Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Confemadera y Federmueble: “Los cambios en el régimen de módulos para luchar contra el fraude son insuficientes”

Confemadera i Federmueble: “Els canvis en el règim de mòduls per lluitar contra el frau són insuficients”

06/01/2013

6 de gener de 2013

La Confederació Espanyola d'Empresaris de la Fusta (Confemadera), i la Federació Espanyola d'Empresaris i Industrials del Moble (Federmueble), estimen insuficients les modificacions introduïdes en el règim de mòduls per la Llei de lluita contra el frau fiscal aprovada el passat 29 d'octubre, per la qual s'exclouen d'aquest mètode de declaració de l'IRPF les activitats de fusteria i indústria del moble de fusta, entre unes altres.

Aquest canvi en la legislació no afecta als epígrafs de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) relatius al comerç al detall de mobles, mobiliari de cuina i banys i productes de fusta per a la construcció, com a portes, finestres, persianes, etc., que són precisament els més castigats per l'economia submergida i el frau fiscal.

Es tracta, en concret, dels epígrafs 653.1. Comerç al detall de mobles; 653.2. Mobles de cuina; 653.4 i 5. Comerç al detall de materials de construcció, mobiliari de sanejament, portes, finestres, persianes, etc.; i 653.9. Comerç al detall d'altres articles per a l'equipament de la llar n.c.o.p., que han quedat fora de la modificació.

Amb aquest canvi legal, queden excloses del mètode d'estimació objectiva les activitats de fusteria i indústria del moble de fusta, entre unes altres, quan el volum dels rendiments íntegres de l'any immediat anterior corresponent a aquestes activitats que procedeixi de les persones o entitats retenedoras superi qualsevol de les següents quantitats: 50.000 euros anuals, sempre que a més representi més del 50 % del volum total de rendiments íntegres corresponents a les citades activitats; o els 225.000 euros anuals.

Les activitats econòmiques susceptibles d'acolliment al mètode d'estimació objectiva (més coneguda com a “mòduls”) en l'IRPF i al règim simplificat en l'IVA tenen una major capacitat de generació d'economia submergida i de frau fiscal. Segons dades objectives, això està castigant greument al sector des d'un punt de vista econòmic i competitiu. L'exclusió en el sistema de “mòduls” dels epígrafs relatius al comerç del moble i de la fusta, permetria acabar amb aquest focus de frau fiscal i al seu torn, permetria una important reactivació del sector.

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera
Federación Española de Empresarios e Industrias del Mueble

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

    Clavadora 2 en 1: estructural y conectores sobre madera - Paslode Combi Xi

  • Homag España - 50 años

    Homag España - 50 años

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    02/10/2024

  • Newsletter Madera

    25/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis