Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nace Ecobuilding, una nueva feria para el sector de la construcción sostenible
El certamen celebrarà la seva primera edició del 24 al 26 de setembre a Fira de Saragossa

Neix Ecobuilding, una nova fira per al sector de la construcció sostenible

17/01/2008

17 gener 2008

L'espai firal de Saragossa estrena nova fira comercial. Entre el 24 i el 26 del pròxim setembre se celebrarà Ecobuilding 2008, el Saló i Conferència Internacional d'Arquitectura Bioclimàtica, Construcció Sostenible i Eficiència Energètica en l'Edificació.
Ecobuilding neix com a resposta a la demanda d'un sector necessitat d'una fira veritablement especialitzada, que reuneixi en un mateix espai als protagonistes dels nous enfocaments constructius respectuosos amb l'entorn. una fira altament especialitzada que ve a superar l'escassa oferta existent en certàmens de la seva classe, ja que gairebé tots ells es troben incorporats a les grans fires generals de construcció, que de forma més o menys transversal o marginal dediquen un espai a la sostenibilitat. En contrast amb aquest plantejament, el saló està concebut com un certamen amb personalitat pròpia, ja que convoca de manera monogràfica i conjunta als sectors d'arquitectura bioclimàtica, construcció sostenible i eficiència energètica en l'edificació, la qual cosa el converteix en un dels certàmens veritablement especialitzats a Espanya.
La fira es proposa reunir en un fòrum especialitzat als protagonistes dels nous enfocaments constructius respectuosos amb l'entorn. Així, arquitectes i enginyers relacionats amb la construcció sostenible i l'eficiència energètica, promotors, constructors, gestors i en definitiva tots els professionals del sector constructiu amb visió d'un futur sostenible trobaran el seu lloc en aquest nou certamen.
Per a la seva primera edició, Ecobuilding comptarà amb una superfície neta d'exposició d'uns 3.000 metres quadrats i ocuparà el pavelló número 1 de Fira de Saragossa . Els organitzadors esperen rebre més de 5.000 visitants professionals i compten amb obtenir una participació de més de 100 expositors directes. El saló se celebrarà simultàniament amb la sisena edició de Power Expo (Fira Internacional de l'Energia Eficient i Sostenible) i amb ExpoRecicla (Fira Internacional de Gestió i Valorització de Residus). Tres fires entre les que s'estableixen nombroses sinergies, tant per perfil de visitant com per l'intercanvi de coneixement i tecnologia entre els diferents subsectors.
Els sectors d'exposició que conformen Ecobuilding es corresponen amb els quatre grans pilars sobre els quals se sustenta la pròpia construcció sostenible: arquitectura bioclimàtica, eficiència energètica, normativa i gestió, i domòtica i inmòtica.

Gran suport del sector

Ecobuilding és una aposta ferma i segura per la sostenibilitat, que arrenca amb el suport dels principals actors implicats en la construcció sostenible: institucions públiques, centres de recerca, associacions empresarials i algunes de les majors companyies espanyoles del ram. Tot aquell que té alguna cosa a dir en matèria d'eficiència energètica i construcció sostenible a Espanya serà present o forma ja part de Ecobuilding, el comitè organitzador està format per representants de tots els estaments esmentats.
El suport institucional ve encapçalat pel propi Govern d'Aragó, que s'involucra en el projecte a través del seu Conselleria d'Obres Públiques, Urbanisme i Transport i de l'empresa pública Sòl i Habitatge d'Aragó (SVA), acompanyat de l'Ajuntament de Saragossa, des de la seva Regidoria d'Urbanisme, així com de representants del Ministeri de l'Habitatge, des de la Subdirecció General d'Innovació i Qualitat en l'Edificació. La ecociutat Valdespartera de Saragossa, exemple palpable d'edificació i urbanisme sostenibles, està representada també en aquest comitè organitzador.
Al setembre, Ecobuilding serà la cita de referència ineludible per a un sector que empeny fort des del principi. Participaran en l'esdeveniment empreses promotores, constructores i gestores d'edificis i desenvolupaments urbans sostenibles, fabricants i distribuïdors de materials i equips per a la construcció sostenible; empreses d'enginyeria i consultoria especialitzades en projectes d'edificació, projectistes, subministradors, instal·ladors i operadors de sistemes d'energies renovables en edificis i, per descomptat, organismes i entitats públiques i privades compromeses amb la promoció de la construcció sostenible i l'eficiència energètica
La construcció sostenible representa avui el gran repte per a la innovació en el sector de la construcció i també per a la seva renovació. La introducció de noves tecnologies i materials, amb dissenys arquitectònics avançats i tècniques constructives innovadores, estalviadores de recursos i respectuoses amb l'entorn, dotaran d'instruments al sector per modernitzar l'urbanisme convertint-lo en sostenible des del punt de vista mediambiental, però també des del punt de vista econòmic, ja que la factura energètica d'una edificació sostenible disminueix notablement els costos al llarg del seu cicle de vida.
Ecobuilding representa, en definitiva, una gran oportunitat perquè les empreses del sector de la construcció sostenible puguin accedir al negoci que ja està generant la forta demanda d'un nou rumb en la planificació urbana, el disseny arquitectònic, la construcció, i els equipaments d'els edificis, barris i ciutats senceres.
Cartell de la fira Ecobuilding
Cartell de la fira Ecobuilding.

Empreses o entitats relacionades

Feria de Zaragoza

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    16/10/2024

  • Newsletter Madera

    09/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis