Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Balance de actividad del Observatorio de la Competitividad del Sector Papelero
L'entitat està integrada per FCT-CCOO., FIA-UGT i Aspapel

Balanç d'activitat de l'Observatori de la Competitivitat del Sector Paperer

Redacció Interempreses15/02/2008

15 febrer 2008

L'Observatori de la Competitivitat de la Indústria Paperera presentar a Barcelona el balanç de dos any d'activitat. L'acte va ser presidit per Mercè Sala, presidenta del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya. El sector paperer català té una gran tradició i un important pes: la producció de cel lulosa i paper a Catalunya suposa més del 20 per cent del total estatal.
La presentació de l'Observatori i el balanç de la seva activitat va anar a càrrec de Javier Hernándiz, Secretari Sector Químic FIA-UGT, Joaquina Rodríguez, secretària general del sector Paper, Arts Gràfiques i Fotografia de FCT-CCOO., I Carlos Reinoso, Director general Aspapel.

A continuació, Javier Rodríguez, Director Medi Ambient de Aspapel, va exposar les línies fonamentals dels aspecte energètics del sector, que constitueixen en aquests moments un dels reptes fonamentals a què s'enfronta aquesta indústria.

Emilio Valero, President de l'Associació de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró de Catalunya, Javier Hernándiz, secretari del Sector Químic de FIA-UGT, i Miguel Escobar, del sector de Paper i Gràfiques de Catalunya de FCT-CCOO. van passar revista a la situació de la indústria paperera catalana.

Després d'un col·loqui, l'acte va ser clausurat per Joan Miquel Hernández, Director de l'Observatori de Prospectiva Industrial de Catalunya.

L'Observatori procura la millora de la competitivitat del sector paperer espanyol
L'Observatori procura la millora de la competitivitat del sector paperer espanyol.
Labors i objectius de l'Observatori

L'Observatori de la Competitivitat de la Indústria Paperera es va constituir el 2005 i hi participen les centrals sindicals FIA-UGT i FCT-CCOO. i l'organització empresarial Aspapel. El seu objectiu fonamental és treballar conjuntament i coordinadament en activitats que ajudin a millorar la competitivitat del sector paperer espanyol i les seves empreses. D'aquesta manera l'Observatori té el convenciment que el desenvolupament industrial competitiu és la millor garantia per a les condicions de vida i treball en el sector, la consolidació de l'ocupació i de les empreses en el mateix.

L'Observatori desenvolupa una activa tasca en camps d'importància estratègica per al sector: energia (gas, electricitat i biomassa), prevenció de riscos laborals, gestió forestal, Pla nacional d'assignació de drets d'emissió de CO2, etc.

La composició de l'Observatori és paritària i el seu òrgan director està integrat per delegacions presidides al màxim nivell de les respectives organitzacions, amb 6 representants de Aspapel, 3 de Federació de Comunicació i Transport de CCOO i 3 de FIA-UGT. De les seves accions s'informa a totes les organitzacions i institucions interessades i de forma especial a la Comissió Paritària del Conveni Sectorial. L'Observatori celebra 3 reunions anuals, una d'elles oberta ia la qual es convida a l'Administració Pública, i desenvolupa programes o estudis sectorials i subsectorials.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades