Sandvik Coromant Ibérica, S.A. - Plaquetes especials

CoroTurn TR

Plaquita para mecanitzat: les seves ranures perpendiculars impedeixen que es moguin

Fotografia de Plaquita para mecanitzat

L'acabat i el tornejat semiacabado, especialment el perfilat amb diverses operacions de copiat d'entrada i sortida, són especialment sensibles al fenomen de la desviació del tall de tall de la plaquita de la seva posició teòrica o establerta durant el mecanitzat.

CoroTurn TR, de Sandvik Coromant, evita el moviment de les plaquitas. Unes ranures perpendiculars en la part inferior de les plaquitas que encaixen en rieles coincidents (riel en T) del portaeines impedeixen qualsevol moviment de la plaquita en el seu suport quan la força de tall actua sobre el tall. CoroTurn TR soluciona el problema de la deterioració de la precisió, el desgast innecessari de l'eina i la pèrdua de productivitat deguts a la flexió del tall de tall durant el mecanitzat. Un altre efecte favorable afegit és la localització precisa de la plaquita en el portaeines, que influeix positivament en l'angle de muntatge i en la necessitat de compensació de la màquina. Les proves de mecanitzat realitzades amb plaquitas CoroTurn TR indiquen que el sistema de localització és molt rígid i evita el moviment de la plaquita en qualsevol adreça. El resultat és que es poden mantenir toleràncies molt estretes de forma més homogènia. El tall de tall de la plaquita no es flexa des de la seva posició original preestablerta, malgrat el desgast, per la qual cosa ofereix unes dimensions satisfactòries durant tota la vida de l'eina. En algunes aplicacions, s'aconsegueix una vida de l'eina més de quatre vegades superior en comparació de les plaquitas amb subjecció convencional.

Moltes aplicacions de tornejat mitjà es beneficien de l'absència de moviment i de la precisió de la indexació fins a ± 0,05 mm que proporciona CoroTurn TR.

El perfilat amb plaquitas en punt (D i V) és un altre problema solucionat per CoroTurn TR ja que les plaquitas grans usades amb freqüència per a operacions de perfilat sofreixen més moviments per efecte de la força de cort. Normalment, els problemes apareixen durant els processos de copiat intern i extern, i quan es mecanitzen peces de forjat o de fosa amb diferents toleràncies, duresa de l'escorça i recorregut de l'eina. En aquest sistema no es necessiten tascons de carbur cementado, al contrari que en la subjecció convencional, perquè sense moviment de la plaquita no apareixen desgast ni deformació significatius en el suport.

Les plaquitas CoroTurn TR solucionen el problema en un creixent nombre de processos de tornejat en aplicacions d'acer i acer inoxidable. La tecnologia de plaquitas proporciona, a més, noves possibilitats per modernitzar processos de tornejat mitjà o en acabat, així com de perfilat que estan subjectes a límits cada dia més restrictius i a pressió de la competència. El desenvolupament de CoroTurn TR està en línia amb els avanços en màquines multitarea, en les quals unes eines flexibles, amb major precisió, permeten un millor ús, contribuint a un mecanitzat complet dels components ‘d'una vegada’ en una sola configuració.