Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Festool lanza el nuevo paquete integral Service All-Inclusive
“Volem ser els millors: amb els nostres productes i amb el nostre servei”

Festool llança el nou paquet integral Service All-Inclusivament

Redacció Interempresas10/05/2013
Imagini's que l'eina elèctrica que acaba de comprar inclou un servei de reparacions gratuït durant 36 mesos —incloses les peces de desgast. O que li roben l'eina i li envien una altra. O que pot retornar la maquina que acaba de comprar, perquè ha constatat que no s'ajusta de forma òptima a la seva aplicació. Encara que pugui sonar utòpic, és real des de de abril amb el nou paquet integral de Festool.

Amb una sèrie de serveis “únics al mercat”, el nou paquet està integrat de forma gratuïta en la dotació de subministrament de cada eina. El professional només ha de registrar la seva màquina en garantia per beneficiar-se immediatament del Service All-Inclusivament. “Volem ser els millors i això no es limita únicament a tenir productes fantàstics, sinó que volem oferir també un servei perfecte”, afirma Janek Jaspaert, director del servei de Festool.

El nou paquet de serveis inclou, per exemple, la reparació gratuïta durant 36 mesos. Com a innovació absoluta, aquest nou servei inclou també la substitució gratuïta de les peces de desgast, com a escombretes de carbó, coixinets de boles o bateries.

Autor: Festool Group GmbH & Co. KG
Autor: Festool Group GmbH & Co. KG.

També queda inclòs en aquest paquet el segur contra robatori durant 36 mesos des de la data de compra. La gran novetat és que amplia la seva cobertura també a les eines que s'utilitzen en el muntatge o que són robades del cotxe, al contrari del que ocorre amb les assegurances convencionals que, en general, només cobreixen els robatoris dins del taller. En cas de robatori, el professional només abona una franquícia de 100 euros.

Una altra prestació es denomina ‘Si no queda satisfet, li retornem els diners’. Aquesta permet provar la màquina durant un màxim de 15 dies i, si el client no queda satisfet, li reintegrem l'import de venda complet en el comerç especialitzat.

I no menys important és la disponibilitat de les peces de recanvi durant deu anys, que assegura al client fins i tot una màquina nova en el cas que una peça de recanvi ja no es trobi disponible. D'aquesta manera, la compra demostra ser una inversió segura fins i tot a llarg termini.

Servei com a filosofia d'empresa conseqüent

Festool va començar a centrar-se en el servei al client molt ràpid. En 1999, Festool va ser la primera empresa del sector a oferir garantia 1+2 i a est li van seguir altres serveis. Amb Service All-Inclusivament torna a posar el llistó molt alt en el sector. “Anem a marcar una nova fita amb l'oferta de servei de nou desenvolupament”, afirma Janek Jaspaert. “Seguirem fent tot el que estigui a les nostres mans per seguir convencent als nostres clients que Festool no és solament una inversió segura, sinó que suposa un benefici múltiple a llarg termini”.

Empreses o entitats relacionades

Festool Spain, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

  • Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

    Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    04/09/2024

  • Newsletter Madera

    31/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis