Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fedemco promueve el uso de envases y palés de madera en Hispack 2009
Dins del projecte 'Transportar amb Fusta'

Fedemco promou l'ús d'envasos i palets de fusta en Hispack 2009

Redacció Interempreses25/05/2009

25 maig 2009

'Transportar amb fusta', projecte que promou l'ús d'envasos, embalatges i palets de fusta, valora positivament els resultats aconseguits després de la seva participació en la passada Fira Hispack de Barcelona. La presència en l'esdeveniment li va permetre reforçar la imatge del sector de la fusta, generar nous contactes comercials i promoure l'associacionisme.

El projecte, dirigit per Confemadera i Fedemco , va mostrar una àmplia gamma de productes: envasos hortofructícoles, embalatges, estoigs i caixes i palets per atraure el visitant. Sis empreses associades presentar les seves novetats en petits ministands: Ecolignor, Carpe Serveis Logístics SL i Calipal representar el palet, Shalom Taller i Manuel Jorques i Ensajor, els estoigs i caixes i Fustes Benigànim. (Mabesal) va representar al tauler contraxapat. Paral·lelament a la fira, es va celebrar amb gran èxit d'afluència la primera jornada tècnica 'Envasos, embalatges i palets de fusta. Una solució competitiva. Un cicle de vida sostenible ', promoguda per' Transportar amb Fusta 'i organitzada per Fedemco. Durant la jornada es van abordar els temes que més interès desperten als professionals del sector i els seus clients.

Carmen Díaz explicant la normativa fitosanitària NIMF-15 a Espanya
Carmen Díaz explicant la normativa fitosanitària NIMF-15 a Espanya.

Beatriz del Castell, directora de Confemadera, va obrir la jornada amb la seva ponència 'Fusta, una aposta per la sostenibilitat'. El va seguir Carmen Díaz, del Ministeri de Medi Ambient explicant la normativa fitosanitària NIMF-15 a Espanya i va concloure la ronda de ponències Ximena Travisany, del departament de Qualitat de Fedemco dissertant sobre la seguretat alimentària i les possibilitats de la fusta per al seu ús en contacte amb els aliments. Posteriorment es van obrir tres taules rodones: a la primera, 'Normes en envàs, embalatge i palet de fusta', moderada per Javier Turégano de Aidima, en la segona, Francisco Sánchez també de Aidima, va explicar les avantatges de la marca Grow Quality, Fernando Velasco de SGS informar sobre la certificació dels palets EPAL EUR i Jordi Amat va presentar la nova norma NEF d'embalatge industrial de Faproma.

Estand de 'Transportar amb Fusta' a Hispack 09
Estand de 'Transportar amb Fusta' a Hispack 09.

La jornada va concloure amb la taula de recuperació i reciclatge moderada per Fernando Trénor, director de Fedemco. Georgina Cep responsable de medi ambient de Mercabarna va explicar el sistema de gestió de residus del mercat, Jordi Vilardell d'Eco-Green Palet, va mostrar el procés de recuperació d'un palets usat i Xavier Pedreira, responsable forestal de Taulers Tradema, va donar una visió del sector del tauler aglomerat, principal destinació de la fusta reciclada.

La fusta, respectuosa amb el medi ambient

Els envasos, embalatges i palets es fabriquen amb fusta procedent de plantacions sostenibles, sobretot de pollancre i pi.

El procés de fabricació, consistent en operacions de pelat, serrat, desenrotllar, clavat, grapat, etc., Consumeix molt poca energia.

Els envasos utilitzen la fusta mínima necessària respecte al volum a envasar, garantint sempre la seva resistència i qualitat. El seu disseny compleix amb els criteris de la normativa CEN pel que fa a la prevenció de residus. A més, un cop finalitzada la vida útil de l'envàs, es recicla el 100% sense produir cap tipus de residu tòxic o perillós. Molts palets i embalatges es poden reutilitzar.

Assistents a l'esdeveniment
Assistents a l'esdeveniment.

L'envàs de fusta agroalimentari és d'un sol ús, pel que no és reutilitzable, el que unit a les seves propietats antibacterianes naturals el converteix en un envàs més higiènic que garanteix la màxima seguretat alimentària. A més, la fusta transpira, atorga major frescor a l'interior i refrigeració millor els productes, allargant la seva conservació.

La porositat de la fusta és la característica que li confereix propietats antibacterianes pel seu efecte tampó. Sobre una superfície porosa de fusta seca, la concentració de bacteris disminueix abans en comparació amb altres materials impermeables. L'Institut Tecnològic de l'Alimentació alemany va realitzar un test en palets de diversos materials en 14 companyies de diversos sectors: carni, lacti, hortofructícola i forner. Els resultats van mostrar que el nombre mitjà de bacteris recollits en palets de fusta era un 15% menor que en altres materials impermeables, evidenciant que la fusta té propietats naturals antibacterianes.

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis