Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aecoc ayuda a las empresas a mejorar la sostenibilidad del transporte y la logística

Aecoc ajuda a les empreses a millorar la sostenibilitat del transport i la logística

17/05/2012

17 de maig de 2012

Aecoc, l'Associació de Fabricants i Distribuïdors que agrupa a prop de 25.000 companyies, celebra avui, 17 de maig a Madrid, una jornada especialment pensada per ajudar a les empreses a mesurar i millorar la sostenibilitat dels seus processos de logística i transport. No en va, aquest tipus d'operacions generen alts nivells d'emissions de CO2, sent  responsables, segons un estudi recent, del 5,5% de les emissions mundials.

Treballar, per això, en l'impuls de pràctiques destinades a reduir el seu impacte és una prioritat i a més una “aposta guanyadora” tenint en compte que el 61% de les companyies que compta amb una estratègia de sostenibilitat en transport i logística afirma que els beneficis són superiors a la inversió realitzada.

La jornada d'Aecoc dóna a conèixer, per això, diferents estratègies per impulsar a Espanya models de logística i transport sostenibles, analitzant casos pràctics d'empreses líders que han aconseguit resultats molt positius, com són Carrefour i Nestlé. Concretament, de la mà de Jordi Torras, Physical Distribution manager de Nestlé, i d'Antonio Aguilar, director de Logística de Carrefour, els assistents poden conèixer les estratègies de les dues empreses per aconseguir un estalvi energètic en transport de mercaderies, així com les claus per calcular la petjada de carboni en les diferents maneres de transport i desenvolupar una política sostenible en tota la cadena de distribució.

La jornada, especialment dirigida a responsables de logística, transport i de supply chain, analitza, així mateix els avantatges que la intermodalidad i les noves capacitats de càrrega ofereixen en termes de sostenibilitat (econòmica, social i mediambiental). Mesures, com la introducció del denominat tren de carretera de 25,25 metres o els vehicles de 44 tones, que ja funcionen amb èxit en altres països europeus i per les quals Aecoc aposta fermament.

El punt de trobada complementa la sessió teòrica amb una visita guiada a la plataforma de Carrefour en Miralcampo (Azuqueca d'Henares-Guadalajara), un destacat exemple d'intermodalidad i gestió logística avançada. Les instal·lacions de Miralcampo compten amb una superfície de magatzematge de 60.000 metres quadrats des de les quals es realitza tota la gestió logística dels productes d'alimentació seca, basar, campanyes i algunes gammes d'electrodomèstics a més de 110 centres de Carrefour a la zona centro i en l'oest de Galícia.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis