Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Conseguir el máximo rendimiento de una instalación de placas solares fotovoltaicas
Tombak Solar patenta un sistema que augmenta en un 20% l'eficiència de les plaques i optimitza les seves possibilitats en els mesos de major potencialitat

Aconseguir el màxim rendiment d'una instal lació de plaques solars fotovoltaiques

Antonio Barroso, enginyer de Tombak Solar17/06/2008

17 juny 2008

Tombak Solar ha patentat un sistema que augmenta en un 20 per cent l'eficiència de les plaques solars fotovoltaiques. Es tracta de la tecnologia DTL (De-ionisation Transparent Liquid), que consisteix en recircular una petita capa de fluid transparent per la superfície del vidre temperat de la consola.
Aquest fluid, que pot ser aigua de pluja filtrada, actua millorant el rendiment de la consola
Aquest fluid, que pot ser aigua de pluja filtrada, actua millorant el rendiment de la consola.
Aquest fluid, que perfectament pot ser aigua de pluja filtrada, actua en el rendiment de la consola de dues maneres:

• Absorció de calor: és conegut que tot panell solar fotovoltaic perd rendiment amb la calor (de l'ordre de - 0,45 per cent de la potència de sortida per cada grau centígrad superior a 25 º C). Per exemple: el mes d'agost a la província d'Almeria la temperatura dels plafons pot assolir els 80 º C. Per tant tindríem una pèrdua de rendiment de: (80 º C-25 º C) 0,45 = -24,75 per cent.

Si apliquem la tecnologia DTL les plaques es mantindrien sempre a una temperatura aproximada de 30 º C de manera que les pèrdues per temperatura només arribarien als (30 º C-25 º C) 0,45 = -2,25 per cent.

• Efecte Snell: aquest fenomen físic, aplicat al sistema DTL, aprofita més els raigs que no són perpendiculars al panell solar augmentant el seu rendiment diari. Per tant com el líquid és transparent, tenim una major percentatge d'hores sol mitjana al dia (HSP). El rendiment d'aquest fenomen és més difícil de determinar perquè depèn que líquid fem servir i de les condicions climatològiques del lloc.

Gràcies a la tecnologia DTL es redueix la temperatura dels panells solars
Gràcies a la tecnologia DTL es redueix la temperatura dels panells solars.

Un sistema patentat

El sistema patentat per Tombak Solar consisteix en un tub micro perforat per injectar aigua als panells, un recollidor aplicat a la part baixa del panell, un sistema de filtratge d'aigua, un dipòsit, una bomba per recircular el líquid i un control per a tota la instal lació.

Els avantatges que aporta aquest sistema no només són les esmentades, sinó que també aporta la neteja del mòdul eliminant partícules de pols i fent que els inversors connectats a aquestes instal·lacions funcionin millor a causa de l'estabilització de la tensió de sortida que com és sabut és directament proporcional a les grans variacions de temperatura en els mòduls.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - José Martínez Marín
18/12/2009 12:12:25
Interesante el sistema de refrigeración, pero me suscita una pregunta: ¿Qué problemas pueden surgir en una localidad (El Saucejo - Sierra Sur de Sevilla) que en invierno las temperaturas pueden descender de -3 hasta -12 grados centigrados?.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    16/10/2024

  • Newsletter Madera

    09/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis