Industrias de la Rosa, S.L. - Small oil mills and automatic oil mills

Industrias de la Rosa

Almazara mòbil ecològica: equip complet de neteja, extracció i emmagatzematge de la recol·lecció d'oli

Fotografia de Almazara mòbil ecològica
Equip que permet als olivareros la producció in situ de l'oli, la qual cosa comporta un estalvi de temps que redunda en la millora de la qualitat del producte obtingut.

Consta de la maquinària necessària per al procediment complet de neteja, extracció i emmagatzematge de la recol·lecció.

Els elements que constitueixen aquest conjunt són:

- Cinta transportadora amb banda alimentària que permet passar l'oliva recol·lectada a la netejadora.

- Netejadora amb capacitat de 5.000 kg/hora per a la neteja de l'oliva recol·lectada, va proveïda d'una instal·lació d'aigua per doll per realitzar un prelavado de l'oliva si és necessari. També incorpora una despalilladora i quitapiedras de corrons per optimitzar la neteja.

Després de la despalilladora, l'oliva neta cau a un tolvín amb espiral d'alimentació que porta el producte a una bàscula en continu, que permet pesar l'oliva processada.

De la bàscula passa el producte a una tremuja d'emmagatzematge, amb dues espirals de repartiment, que permet portar l'oliva neta i pesada a les dues línies de molturación. Les dues línies de molturación tenen una capacitat de processament d'1.600 kg/hora.

Cada línia consta d'un molí de martells, batedora modular de dos cossos amb càmera de calefacció, bomba de massa amb variador electrònic, decanter de dues fases ecològic, sense producció d'alpechines, amb variador electrònic, un aclarador decantador on es recull l'oli de les dues línies, proveït d'una bomba de tràfec d'oli per a bombament a dipòsit d'emmagatzematge i espiral inoxidable per a l'evacuació de l'alpeorujo dels dos decanter.

- Dipòsit d'emmagatzematge d'oli, totalment construït en acer inoxidable amb una capacitat de 2.400 kg d'oli.

- Dipòsit de pulmó d'aigua, amb una capacitat d'1.000 litres amb una bomba que permet portar l'aigua a qualsevol punt del procés, amb un escalfador elèctric d'aigua que permet manar-la calenta de forma instantània.

- Quadre elèctric per al control i maniobra de tot el procés, amb el cablejat fix de tota la instal·lació, que permet l'autonomia del remolc amb l'aportació mitjançant un grup electrògen o una instal·lació a l'escomesa d'aquest quadre.

Gràcies a aquesta autonomia de tot l'equip es pot obtenir el producte final, com un oli de gran qualitat.

És un equip totalment automàtic, la qual cosa permet que un sol operador pugui fer funcionar tota la instal·lació.