Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los recuperadores de papel y cartón plantean a las administraciones sus dudas sobre la nueva Ley de Residuos

Els recuperadors de paper i cartró plantegen a les administracions els seus dubtes sobre la nova Llei de Residus

16/11/2011

16 de novembre de 2011

La celebració de la tercera edició del Congrés de Repacar, a la fi d'octubre, es va convertir en un fòrum de debat sobre la nova Llei 22/2011 de Residus i Sòls Contaminats, en vigor des del passat 29 de juliol. Per a Jesús Hortes García, director general de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri de Medi ambient, amb aquesta llei “s'obre una nova fase en la gestió de residus”. Per a Hortes, els recuperadors de paper i cartró “tenen un horitzó molt optimista perquè la seva activitat concorda amb els esforços que s'estan realitzant a Europa i que es recullen en aquesta normativa”. Un sector que ha permès, segons el director general de Qualitat i Avaluació Ambiental, que a Espanya “per cada 10 quilos de paper fabricat es reciclin 8,5”.

El Tercer Congrés Repacar es va celebrar el passat 27 d'octubre al madrileny hotel Rafael Atocha
El Tercer Congrés Repacar es va celebrar el passat 27 d'octubre al madrileny hotel Rafael Atocha.

Per la seva banda, José Antonio García Portes, president de Repacar, va mostrar la seva preocupació en relació a la dificultat d'harmonitzar la normativa entre les diferents administracions: “Volem llançar el guant a les administracions perquè comptin amb els professionals del sector i estiguem presents en organismes com la Comissió de Coordinació en Matèria de Residus per mostrar els nostres dubtes i exposar el nostre punt de vista sobre la nova llei”.

La visió dels productors de residus la va aportar Javier Uriarte Arrizabalaga, responsable d'Energia, Seguretat, Neteja i de Gestió de Residus d'Eroski: “La nova llei és positiva en el seu conjunt, però no totalment satisfactòria perquè queden aspectes no ben definits que generen dubtes i que seran gestionats de forma diferent per les comunitats autònomes”. Uriarte no va dubtar a fixar com la major expectativa del sector que “s'aconsegueixin aplicar les mateixes regles en totes les comunitats”.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Recicladores Recuperadores de Papel y Cartón

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades