Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Green Buildings: el ahorro energético llevado al edificio
Marta Bellobí de Environ Barcelona va explicar les característiques d'aquest tipus d'immobles a la Segona Conferència Anual Green Buildings de Cushman & Wakefield

Green Buildings: l'estalvi energètic dut a l'edifici

05/11/2007

5 novembre 2007

El creixent interès per dur a terme un estalvi energètic en benefici del planeta i les persones, i les noves construccions respectuoses amb el medi ambient han afavorit l'aparició del fenomen conegut com "Green Building" o edificis ecoeficients en el mercat d'oficines.
En un context com aquest, la construcció i gestió d'edificis d'oficines està revisant avui dia el seu impacte ambiental, tant pel que fa al procés d'edificació en si com a la rehabilitació, manteniment i funcionament durant la vida útil de cada projecte.
La directora a Barcelona de la consultora mediambiental Environ, Marta Bellobí, va desgranar durant la seva intervenció en la Segona Conferència Anual Green Buildings de Cushman & Wakefield , celebrada el passat 26 des de l'octubre, els detalls d'aquest tipus de tendència que està en alça. Bellobí comentar que els edificis ecoeficients o Green Buildings són aquells en què es realitza una gestió sostenible de certs aspecte mediambientals. Els motius que impulsen a considerar cada vegada més aquest tipus d'immoble ecoeficient són: es consideren quelcom prioritari en l'agenda política (tal com deixen entreveure els objectius del Protocol de Kyoto per reduir les emissions de CO2), per les noves regulacions en el àmbit de la construcció; a causa de la legislació europea, nacional i regional, a la imatge corporativa que donen, a les expectatives dels usuaris i l'augment del preu de l'energia. Una d'aquestes normatives es va posar en marxa el passat 31 d'octubre. Es tracta de la Directiva d'Eficiència Energètica, que estableix el procediment i la metodologia de càlcul a seguir per a l'obtenció de la qualificació d'eficiència energètica en els edificis de nova construcció ia edificis sotmesos a grans rehabilitacions amb una superfície útil superior a 1.000 metres quadrats , en els quals es renovi més del 25 per cent del total del seu espai.
Marta Bellobí durant la seva ponència en la Segona Conferència Anual de Green Buildings de Cushman & Wakefield
Marta Bellobí durant la seva ponència en la Segona Conferència Anual de Green Buildings de Cushman & Wakefield.

Beneficis econòmics

Marta Bellobí va explicar durant la seva ponència que els beneficis econòmics dels Green Buildings es concreten en la reducció de costos operacionals i energètics, la millora de les possibilitats de venda; l'increment del valor de l'actiu, la millora de la productivitat i reducció del percentatge d'absentisme, la millora de la imatge de les parts implicades com el propietari, gestor, empresa arrendatària, etc.; faciliten la retenció de l'ocupant i redueixen els períodes vacants, faciliten l'increment del preu del lloguer, i milloren la gestió del risc.
Els Green Buildings, segons la directora de Environ Barcelona, redueixen els costos addicionals als consums entre un 30 i un 60 per cent. Bellobí ha afirmat durant la seva intervenció que "l'estalvi d'energia que suposen aquests edificis compensa la inversió inicial". En aquest sentit, diversos estudis demostren que l'òptim condicionament del lloc de treball no és un cost, sinó una inversió, ja que una oficina dotada d'elements sostenibles és capaç d'aconseguir un augment de la productivitat dels seus ocupants d'entre el 4 i el 8 per cent.
Així, un edifici d'oficines sostenible queda definit com aquell que satisfà de manera equilibrada les necessitats socials, econòmiques i mediambientals de les persones que hi treballen i dels que es veuen afectats per la seva proximitat. En aquest sentit, Marta Bellobí associa el concepte ecoeficiència a paràmetres fonamentals de disseny com el rendiment energètic (canvi de tipus de combustible; millora en la gestió d'equips, canvi de làmpades per altres de baix consum, formació de les plantilles en termes d'estalvi energètic; estalvi d'aigua; qualitat de l'aire interior i presència d'elements perillosos en construcció com l'amiant, floridura, radó, legionel, plom i compostos químics); contaminació del sòl que afecta el valor i possibilitats d'ús del terreny, i contaminació d'aigua subterrània.
D'altra banda, la Segona Conferència Anual "Green Buildings" va comptar amb la participació també de l'arquitecte Fermín Vázquez, encarregat del projecte B720 Laietana i de la realització de la Torre Agbar, entre altres. Vázquez va parlar sobre el concepte de lleugeresa massissa a propòsit de l'impacte de construir l'edifici i substituir-lo. La seva conferència va ser aplicada a tres exemples duts a terme a Barcelona com són l'edifici Indra, la Torre Agbar i el projecte Diagonal 197.
La Torre Agbar de Barcelona, exemple d'edifici de lleugeresa massissa a Barcelona
La Torre Agbar de Barcelona, exemple d'edifici de lleugeresa massissa a Barcelona.
Per la seva banda, Guillermo Ravell, màxim responsable de Goodman a Espanya, va comentar durant la seva intervenció que a Espanya, "el camí cap a construccions més sostenibles que marquen el Codi Tècnic de l'Edificació i la qualificació energètica d'edificis". Ravell va afegir que l'augment dels costos de construcció d'oficines sostenibles pot ser mínim i descendirà. Així mateix, s'espera que els edificis compleixin automàticament les normatives mediambientals més estrictes.
Així mateix, el Departament d'oficines de Cushman & Wakefield a Barcelona que gestiona els projectes d'oficines més emblemàtics i representatius, aposta també per aquesta nova tendència cap als edificis ecoeficients. Per això, aquest departament posa a disposició dels seus clients tota la seva experiència i coneixements, dirigits tant al constructor com al futur inquilí de l'immoble, per tal d'assessorar sobre les millors opcions en cada moment del seu cicle de negoci.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    16/10/2024

  • Newsletter Madera

    09/10/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis