Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector de las pinturas y tintas de imprimir lucha por la supervivencia
Asefapi presenta el seu Informe Anual 2011

El sector de les pintures i tintes d'imprimir lluita per la supervivència

Redacció Interempresas13/06/2012

13 de juny de 2012

L'any 2011 ha significat una reducció del 2,8% en la facturació del sector i una disminució del 6,3% en les tones venudes en relació amb 2010. A més, l'ocupació en les empreses que aglutina l'Associació Espanyola de Fabricants de Pintures i Tintes d'Imprimir (Asefapi) pràcticament s'ha mantingut, mostrant un lleuger descens benvolgut en uns 100 llocs de treball sobre un total de més de 7.000.

El president de l'Asefapi, Juan Guijarrubia, que va presentar els resultats del sector en l'assemblea general que l'organització va celebrar a Barcelona el passat 24 d'abril, afirma que en els últims anys s'han anat erosionant els marges de benefici del sector i en l'últim any aproximadament un 60% de les empreses ha disminuït la seva xifra de facturació. Respecte a les previsions el president va presentar en l'assemblea evolucionis recents i previstes d'alguns sectors als quals es dirigeixen els productes dels fabricants de pintures, vernissos i tintes.

El mercat en el seu conjunt és menor a l'existent anys enrere i el volum demandat ha baixat

L'inici del 2012 ha estat en general dolent seguint la tendència del final de 2011. Moltes empreses es juguen la seva supervivència que dependrà de l'evolució de la demanda, el comportament dels preus de les matèries primeres, els costos laborals, la morositat i la disponibilitat i cost dels recursos financers.

El mercat en el seu conjunt és menor a l'existent anys enrere i el volum demandat ha baixat. Les matèries primeres mostren en general una moderació en els seus preus en relació amb la gran escalada de l'any anterior i l'evolució prevista per a la resta de l'any apunta cap a increments moderats per a la majoria de productes. No obstant això, alguns productes amb un alt impacte en el total de la xifra de compres com el bióxido de titani, ofereixen expectatives d'increments de preus de dos dígits.

Imagen
Guijarrubia: “Els acords per als propers anys hauran d'abordar-se amb pragmatisme si no volem assistir a una pèrdua inacceptable d'ocupació i d'empreses en el sector”

Temps de retallades

Respecte als costos laborals el president manifesta la seva preocupació per l'efecte en els comptes dels increments pactats en el Conveni de Químiques per 2011 i 2012; que pot portar a moltes empreses a plantejar-se el dilema de reducció de plantilla o retallades salarials o tots dos. “Els acords per als propers anys hauran d'abordar-se amb pragmatisme i en funció de la situació real del sector i del país en general si no volem assistir a una pèrdua inacceptable d'ocupació i d'empreses en el sector”, sosté Guijarrubia.

Existeix d'altra banda una gran incertesa per l'efecte de les mesures del Govern sobre el consum en els propers mesos i es nota un estat de fatiga econòmica en els clients per la llarga durada d'una situació molt desfavorable per al desenvolupament dels negocis.

Sobre Asefapi

L'Associació Espanyola de Fabricants de Pintures i Tintes d'Imprimir (Asefapi) és una entitat privada, independent i sense ànim de lucre. Des de 1977, la seva missió fonamental és la de representar i protegir els interessos comuns dels associats, davant organismes públics i privats i mantenir informats als seus membres de qualsevol circumstància que afecti al sector. Actualment, formen part de l'associació 108 empreses fabricadores de pintures, vernissos i tintes d'imprimir, les quals donen ocupació a més 7.000 d'empleats, amb un volum de facturació que supera el 80% de les vendes totals de pintures i tintes d'imprimir a Espanya. El sector serveix a pràcticament totes les indústries del país ja que tots els productes incorporen pintura, tinta o vernís.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Pinturas y Tintas de Imprimir

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades