Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Agencia de Seguridad Alimentaria defiende el uso de envases de madera para la pesca

L'Agència de Seguretat Alimentària defensa l'ús d'envasos de fusta per a la pesca

24/11/2009

24 novembre 2009

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), en relació a la interpretació del Reglament (CE) 853 / 2004 sobre higiene en productes d'origen animal, ha dictaminat que la fusta no està expressament prohibida per la legislació, ni tampoc per les seves característiques respecte a "impermeabilitat" o "porositat". Segons l'entitat, es va produir un error d'interpretació en traduir aquesta norma al castellà. En concret, es va substituir 'water-ressistant' (resistent a l'aigua) per "impermeable". La normativa-en opinió de Aesan-, sí prohibeix que els envasos de fusta es reutilitzin ja que els considera d'un sol ús, igual que altres materials com el porexpan. L'Aesan qualifica d'errònia la traducció del terme "impermeable" en la versió espanyola de la legislació vigent sobre higiene en productes de la pesca.
La Confederació Espanyola d'Empresaris de la Fusta (Confemadera), juntament amb la Federació Espanyola de l'Envàs de Fusta i els seus Components (FEDEMCO), Ha reclamat al govern i als seus patronals europees, la correcció d'aquest error d'interpretació. Una correcció que efectuarien-després de la petició anterior-la Comissió Europea, la Direcció de Salut (DG SANCO), l'Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i l'Oficina Veterinària Alimentària (OAV). Tenint en compte els perjudicis i pèrdues que aquest error s'ha produït i podria generar al sector d'envasos de fusta i l'exercici de la lliure competència, el cas s'ha posat en coneixement de la Comissió Nacional de la Competència.

A Espanya, el sector de l'envàs, embalatge i palet de fusta està format per més de 800 empreses que facturen més de 1.200 milions anuals i donen feina a 9.000 persones, sent un factor de desenvolupament de l'economia rural. Des del punt de vista mediambiental, la fusta utilitzada en aquest sector captura més de 3 milions de tones de CO 2.

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis