Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a ‘Construir con Madera’ celebra la cuarta sesión del programa formativo “Aulamadera”

'Construir con Madera' celebra la quarta sessió del programa formatiu "Aulamadera"

04/11/2010

4 novembre 2010

El projecte 'Construir con Madera', promogut per la Confederació Espanyola d'Empresaris de la Fusta ( Confemadera ) i integrat dins del Consell Espanyol de Promoció de la Fusta, va celebrar el passat dia 19 d'octubre a l'Institut Eduardo Torroja (IETcc) la quarta sessió de Aulamadera, cicle formatiu dirigit a professionals del sector de la construcció promogut per l'Institut Eduardo Torroja i el projecte "Construir amb fusta".

Com en l'anterior edició, el saló d'actes de l'esmentat Institut completar la cabuda per sentir les explicacions de Luis Vega (Ministeri d'Habitatge), que va parlar sobre "Particularitats del càlcul estructural de la fusta en relació amb altres materials" i va fer un repàs a les "coincidències" i diferències del càlcul estructural de la fusta respecte a altres materials, així com de les particularitats pròpies. En la seva clara i concisa dissertació, Luis Vega va transmetre a l'audiència la idea que les diferències no són massa importants i que el coneixement d'altres materials, com el formigó i l'acer, permet entendre el càlcul estructural amb fusta sense més contratemps.

Posteriorment, Francisco Arriaga Martitegui (Catedràtic de Càlcul d'Estructures de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Forests, UPM-Madrid) va explicar de forma pràctica als presents les particularitats del disseny i càlcul de les unions amb fusta, aportant nombroses pautes per al seu adequat disseny i càlcul, aspectes que seran inclosos en el proper capítol-ja en edició-de la 'Guia de Construir amb fusta'.

Recolzant-se en el text del capítol 3 de la Guia de Construir con Madera, redactat per tècnics de l'Institut Eduardo Torroja, sobre Comportament davant del foc, Marian Llinares i Carlos Villagrá van fer un repàs a les decisions a les quals ha d'enfrontar el dissenyador i calculista d'una estructura de fusta treballant sota condicions d'incendi. Els seus comentaris i indicacions van fer veure als assistents que la fusta és un material molt noble respecte del seu comportament al foc, que s'autoprotegeix i amb el qual és possible aconseguir solucions prou segures de resistència al foc mitjançant l'adequat dimensionament.

Mikel Landa, reconegut arquitecte amb nombrosa obra en fusta, va aportar als presents una àmplia visió de la seva obra més destacada amb detalls i comentaris sobre les particularitats del seu disseny i construcció.

Com a material de suport, a tots els presents se'ls va fer entrega d'un exemplar del Document 3 de Comportament davant del foc de la Guia de Construir amb fusta així com d'un CD contenint la versió en pdf de tots els documents publicats fins al moment de l'esmentada Guia.

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis