Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los fabricantes de maquinaria para suelos de madera apuestan por la innovación y la exportación
L'any 2010 ha persistit la tendència descendent de les vendes d'equips per llimat i polit que es va iniciar a finals del 2008

Els fabricants de maquinària per a terres de fusta aposten per la innovació i l'exportació

Redacció Interempreses04/03/2011

4 març 2011

La situació actual ve condicionada en dos aspectes: el primer és que una màquina polidora pot estar operativa més de 25 anys, i el segon és que el 35% de les milers de màquines que es van vendre a la dècada 1998-2008 estan parades en aquest moment, segons informa l'Associació de Fabricants de Adhesius i Vernissos per al Parquet (AFPA), organització integrada en la Federació Espanyola del Paviment de Fusta ( FEPM ).

"Això vol dir que passaran alguns anys fins que el mercat pugui demanar maquinària nova-afirma el president de AFPA, Miguel Ángel Hernández-. Mentrestant, florirà un mercat creixent de màquines de segona mà ".

Miguel Ángel Hernández, president de AFPA
Miguel Ángel Hernández, president de AFPA.

Els fabricants de maquinària per a parquet han sobreviscut a diverses crisis: quan les tarimes flotants van desplaçar en gran mesura als sòls tradicionals, o quan els sòls sintètics laminats van guanyar terreny a la fusta, això sense comptar la crisi econòmica generalitzada o la caiguda de la construcció . "Malgrat aquest panorama, hi ha milions d'habitatges amb sòls de fusta a Espanya pel que pensem que continua havent un mercat per als nostres productes-considera Miguel Ángel Hernández-. A més, els fabricants tenim l'opció de sortir a vendre a l'exterior ".

Miguel Ángel Hernández, president de AFPA: "En aquest moment pocs parquetistes i especialment polidors estan disposats a substituir la seva maquinària"

En els últims quatre anys han tancat diverses fàbriques de maquinària per a sòls a Europa. Hi ha quatre fabricants que venen la seva maquinària a Espanya, i ho fan lògicament a través d'importadors i distribuïdors. En la majoria dels casos no hi ha presència directa del fabricant al nostre país.

Després del boom immobiliari

"En aquest moment pocs parquetistes i especialment polidors estan disposats a substituir la seva maquinària", sosté el president de AFPA. Les màquines "obsoletes" amb més de 20 anys d'antiguitat, pràcticament van ser "jubilades" quan va acabar el boom immobiliari d'obra nova. En l'actualitat, els professionals que queden són els millors i disposen de millors equips.

Hi ha un mínim mercat de bricolatge i lloguer de maquinària a Espanya, però aquesta fórmula en la qual tant han invertit moltes multinacionals, al contrari que en altres països, no ha tingut l'èxit esperat-conclou Miguel Ángel Hernández-. Els particulars que han intentat polir i envernissar seu habitatge, en general, van tenir grans fracassos. No oblidem que aquest és un procés artesanal i professional, en el qual la formació i l'experiència són determinants en l'èxit del treball. "

Els fabricants nacionals són àmpliament coneguts, en un sector no superior a 3.000 polidors professionals en tot el seu territori, i poden oferir un servei ràpid i directe en venda i postvenda, tant a professionals com a distribuïdors. Actualment el repte d'aquesta indústria passa per, tot i la crisi, innovar, crear nous dissenys i limitar cada dia més l'emissió de pols tòxic, amb tecnologia i la marca CE. Així, les exportacions augmenten, i aquest augment compensa en part la baixada de la demanda a Espanya.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Pavimentos de Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

  • Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

    Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    04/09/2024

  • Newsletter Madera

    31/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis