Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector de la madera y el mueble se mueve

Segons el balanç realitzat pels expositors de la 35ª edició de les fires Fimma i Maderalia

El sector de la fusta i el moble es mou

Redacció Interempresas14/11/2011

14 de novembre de 2011

Si bé les opinions que l'organització de Fimma i Maderalia (del 25 al 28 d'octubre) ha recaptat entre els expositors al·ludeixen a les inevitables conseqüències de la situació econòmica, en termes generals el balanç ha estat “netament positiu”. Fimma-Maderalia és, segons els seus responsables en Fira de València, un esdeveniment idoni i útil “en la recerca de noves idees i mercats que marquin a l'empresa el camí de sortida de la crisi”. 
Així, tant Fimma (Fira Internacional de Maquinària i Eina per a la Fusta), com Maderalia (Fira Internacional de Proveïdors del Sector Fusta Moble) han suposat per a l'expositor una bocanada d'aire fresc en forma de clients reals i potencials —espanyols i, sobretot, procedents dels mercats internacionals— amb ganes d'emprendre accedint a l'última tecnologia i els productes més nous del mercat.

Més prescriptores

“El que més hem apreciat ha estat el canvi del perfil del visitant, amb una major presència de prescriptores, que són els qui a nosaltres ens interessen especialment. A més, hem vist com el nostre producte ha despertat un gran interès entre compradors procedents de països de Centre Amèrica i Sud-amèrica”, ha explicat Alberto Santiago, director general de Emedec. Per la seva banda, el director de Màrqueting de Alpisa, Berto Vargas, ha posat l'accent en la tendència, encertada segons diu, dels salons cap al disseny: “Part de la nostra filosofia és el contacte i la interrelació amb arquitectes i dissenyadors i per això esperem que el certamen segueixi treballant per atreure cada vegada més la seva presència en la mostra”.

Distribuïdor central de Fira València durant Fimma, Maderalia i Idinova 2011
Distribuïdor central de Fira València durant Fimma, Maderalia i Idinova 2011.

En Fimma-Maderalia també s'ha confirmat com a mercat potencial el del Magrib. Així ha estat, entre uns altres, para Kronospan. “En el nostre cas podem afirmar que s'ha obert per a nosaltres una bretxa per a nous negocis al Marroc”, explica Juan Lledó, gerent de la signatura.

Empreses que aposten

La conjuntura econòmica no ha impedit que algunes empreses augmentin la seva superfície expositora, com Häfele. Robin Kölmel, director de Màrqueting d'aquesta empresa, assegura que “la tercera jornada de la fira ha estat el dia fort” i que la companyia ha rebut durant l'esdeveniment 700 visites. Des de Biesse, el seu director general, Francisco Lluna, va més enllà i afirma que “la fira ha estat molt millor en resultats que la de fa dos anys”. Lluna coincideix en aquest punt amb Jaime de Cecilio, director general de Comercial Cecilio, qui augura resultats dins d'entre tres i sis mesos.

“La fusta es mou”. Amb aquesta asseveració, el secretari general de la Confederació Espanyola d'Empresaris de la Fusta (Confemadera) resumeix la seva valoració sobre Maderalia 2011, en què destaca que “el negoci entre empreses ha funcionat, igual que els contactes cap a l'exterior”.

10 premis a la responsabilitat social corporativa

Els certàmens Idinova (Fira d'Investigació, Desenvolupament i Innovació), Fimma i Maderalia —celebrades al mateix temps en Fira de València— van albergar el lliurament dels Premis de Responsabilitat Social Corporativa que atorga la Fundació Ciutats Sostenibles.

Un total de 12 empreses de diferents sectors d'activitat com l'editorial, químic, salut, serveis i ensenyament, entre uns altres, van rebre el guardó: Químiques Or, Grups Sifu, Moddos, Avant I+I, Dragosanz, Teinsa, Economia 3, Grup Ribera Salut, Hospital Vinalopó, Centre de Negocis Camp de Túria, Col·legi Britànic Alzira/Xátiva i Leon Engineering.

La 35ª edició de Fimma-Maderalia s'ha celebrat en Fira de València del 25 al 28 d'octubre de 2011.

Empreses o entitats relacionades

Biesse Ibérica Woodworking Machinery, S.L.
Comercial Cecilio, S.A.
Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera
Emedec, S.L.
Fimma / Maderalia - Feria de Valencia

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis