Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Confemadera y el secretario general de Industria y Pyme buscan soluciones para el sector del mueble

Confemadera i el secretari general d'Indústria i Pime busquen solucions per al sector del moble

19/03/2012

19 de març de 2012

El president de la Confederació Espanyola d'Empresaris de la Fusta (Confemadera), Francis Huidobro, es va reunir el passat dia 5 de març amb el Secretari General d'Indústria i Pime, Luis Valero, per analitzar la situació del sector fusta-moble, l'aplicació de polítiques industrials i buscar solucions conjuntes per a la promoció al mercat interior que garanteixin la viabilitat futura de les empreses que ho componen.

En la trobada, en el qual també van estar presents el director general d'Indústria i Pime, Manuel Valle, el president de la Federació Espanyola d'Empresaris i Industrials del Moble (Federmueble), José Blasco, i el secretari general i la directora de Confemadera-Federmueble, Francesc de Paula Pons i Beatriz del Castillo, respectivament, es van repassar els principals resultats del sector en els últims anys, en els quals s'ha vist seriosament afectat per la crisi econòmica, així com les activitats dutes a terme fins al moment en col·laboració amb el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, com l'Observatori Industrial de la Fusta, els plans de reindustrialització, finançament preferencial, desgravament per catàlegs, prototips i mostraris, pla de suport al sector o el Reial decret de control d'importacions, entre uns altres.

Davant la forta caiguda de l'ocupació i la xifra de negoci sectorial, unida a l'increment de l'economia submergida i la falta de finançament per a les empreses, es fa evident la necessitat d'activació del mercat interior com a sortida per al sector. El sector necessita que es prenguin mesurades d'incentivament del consum que al mateix temps poden comportar una reducció de l'economia submergida, a través de mesures de deducció fiscal per a obres de rehabilitació i reforma, incloent la compra de moble, l'IVA reduït per a compra de mobiliari amb etiqueta de qualitat de garantia de producte i mesures que facilitin el finançament.

Altres aspectes plantejats per Confemadera durant la reunió amb el secretari general d'Indústria i Pime va ser el paper que l'Empresa Nacional d'Innovació (Enisa) pot jugar com facilitador en matèria de promoció del disseny, crèdits participatius, capital de risc, etc., mitjançant els quals les empreses puguin realitzar unions que els permetin guanyar grandària i millorar d'aquesta manera el seu posicionament al mercat. Així com l'intent d'acord amb IKEA, a instàncies del Ministeri d'Indústria; les converses amb Leroy Merlin de cara a fomentar la presència de productes espanyols del sector en les seves tendes; o la importància del control en duanes dels productes importats en relació amb la seguretat a l'usuari.

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis