Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El mercado de tintas cae un 19% en 2009

El mercat de tintes cau un 19% en 2009

14/06/2010

14 juny 2010

En ocasió de la seva assemblea general celebrada el passat 22 d'abril a Saragossa, ASEFAPI ha fet públiques les xifres del mercat de tintes a Espanya del 2009. El mercat ha experimentat un descens del 19% en un any molt complicat en què la gran majoria de les empreses s'han esforçat per ajustar-se a la situació i, en molts casos, també per donar suport a alguns clients en dificultats. Amb tot la contenció del preu de les matèries incitada per un petroli que va arribar a situar-se en 43,2 $ (35,3 euros aproximadament) el febrer del 2009 va mitigar la situació, si bé és veritat que des de llavors ha anat en creixement i la situació de març d'aquest any era de 78,8 dòlars (64,33 euros), és a dir, més del 82% d'augment. La relació euro-dòlar és també preocupant en països com Espanya tan dependents de mercats estrangers.

Actualment aquesta situació s'està traslladant als preus de les matèries primeres amb l'agreujant que alguns proveïdors anuncien manca de disponibilitat per servir certes substàncies com l'acrilat i l'acetat d'etil. Mereix menció específica l'evolució d'algunes substàncies claus en la formulació de tintes, com les resines de colofònia que s'obté de diverses espècies de plantes pinàcies. Així la 'gum Rosin' (colofònia de miera) ha incrementat el seu cost en el primer trimestre del 2010 en aproximadament 85%, un 300% des del 2004. L'energia ha disparat també els seus preus de producció durant el segon semestre de 2009 i el primer trimestre del 2010, fins al punt que hi ha una diferència de 26'3% entre els preus de juliol de l'any passat i març d'aquest any. Aquest any va a resultar per tant molt difícil atès que els ajustos possibles interns van ser ja realitzats el 2009 i que queda poc marge als fabricants per suplir la tasca financera dels bancs.

En l'assemblea general també es va produir el relleu d'Antonio Sáez com a president del grup de tintes. Javier Bou substituirà Sáez com a president del grup de tintes i vicepresident de ASEFAPI.

Antonio Sáez rep una placa d'agraïment per part del president de Asefapi, José Farrés
Antonio Sáez rep una placa d'agraïment per part del president de Asefapi, José Farrés.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Pinturas y Tintas de Imprimir

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades