Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Lana S. Coop. obtiene el certificado europeo de producto para su tablero de encofrar tricapa IRU-L3

Llana S. Coop. obté el certificat europeu de producte per a la seva tauler d'encofrar tricapa IRU-L3

04/04/2008

4 abril 2008

Llana S. Coop. s'ha convertit en la primera empresa espanyola en aconseguir el certificat de producte sota la norma europea UNE-EN 13353 per taulers de fusta massissa tricapa (SWP3). Aquest nou fita aconseguit per la cooperativa de l'MCC suposa un important reconeixement en la seva incessant línia de millora de la qualitat i aposta per la innovació.

La norma UNE-EN 13353 certifica que el tauler de fusta massissa tricapa compleix els requisits establerts en la norma en matèria de toleràncies dimensionals, grau d'humitat, densitat de la fusta, qualitat d'encolat, resistència a la flexió i mòdul d'elasticitat. En concret, els requisits recollits a la norma són els següents:

  • Tolerància dimensional: mesures màximes i mínimes pel que fa a longitud, amplada, gruix, rectitud de cant i escairada.
  • Humitat: en el moment del subministrament ha de ser (12 + / -3 per cent).
  • Densitat: superior als 420 kg / m 3.
  • Qualitat encolat: Tipus SWP3 amb pretractament específic per a ús en exterior.
  • Propietats mecàniques: compleixen els valors de resistència a la flexió i mòdul d'elasticitat exigits per a ús estructural.

Totes aquestes característiques "aporten un plus de seguretat i de resultat en obra als nostres clients", assenyalen des de l'empresa. Aquest valor afegit de producte, present en tots els taulers tricapa IRU L3, queda verificat per mitjà d'un procés que consta de tres fases:

  • Control intern del procés de producció per part de Llana
  • Control extern, a càrrec d'un Centre Tecnològic
  • La Certificació per part d'AENOR.
  • La consecució d'aquest certificat de producte rubrica la progressió de Llana en el seu compromís per la qualitat. Així, l'any 2000 l'empresa va aconseguir la ISO 9000 de qualitat, el 2005 la ISO 14001 que certifica el respecte pel Medi Ambient i el 2008 la UNE-EN 13353.

Llana és un referent europeu en la segona transformació de la fusta per al sector de la construcció. L'empresa va ser fundada el 1962 a Oñati (Gipuzkoa) i pertany a la divisió Construcció del Grup Industrial de Mondragón Corporación Cooperativa, corporació de la qual és una de les seves firmes pioneres.

Llana disposa de dues plantes productives dedicades a la fabricació de tauler d'encofrar: una al País Basc i una altra a la República Txeca, i participa en ELURA S. Coop., Fundada el 2005 a Vitòria-Gasteiz i dedicada a les solucions integrals en estructures de fusta laminada. El grup Llana compta amb 115 treballadors i el 2007 va facturar 45 milions d'euros.

El segell UNE-EN 13353 aporta un plus de seguretat i rendiment en obra
El segell UNE-EN 13353 aporta un plus de seguretat i rendiment en obra.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis