Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Nicola Franco, gerente de Ventas en España de Maschio-Gaspardo
“Estem guanyant molt terreny en el segment de la sembra, i en el de graderies rotatives i rotovator ja ostentem quotes interessants de mercat”

Entrevista a Nicola Franco, gerent de Vendes a Espanya de Maschio-Gaspardo

David Pou16/04/2012

16 d'abril de 2012

Maschio-Gaspardo porta 10 anys implantada a Espanya, però fins a fa molt poc trobar a la marca italiana entre les de referència al mercat de sembradoras i de maquinària per a la preparació del sòl era tota una quimera. L'arribada de Nicola Franco, que es va posar al capdavant de la delegació espanyola el passat any, ha fet que l'empresa hagi invertit en un complet pla de màrqueting amb el qual ha difós, a través de la xarxa comercial i de concessionaris, tot el que Maschio-Gaspardo ha d'oferir a l'agricultor espanyol i portuguès.

Nicola Franco, gerent de Vendes a Espanya de Maschio-Gaspardo, durant la passada edició de FIMA
Nicola Franco, gerent de Vendes a Espanya de Maschio-Gaspardo, durant la passada edició de FIMA.

Maschio-Gaspardo va apostar d'una forma decidida per la seva presència en FIMA 2012. A què es va deure aquest canvi respecte a edicions anteriors?

Dobleguem en la passada FIMA l'espai que havíem tingut en l'edició anterior, arribant als 600 metres quadrats d'exposició. El millor va ser que aquesta aposta va rebre una resposta molt positiva, confirmada pel gran nombre de visitants i per la qualitat del mateix, la majoria d'ells professionals. Vam exposar 17 màquines, entre elles moltes novetats de gran interès per a l'agricultura ibèrica, i vam poder comprovar també tot el que ofereix la nostra competència més directa. Això fa que FIMA s'hagi convertit en un saló privilegiat dins del calendari firal internacional. Deixant a un costat la crisi econòmica, la variable que més preocupava a l'agricultor era l'aigua, problema que esperem se solucioni una mica després de les últimes pluges. Aprofitem a més l'aparador de FIMA per llançar la nostra primera campanya de finançament, en col·laboració amb el banc holandès DLL, per finançar maquinària agrícola a 2 anys al 0% i a 3 o 4 anys a un interès molt competitiu. L'acceptació ha estat molt bona, perquè és evident que per a un agricultor, sobretot en maquinària d'un cost superior als 20 o 30.000 euros, és gairebé condició 'sine qua non' que se li ofereixi un finançament a mesura.

Quines novetats destaquen entre l'àmplia gamma de sembradoras i graderies que va presentar la marca en FIMA?

En l'apartat de sembradoras presentem Scatenata, una sembradora arrossegada per a cereal, amb una tremuja de gran capacitat (5.000 litres). Es tracta d'una màquina molt demandada, principalment per empreses que treballen per a tercers i que necessiten una gran capacitat de tremuja que pugui ser manejada per un tractor de potència mitjana. Para sembra de precisió, l'element MTR que distingeix a Gaspardo, permet una bona pressió al sòl i és combinable amb multitud de xassís (fix, plegable, telescòpic, etc.). Maschio va presentar una nova graderia rotativa de 6 metres per a tractors d'alta potència, denominada Toro, un mercat on som capdavanters a nivell mundial. Dins de la nostra gamma de rotovator plegable presentem el nostre segon model, Puma, que comença a ser plegable a partir de 3,20 metres, també per a tractors de petita i mitja potència, i una graderia de disc ràpida de 6 metres plegable.

La sembradora arrossegada per a cereal Scatenata va ser una de les grans protagonistes de Maschio-Gaspardo en l'última FIMA...
La sembradora arrossegada per a cereal Scatenata va ser una de les grans protagonistes de Maschio-Gaspardo en l'última FIMA.

Una marca com Maschio-Gaspardo està obligada a estar present en les grans fires com FIMA, però també en altres més regionals i locals. Què significa per al contacte directe amb l'agricultor aquest tipus de fires, com poden ser Sant Josep o Lerma?

Al pressupost que preparem cada any per a màrqueting i publicitat, les fires locals i les proves en camp tenen una importància elevada, ja que ens vam adonar que a Espanya no es tenia la percepció real de Maschio-Gaspardo com a marca. S'ha invertit en premsa, en un aparador com FIMA, però també en aquestes fires locals, com recentment a Sant Josep, on a través dels nostres distribuïdors hem portat unes 15 màquines. En Lerma, a més de presentar la nostra maquinària, anem a participar per primera vegada en les proves pràctiques de demostració en camp, la millor forma d'entrar en contacte amb l'agricultor, que a més de possible comprador és una gran font d'informació per a nosaltres, tant per conèixer les seves necessitats, com per desenvolupar nous productes, fonamental en un mercat tan particular com l'espanyol.

Aquesta és la tendència a seguir per la majoria de grans marques de maquinària agrícola?

Ho vau poder comprovar en Fendtgüinos. Allí, a més de participar, es va poder observar que la majoria d'empreses es decantaven per aquest camí. Tothom preferia fer proves dinàmiques en camp, i encara que per qüestió de temps i economia no sempre es pot, està demostrat que són les que una major tornada tenen per part de l'agricultor. Primer, perquè estàs en el lloc on l'agricultor llaura dia a dia i ho fas amb el tipus de terreny que treballa, i aquest és el millor test que pot passar una màquina. En aquest sentit fitxem un nou tècnic dedicat a organitzar la participació en jornades de demostració i al servei postvenda, que també s'antoja molt important. Fins i tot disposem d'un paquet de màquines perquè l'agricultor, a través del distribuïdor, les provi i pugui comprovar in situ sobre “el seu” terreny les característiques.

'Toro' és la nova graderia rotativa per a tractors d'alta potència que Maschio ha llançat al mercat (esq...
'Toro' és la nova graderia rotativa per a tractors d'alta potència que Maschio ha llançat al mercat (esq.), i 'Puma' el nou model de la marca en rotovator plegable (dta.).

Les dades estadístiques són els que precisament demostren que el mercat de maquinària agrícola, excepte excepcions, està molt parat. La crisi econòmica és l'única causant dels mals nombres o també hi ha altres motius?

Penso que a Espanya va haver-hi durant sis o set anys una alegria econòmica immensa, i aquesta dinàmica es va contagiar a tothom. D'aquest extrem s'ha passat al contrari, amb un pessimisme exacerbat, on qualsevol petita notícia negativa és magnificada pels mitjans. Tot això influeix a nivell psicològic en l'agricultor, al que també li afecten altres factors, com pot ser el preu del gra o la meteorologia. L'any 2011 es va pagar bé el gra i això va permetre a l'agricultor invertir. Encara que a dia d'avui seria injust no diferenciar entre dos tipus d'agricultors, aquells que treballen grans extensions de terreny per a tercers, molt comú en regions com Castella i Lleó, i aquells que tenen petites parcel·les per a subsistència pròpia, com és el cas de Galícia. Els primers segueixen invertint en maquinària, en nova tecnologia, en canvi les vendes a petits agricultors s'han estancat.

La preocupació està ara en com serà la campanya de cereal, i d'això dependran moltes de les vendes dels propers mesos. Maschio-Gaspardo acaba de llançar la promoció de precampanya per als concessionaris amb l'objectiu que aquests puguin gestionar de la millor forma les seves despeses i estocs d'actius.

Dins del seu mercat, en el qual existeix una gran competència al nostre país, quina posició ocupa Maschio-Gaspardo?

És clar que cada competidor intenta especialitzar-se en un segment concret. Tenim, per exemple, el cas de Pöttinger i Kuhn, amb maquinària per a farratge, Amazone amb abonadoras, Lemkem amb màquines passives, i així podríem llistar un llarg etcètera. En Maschio-Gaspardo estem guanyant molt terreny en els últims anys en el segment de la sembra, tant la de precisió com la de cereal, i en el de graderies rotatives i rotovator ja ens situem en interessants quota de mercat que ens fan afrontar amb confiança el futur. A mitjà termini volem consolidar-nos entre les primeres marques de referència a Espanya. No oblidem que aquí, al mercat ibèric, existeix una indústria local molt potent amb marques com Solà, Gil o Aguirre, que ofereixen maquinària a preus molt competitius.

El que pretenem és que es conegui a Maschio-Gaspardo, amb una aposta forta a través dels nostres concessionaris, als quals reunim el dia previ a FIMA, i dels quals rebem el feedback que s'està treballant en el bon camí. A més, hem portat a concessionaris i clients a conèixer la nostra seu i a veure com es fabrica la maquinària, perquè considerem que així els demostres el teu potencial.

El mercat de sembradoras

Maschio-Gaspardo ha presidit la Comissió de Sòl d'Ansemat durant 2011. Quin balanç fa de l'exercici que acabem de tancar i quines previsions hi ha per 2012?

L'any passat ha estat molt positiu en cereal i monograno, camp en el qual s'estan tancant encara algunes operacions del passat exercici. Les previsions de 2012 en cereal estaran molt condicionades per la pluviometria d'aquests mesos. Si prenem com a punt de referència el viscut en FIMA, creiem que pot ser un bon exercici, perquè ja llavors va haver-hi moltes consultes concretes sobre maquinària de sembra arrossegada i de maquinària de calaix, que segueix tenint el seu mercat. Des de Maschio-Gaspardo estem molt confiats, perquè a més ens estem introduint en zones que fins ara teníem descobertes, com és el cas d'Aragó, obtenint una bona resposta. La fira de Lerma serà un altre punt important per avaluar com ha conclòs la sembra de monograno i si els productors que han comprat les màquines han pogut finalment sembrar.

'Manta' és també una de les últimes incorporacions de Gaspardo en el seu apartat de sembradoras
'Manta' és també una de les últimes incorporacions de Gaspardo en el seu apartat de sembradoras.

En quins aspectes s'ha anat perfeccionant més la maquinària de sembra en aquests últims anys?

La tecnologia s'està introduint d'una forma molt significativa per facilitar el treball de l'agricultor i per permetre-li optimitzar la seva inversió. Els materials han jugat també un rol important a desenvolupar màquines cada vegada més grans, contolando al mateix temps la distribució dels pesos: així hem arribat a màquines amb xassís telescòpics hidràulics plegables, de 12 files, que poden circular per carretera d'acord a la normativa vigent. En el sector cerealista, i així es va poder comprovar en FIMA, es tendeix a màquines de gran capacitat, amb tremuges de 5.000 o 6.000 litres, i de 8 o 9 metres, precisament perquè és un sector que s'està especialitzant.

Empreses o entitats relacionades

Maschio-Gaspardo Ibérica, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

  • Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

    Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    04/09/2024

  • Newsletter Madera

    31/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis