Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La madera protagoniza la ampliación de la emblemática bodega Protos
L'arquitecte Richard Rogers s'ha encarregat del projecte

La fusta protagonitza l'ampliació de l'emblemàtica bodega Protos

02/12/2008
Les cinc voltes parabòliques, concebudes per l'il • lustre arquitecte Richard Rogers, s'han posat en funcionament per ampliar les instal·lacions de l'emblemàtica celler de Ribera de Duero, Protos i produir vins molt cuidats, moderns i equilibrats.
Imagen

Després de tres anys d'obres i una inversió de 36 milions d'euros, Protos, la cèlebre celler de Ribera del Duero, ha rebut la seva primera verema en les obres d'ampliació dissenyades per l'estudi internacional Rogers Stirka Harbour + Partners en col·laboració amb l'estudi català Alonso Balaguer.

Cinc voltes parabòliques interconnectades estan suportades per grans arcs de fusta laminada i revestides amb peces de terracota de gran format
El projecte ha suposat tres anys d'obres i una inversió de 36 milions d'euros
El projecte ha suposat tres anys d'obres i una inversió de 36 milions d'euros.

Unides per un túnel, el nou celler afegeix a les instal·lacions originàries de 1927 dues plantes de 12.000 metres cadascuna. Són cinc voltes parabòliques interconnectades, suportades per grans arcs de fusta laminada i revestides amb peces de terracota de gran format. En conjunt, una estructura lleugera i articulada amb amplis espais per a funcions socials (tastos, esdeveniments i presentacions) que l'assenyalen ja com un dels atractius enoturísticos amb més estirada de la zona.

Estructura lleugera i articulada amb amplis espais per a funcions socials
Estructura lleugera i articulada amb amplis espais per a funcions socials.
La posada en marxa de les cinc voltes parabòliques suposarà un abans i un després en la trajectòria de l'emblemàtica celler. Les instal·lacions compten amb tots els avenços tècnics, com dipòsits troncocònics, rigorosa selecció de raïm i seguiment analític que controla la qualitat del raïm, mitjançant un programa que actua amb infrarojos. Aquí és on es van a elaborar el raïm dels millors pagaments. La idea és iniciar l'elaboració d'un nou estil de vins que, sense abandonar la línia clàssica que tants èxits els ha reportat, porten menys fusta i més fruita. En aquest sentit, el celler ha anat, al llarg del temps, incorporant roure francès, en detriment del totpoderós roure americà, omnipresent al parc de barriques de Protos fins a l'any 2000. El roure francès, que aporta aquests tocs de vainilla que tant agraden al consumidor, en l'actualitat significa ja la meitat del parc de barriques.
El nou edifici també està concebut per aprofitar al màxim els recursos energètics de l'entorn, respectant la tendència actual de sostenibilitat. Així, per a la conservació del vi s'aprofita la inèrcia tèrmica del subsòl, mentre que la façana sud està protegida per ràfecs per evitar la radiació solar directa. Les aigües subterrànies contribueixen a l'intercanvi calorífic, i un sistema de ventilació mixt permet fer servir l'aire exterior com a font de refrigeració, sense consum energètic a les nits d'estiu i durant tot el dia a la primavera i tardor.
L'arquitecte Richard Rogers
L'arquitecte Richard Rogers.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

  • Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

    Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    04/09/2024

  • Newsletter Madera

    31/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis