Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector papelero aprovecha el tirón de las exportaciones
La demanda interna comença a recuperar-se, segons un informe de Aspapel

El sector paperer aprofita l'estirada de les exportacions

Redacció Interempreses27/01/2011

27 gener 2011

En el període gener-setembre de 2010, les exportacions de paper van créixer el 11,5%, i el consum intern, que comença a recuperar-se, va augmentar el 6,1%. Tot això va contribuir a un increment de la producció de paper del 9,9%, xifra similar a la de la mitjana de la UE (10%) per als primers nou mesos de 2010.

Entre gener i setembre de 2010, el consum de paper i cartró en el nostre país va ser de 4.800.000 tones, un 6,1% més que en el mateix període del 2009, segons un informe presentat per l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró ( Aspapel ). A més, durant el primer semestre la producció en aquest sector va arribar a les 4.614.400 tones, el que va suposar un augment del 9,9% respecte a la primera meitat de l'any el 2009.

Imagen
Imagen

D'aquesta manera, la indústria paperera espanyola, gràcies a la competitivitat dels seus productes, tracta d'aprofitar l'empenta de les exportacions per moderar l'efecte d'una demanda interna de paper i cartró que el 2009 va caure el 14,5% i que comença a recuperar-se.

Actualment, Espanya exporta el 50% de la producció de paper i de cel·lulosa. Les tres quartes parts d'aquestes exportacions tenen com a destinació altres països de la Unió Europea: França, Portugal, Itàlia, Holanda, Regne Unit, Alemanya i Polònia, fonamentalment.

Imagen

Celulosa (gener-setembre 2010)

La producció de cel lulosa registrar en els primers nou mesos de 2010 un total de 1.374.400 tones, cosa que ha suposat un creixement del 9,5%, lleugerament per sota de la mitjana europea (10,2%).

2009, un any de caigudes

El 2009, la caiguda del consum intern de paper del 14,5% (6.213.300 tones) va afectar tant a les importacions (-13%) com a la producció nacional (-11%), que va descendir a nivells de 2005. Només el comportament de les exportacions, que en el conjunt de l'any van disminuir un 5,2%, va moderar la caiguda de la producció. A la mitjana europea la producció de paper i cartró va caure el 10,4% el 2009.

A Espanya, ja en el quart trimestre del 2009, encara que el consum interior continuar baixant (-5,2%), va moderar la seva caiguda, el que juntament amb un augment de l'exportació del 12,1% va contribuir a que la producció de paper i cartró augmentés lleugerament (+1,2%).

D'altra banda, la producció de cel lulosa a Espanya, amb 1.738.500 tones, es va reduir un 13,5%, amb un comportament també similar a la mitjana europea (-13,9%).

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades