Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Climatización a gas propano: la apuesta de Repsol para la eficiencia energética
Aquest sistema pot aportar serioses avantatges en zones amb condicions meteorològiques on altres sistemes no assoleixen els seus objectius

Climatització a gas propà: l'aposta de Repsol per l'eficiència energètica

Redacció Interempreses29/01/2009
El mercat de la climatització és un dels que més s'ha desenvolupat a Espanya en els últims anys, en part a causa del desenvolupament econòmic i en part a les condicions meteorològiques extremes en algunes zones de la geografia nacional.

Però l'augment de la demanda elèctrica per a climatització ha portat alguns problemes:

  • Altes puntes de consum d'energia elèctrica, especialment en nuclis urbans.
  • Elevat consum d'energia elèctrica reactiva i pèrdues associades.
  • Alts costos d'inversió per reforçar les infraestructures elèctriques.
  • Augment de la contaminació (tenint en compte la producció d'energia en origen).

Els equips de climatització a gas (propà-natural) vénen a solucionar aquests problemes i presenten avantatges addicionals. Aquests equips són similars als elèctrics amb la particularitat que el motor que utilitzen és de gas en lloc d'elèctric. Les unitats interiors i els equips de distribució de calefacció i refrigeració són iguals en ambdós casos. Pel que fa a la instal lació de gas propà, és similar a la d'altres equips tradicionals com escalfadors, calderes, etc.

La climatització amb gas propà és útil tant en edificació (habitatges unifamiliars, pisos, etc...
La climatització amb gas propà és útil tant en edificació (habitatges unifamiliars, pisos, etc.) Com en el sector terciari: oficines, centres esportius, comerços, hospitals, residències, etc.

Avantatges tècnic-econòmiques dels equips de climatització a gas:

  1. Aprofitament de l'energia residual per produir aigua calenta sanitària.
  2. L'accionament de la bomba de calor a gas es fa a través d'un motor de combustió interna qual cosa produeix una "energia residual" (refrigeració del motor i gasos d'escapament) que és aprofitada per a la producció d'aigua calenta sanitària.
  3. Redueix o elimina la instal lació de captadors solars que el CTE (Codi Tècnic de l'Edificació) estableix: "La contribució solar podrà disminuir, quan es cobreixi l'apunt energètic d'aigua calenta sanitària mitjançant l'aprofitament de procés de cogeneració o fonts d'energia residuals" .
  4. Aquesta reducció o eliminació de captadors permet rebaixar el cost d'adquisició-instal·lació i manteniment dels mateixos permetent utilitzar la coberta dels edificis per a altres fins.
  5. En ser equips condensats per aire fa innecessària la instal lació de torres de refrigeració.
  6. L'energia residual evita les operacions de 'desgebre' necessàries en els equips elèctrics.
  7. Major eficàcia dels equips de gas sobre l'energia primària: electricitat 38% i gas 96% (Font: Repsol).
  8. Menor cost econòmic de funcionament. No és necessari el pagament del terme fix de potència elèctrica i les tarifes de gas propà (GLP) són més econòmiques que les elèctriques.
  9. Menor contaminació sobre energia primària.
  10. Contribueix a pal·liar els problemes per puntes de consum a les instal·lacions elèctriques.

Equips i àmbit d'aplicació

Els models comercials de la bomba de calor a gas es troben en un rang de potència entre 20 i 70 quilowatts, existint la possibilitat d'instal lar diversos equips en paral·lel, fins a aconseguir la potència desitjada.
Les aplicacions són múltiples tant en el sector d'edificació: habitatges, unifamiliars, blocs d'habitatges, etc., Com en el sector terciari: hospitals, residències, equipaments esportius, restaurants, comerços, oficines, etc.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    16/10/2024

  • Newsletter Madera

    09/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis