap, un insult que ha deixat de ser-ho, perquè de tant usar-lo és ia una forma afectuosa de dirigir-se a algú. El cap, un amargat, va i l'acomiada. El treballador, molt decebut amb el seu cap perquè no aprecia el seu afecte, el denuncia i guanya, perquè el jutge diu que cridar 'fill de puta' al cap tampoc és per tant, és més, hauria de valorar positivament aquesta mostra sincera d'afecte i aquest record de la família del cap, en aquest cas per part materna. I en aquestes arriba una altra treballadora que es confon i va i diu 'maricona' al seu cap, també en el fragor de la batalla. El cap, un altre amargat, va i l'acomiada. I la senyora afectuosa el denuncia. Però aquesta vegada, el jutge diu que 'fill de puta' és afectuós però 'maricona' no. Més defineix a un espanyol la seva elevada capacitat per definir el proïsme que el seu conegut desafecció a la inversió en R + D + i.

Qui va dir 'fill de puta' era un home. Entre homes tar a la mare és entranyable. Mare només hi ha una i la tenim present, a la pròpia i també a l'aliena, des que naixem fins que deixem de néixer. I el jutge, si les nostres fonts d'informació no fallen, era home, i entre homes, com són tots iguals, capten millor l'abast d'un 'fill de puta' dit a temps. Un 'fill de puta' a temps pot entendrir al receptor, retrotreure a la seva infància ia aquells moments de l'entrepà de xocolata.

Però un 'maricona' a temps només té intencions nocives, molt més si la que va dedicar el 'maricona' al proïsme, era dona. La dona, en dir 'maricona' a un home té una intenció molt més insana que l'home en cridar 'fill de puta' l'home. En aquesta contundent expressió ella posa de manifest la seva desaprovació pel que ella considera una falta de virilitat suficient. Què diferent hauria estat si un home li hagués dit a un altre home 'maricona', el sentit, el sentiment en dir-ho, hauria estat un altre. Poques coses uneixen més a dos homes que un "què marieta ets!"

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades