Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El comercio exterior de papel recuperado en 2008
Dades estadístiques del Departament de Duanes de l'Agència Estatal d'Administració

El comerç exterior de paper recuperat el 2008

Redacció Interempreses14/07/2009

14 juliol 2009

Repacar, Associació Espanyola de Recuperadors de Paper i Cartró , ha publicat un estudi sobre el comerç exterior de paper recuperat el 2008. Segons dades del Departament de Duanes de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, el volum total d'importacions va baixar un 6,1%, mentre que les exportacions van augmentar un 48,2%.

Les dades estadístiques del Departament de Duanes de l'Agència Estatal d'Administració Tributària pel que fa al comerç exterior de paper recuperat per a l'any 2008 mostren un descens del 6,1% en el volum total d'importacions i un notable increment del 48,2% en el d'exportacions, en comparació amb l'any anterior.

Durant el 2008, les importacions es van reduir en 75.806 tones, situant-se en 1.172.954 tones, cosa que representa un descens respecte l'any anterior del 6,1%. El volum d'importacions procedent de països europeus va baixar un 6,07%, situant-se en 1.148.425 tones, enfront de les 1.222.627 tones registrades en l'any 2007.

Importacions i exportacions de 2008 en comparació amb 2007
Importacions i exportacions de 2008 en comparació amb 2007.

A Portugal i el Regne Unit va baixar el volum de paper recuperat exportat a Espanya en 51.240 i 30.664 tones, respectivament. França, principal subministrador d'Espanya amb 807.828 tones el 2008, va mantenir el seu volum estable en comparació amb 2007. Per la seva banda, les exportacions van augmentar en 237.150 tones, situant-se en 729.404, la qual cosa va representar un significatiu ascens del 48,2% respecte al'any anterior. Aquest increment és una conseqüència directa de l'augment en el volum d'exportacions destinades al mercat asiàtic, que van registrar un salt del 75% en comparació amb l'any anterior. Xina, principal destinació de les exportacions, va importar 460.085 tones, enfront de les 256.670 de l'any anterior, el que va implicar un augment de les exportacions a aquest país del 79%.

Xina, principal destinació de les exportacions, va importar 460.085 tones, enfront de les 256...
Xina, principal destinació de les exportacions, va importar 460.085 tones, enfront de les 256.670 de l'any anterior, el que va implicar un augment de les exportacions a aquest país del 79%.

Cal destacar l'efecte de la crisi econòmica sobre les estadístiques de comerç exterior, que es tradueix en una dràstica caiguda de les exportacions durant el mes de novembre de 2008. Aquest descens mostra la situació que es va donar en aquest mes, on la baixa demanda i els elevats estocs-tant en fàbriques com a magatzems-van fer caure en picat els preus i el volum de paper recuperat en el mercat internacional.

L'informe complet es troba disponible per a baixar a l'àrea reservada del web de Repacar www.repacar.org , a la secció 'Informes' .

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Recicladores Recuperadores de Papel y Cartón

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades