Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector de la madera y el mueble reivindica al secretario de Estado de Hacienda medidas para dinamizar el mercado interno
El canvi en el règim de mòduls, un dels temes tractats

El sector de la fusta i el moble reivindica al secretari d'Estat d'Hisenda mesurades per dinamitzar el mercat intern

Redacció Interempresas16/07/2012
El sector de la fusta i el moble, representat per la Confederació Espanyola d'Empresaris de la Fusta (Confemadera), la Federació Espanyola d'Empresaris i Industrials del Moble (Federmueble), la Federació Espanyola d'Indústries de la Fusta (FEIM) i l'Associació Espanyola de Fabricants de Taulers (ANFTA), es va reunir el passat 26 de juny amb el secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferrer Navarrete, per traslladar-li diferents propostes sectorials per a la reactivació del mercat intern a través del foment de la rehabilitació i la reforma d'habitatges i del consum de mobles.

“En moments com l'actual el sector de la fusta i el moble necessita que es prenguin iniciatives per incentivar el consum al mercat intern”, assenyala Confemadera en una nota, i afegeix que per aquest motiu des de la indústria es reivindiquen mesures per al foment de la rehabilitació i la reforma d'habitatges, “a través d'incentius fiscals i mesures de finançament sense limitació de les rendes ni materials”.

El sector de la fusta i el moble reclama un Pla de Millora i Rehabilitació d'habitatges amb una antiguitat major de 15 anys i situades a Espanya, amb l'objectiu d'incentivar el consum, disminuir l'atur i acabar amb l'economia submergida. Per dur a terme aquest Pla és necessari una sèrie de condicions que ho facilitin: desgravaments fiscals d'almenys el 20% anual sobre la quantitat invertida amb límits màxims d'inversió deduïble de 25.000 euros i preferència o cosines especials per als habitatges que promoguin l'ús de materials que contribueixin a millorar el medi ambient i l'estalvi energètic com la fusta, i l'articulació de préstecs a llarg termini (7-8 anys), entre unes altres.

Imagen

Creació de més de 800.000 llocs

Amb aquest conjunt de mesures, des del sector s'estima que es podrien arribar a generar al voltant de 225.000 llocs de treball directes estables en el temps i entorn de 600.000 indirectes, en concepte de recaptació d'IVA 2.000 milions d'euros, més de 580 milions d'euros en IRPF i gairebé 1.580 milions d'euros en noves cotitzacions a la Seguretat Social, a més de tots els estalvis que representaria per conceptes d'atur i ajudes.

Així mateix es demanden mesures fiscals de foment al consum de mobles, a través de la deducció per inversió en habitatge habitual, un IVA reduït al 4% en la compra de mobiliari, la promoció dels productes relacionats amb l'hàbitat, així com el canvi en el règim de mòduls que faci que els autònoms entrin en el mateix règim al que estan sotmeses la resta d'empreses per a la lluita contra el frau fiscal i l'aflorament de l'economia submergida que estan asfixiant al sector, ja que segons les estimacions de la indústria suposen aproximadament un 30% del negoci sectorial. El Secretari d'Estat d'Hisenda va manifestar el seu interès i va explicar que s'ha creat un grup de treball per tractar aquest tema.

La indústria espanyola de la fusta i el moble compta amb un gran pes dins de la indústria del país pel seu nombre d'empreses, 29.550 (DIRCE 2011) i per l'ocupació que genera 146.400 treballadors (EPA 1º trimestre 2012), amb una xifra de negoci de 13.183,5 milions d'euros (EIE 2010). Es tracta d'un sector constituït fonamentalment per pimes que s'ha vist greument afectat per la crisi: de 2008 a 2011 el nombre d'empreses en el sector fusta-moble ha descendit un 18,3% (6.616 empreses menys), l'ocupació en el sector ha sofert un descens del 46,5% (136.757 ocupacions menys) i la xifra de negoci ha baixat de 2007 a 2010 un 44,1%, amb una pèrdua de 10.392,5 milions d'euros.

foto

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis