Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Presidente de la Comisión de Pesca del PE exige que las importaciones de pescado cumplan los requisitos de la UE

El President de la Comissió de Pesca del PE exigeix que les importacions de peix compleixin els requisits de la UE

06/07/2012

6 de juliol de 2012

El President de la Comissió de Pesca del Parlament Europeu, Gabriel Mato, va obrir, el passat 22 de juny, la segona jornada del XIII Congrés AECOC de Productes del Mar a Vigo. Una trobada que reuneix a més d'un centenar de professionals de tot el país.

Gabriel Mato va assegurar, en el marc de la trobada, que la Reforma del Mercat Comú suposa un moment crucial per al futur del sector. “Tenim tots els ingredients per fer una bona reforma”, va assegurar. Una reforma que, en la seva opinió, estaria orientada a augmentar l'eficiència i la competitivitat del sector, a assegurar la qualitat dels productes que ofereix el mercat i a comptar amb consumidors ben informats.

Segons Mato la sostenibilitat consisteix, per descomptat, “a garantir que hi hagi peixos en el mar” però també “que hi hagi pescadors capturant-los i persones treballant en les indústries del sector”. Aquest és el model de sostenibilitat pel qual cal apostar, el que persegueix l'equilibri entre el respecte mediambiental i la competitivitat econòmica.

Per a això, cal apostar per pràctiques de producció sostenibles, guanyar la batalla contra la pesca il·legal, treballar fermament perquè els productes pesquers compleixin amb els estàndards de comercialització i permetre que “tinguin un bon nivell de vida els qui viuen i volen seguir vivint del mar”.

Foto: Namineni Srinivas
Foto: Namineni Srinivas.
El President de la Comissió de Pesca del Parlament Europeu va centrar també parteix de la seva intervenció en l'anàlisi dels avantatges de la introducció de l'etiqueta ecològica europea, que entrarà en vigor al gener de l'any 2015. Segons Mato,  la ressò-etiqueta serà un indicatiu de qualitat molt important per protegir les indicacions geogràfiques i les denominacions d'origen dels nostres productes.

I és que, en la seva opinió, és fonamental la identificació dels productes de la Unió Europea pel que fa a la dels productes importats. En aquest sentit, Gabriel Mato va insistir que hem de ser capaços d'exigir als tercers països les mateixes condicions que es demana als de la UE. I en parlar d'exigències, va precisar: “Hauríem de focalitzar-los en les condicions d'higiene i sanitàries, molt especialment, per no esmentar aspectes com els drets socials, laborals… en els quals es duu a terme la producció i/ o comercialització d'aquests productes”. En l'apartat de seguretat i higiene va insistir en la importància de sol·licitar els requeriments de trazabilidad que tenim en la Unió Europea.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis