Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a José Manuel Menoyo, presidente honorario de Afemma
"FiMM-Maderalia pot ser el detonant que estimuli el sector"

Entrevista a José Manuel Menoyo, president honorari de Afemma

Redacció Interempreses27/07/2009

27 juliol 2009

Íntimament lligada al sector de la construcció, la indústria de la maquinària per a fusta pateix avui a Espanya una profunda caiguda del consum, ja que moble i fusteria han reduït notablement la seva activitat. Els fabricants de màquines, per descomptat també els espanyols, han acusat la crisi financera internacional i tampoc troben sortides fluides en l'exportació. FIMMA-Maderalia, de 3 a 6 de novembre a Fira València , s'erigeix com a propulsor de l'oferta i la demanda en un mercat que habitualment es estimula amb la seva fira biennal.
Imagen

"Són temps per intentar supervivència afirma contundent José Manuel Menoyo, president honorari de Afemma (Associació de Fabricants Espanyols de Maquinària i Equips per a la Fusta) -, fins que es vegi una mica de llum ".

Quines repercussions de la crisi pateix especialment el fabricant espanyol de maquinària?

Ho està passant particularment malament qui centra la seva activitat en el mercat nacional. Qui ha treballat per introduir-se en altres països troba un oxigen que ara falta a Espanya. Tenim una tecnologia suficient i una relació qualitat-preu favorables, amb un servei interessant pel que fa a termini de lliurament, serietat i imatge de marca: som reconeguts a l'exterior, podem competir sense complexos a tot el món.

Està aguditzant la situació la proliferació de maquinària usada en el mercat?

Sens dubte. Però el consumidor està equivocat, és molt atractiu el preu d'una maquinària que, segurament està en unes condicions acceptables (nombroses fàbriques han cessat la seva activitat després de pocs anys de funcionament). L'intermediari, per regla general, ven a pes. I perquè aquestes màquines serveixin i funcionin en el seu nou emplaçament requereixen d'una revisió i una posada a punt adequades. Normalment, aquests equips ja no tenen garantia, perquè ha caducat o perquè el fabricant no vol respondre d'unes màquines que no ha venut directament.

"Qui ha treballat per introduir-se en altres països troba un oxigen que ara falta a Espanya"

Quines iniciatives desenvolupa actualment Afemma en aquesta conjuntura que ens descriu?

Desenvolupem plans de promoció de la maquinària espanyola a tot el món, mitjançant missions comercials i participació en fires. A més de repartir gratuïtament el catàleg general de fabricants espanyols de maquinària, eines, equips i productes per a la fusta, que és àmpliament utilitzat com a llibre de consulta. El nostre objectiu és donar a conèixer el seu gran nivell tecnològic, de qualitat i de servei. No depenem de ningú pel que fa a patents i gaudim d'una bona imatge. Encara som desconeguts en molts llocs, llevat d'algunes firmes punteres i referents al mercat internacional, així que hem de seguir treballant per avançar en aquest sentit. Som una opció puntual, entre alemanys, italians i orientals, l'assignatura pendent és donar-nos a conèixer.

A més de les amenaces conegudes i presents, existeixen oportunitats per a la maquinària espanyola?

Sempre hi ha oportunitats, però cal buscar-les. Fins i tot en una conjuntura com l'actual, sorgeixen nínxols de mercat, però és impossible descobrir sense actuar. En general, és pràcticament impossible competir en grans produccions, perquè els grans grups d'oferta són inabastables. Les nostres opcions passen per oferir al client solucions a treballs especials, molt exigents.

Què pot aportar la fira FiMM a aquest escenari?

Moltes empreses han de participar en FiMM en funció dels seus resultats i conclusions en Ligna. La direcció de la Fira està fent ingents esforços perquè l'expositor trobi facilitats per estar a València. Probablement assistirem a un esdeveniment de menor mida, en què tractaran de no faltar totes les principals firmes del mercat.

Els fabricants espanyols de maquinària comptarem amb un pavelló propi, amb una senyalització que ens distingeixi, i amb una forta presència de compradors estrangers, fruit de la captació d'empresaris que Afemma i Confemadera estem duent a terme en països de consum potencial.

Una FiMM digna pot servir per estimular l'activitat, però és vital que millorin les condicions financeres perquè els industrials puguin invertir en maquinària.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Fabricantes Españoles de Maquinaria, Equipos y Productos para Trabajar la Madera
Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera
Fimma / Maderalia - Feria de Valencia

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis