Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La industria española debe prepararse para el Reglamento de la Madera de la UE

La indústria espanyola ha de preparar-se per al Reglament de la Fusta de la UE

17/07/2012

17 de juliol de 2012

S'han publicat recentment els resultats d'una enquesta sobre el nivell de conscienciació sobre el Reglament de la Fusta de la UE entre els sectors d'Espanya més rellevants. L'enquesta, realitzada conjuntament per NEPCon i Confemadera, amb el suport de l'Associació espanyola d'importadors de fusta (Aeim), va ser realitzada entre febrer i juny per conèixer el nivell de preparació de la indústria sobre aquest tema i esbrinar com aquesta percep el nou reglament i les seves conseqüències en l'àmbit empresarial a Espanya.

Una primera lectura dels resultats subratlla que quant al coneixement de la indústria espanyola sobre el Reglament de la Fusta de la Unió Europea encara queden passos per caminar. El Reglament és més exigent per a aquelles companyies que posen en el comprat productes derivats de la fusta procedents de països fora de la Unió Europea, no obstant això no totes aquestes companyies estaven familiaritzades amb aquest reglament.

Imagen
“A pesar que la meitat dels entrevistats manifesten que el reglament requerirà una major burocràcia, també creuen que suposa un avantatge competitiu en prendre mesures amb antelació”, assenyalen els promotors de l'estudi.
L'enquesta mostra que encara existeix una falta de coneixement de la indústria de la fusta espanyola referent a l'aplicació del Reglament de la Fusta, malgrat els esforços que s'estan realitzant per formar i informar a les empreses.
Els resultats indiquen que només aproximadament el 34% de les empreses del sector i el 40% dels importadors espanyols de productes de paper i fusta estan familiaritzats amb el referit Reglament, dels quals únicament un petit percentatge coneix bé els seus aspectes més importants.
“Per evitar problemes de compliment a partir del març vinent de 2013 és important que totes aquestes entitats treballin en aquest sentit, ja que l'adaptació a aquests requeriments comporta cert temps.”, recorden des de NEPCon i Confemadera.

Segons aquesta enquesta, en la qual han participat una mostra de 80 empreses del sector, només un terç de les mateixes està al tant de la necessitat que tenen els operadors d'implementar un sistema de Diligència Deguda. Des d'AEIM s'està desenvolupant per als seus associats un sistema de Diligència Deguda. No obstant això, els resultats indiquen que “és essencial que la generalitat dels operadors de fusta tingui en compte la necessitat imperiosa d'actuar, ja que la gran majoria haurà de començar a implementar anàlisi de risc identificant l'origen dels seus productes i aquests processos sovint porten un temps de desenvolupament”, indiquen els impulsors d'aquesta iniciativa.

Alguns dels detalls i resultats més significatius de l'enquesta poden veure's en el següent documento

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis