Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El XV Congreso Aecoc de Ferretería y Bricolaje analiza cómo afrontar con éxito el cambio de Era
Leroy Merlin, Robert Bosch i Knauber, entre els participants confirmats de l'esdeveniment

El XV Congrés Aecoc de Ferreteria i Bricolatge analitza com afrontar amb èxit el canvi d'Era

Redacció Interempresas20/12/2011

20 de desembre de 2011

Un dels principals objectius de la desè cinquena edició del Congrés Aecoc de Ferreteria i Bricolatge és analitzar les claus perquè les companyies del sector puguin enfrontar-se amb èxit al canvi d'Era que està protagonitzant el model econòmic en general. Així mateix pretén revisar el panorama econòmic actual i futur i el seu impacte en el sector de  ferreteria i bricolatge i els principals reptes i oportunitats que presenta el moment actual per a aquest mercat, així com les claus per rendibilitzar al màxim els negocis. Per a això, compta amb la participació de destacats professionals del sector, d'àmbit nacional i internacional.

Així, entre uns altres, participaran el director general de Leroy Merlin, Ignacio Díaz; el director d'Eines Elèctriques de Robert Bosch, Detlev Biehl; el director general de Knauber, Nektarios Bakakis, el gerent de Ferreteria Ferri, José Ferri; el director general de Bricosoriano, Rafael Solgui i el president d'Herrame, José Antonio Erdozia.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: Jose María Mera, president del Comitè de Ferreteria i Bricolatge; Guillermina Bastida, de Comunicació d'Aecoc; i José Alberto Insulsa, responsable del Comitè de Ferreteria i Bricolatge, durant la presentació a la premsa del XV congrés.

Així mateix, els assistents coneixeran la visió sobre l'actual conjuntura econòmica i sobre les fórmules que millor poden respondre als reptes d'innovació necessaris en l'actualitat, de la mà del director general de l'Institut d'Estudis Econòmics, Juan Iranzo, i del president executiu de Blusens —multinacional del sector Electro amb seu a Santiago de Compostel·la—, José Ramón García.

Al servei de les companyies

El programa del XV Congrés Aecoc de Ferreteria i Bricolatge pretén donar resposta a les inquietuds de les companyies del sector detectades a través del comitè sectorial de l'associació. Es tracta d'una de les grans accions que des d'Aecoc es realitza en aquest àmbit al llarg de l'any, ja que aquest col·lectiu treballa en molts altres fronts per fer més eficients les relacions entre les empreses i contribuir al creixement del mercat, responent amb eficàcia a les demandes del consumidor.

En 2011 s'han realitzat grans avanços en aquesta línia. Així, el Comitè Aecoc de Ferreteria i Bricolatge ha aprovat la nova ‘Classificació Estandarditzada de Productes’, renovant així una eina de treball veritablement útil per dotar a fabricants i distribuïdors d'un llenguatge comú sobre els seus productes, que sens dubte augmentarà l'eficiència en les seves relacions —en simplificar la interpretació— i permetrà augmentar el coneixement del mercat, mitjançant estudis basats en una estructura comuna.

La nova classificació redueix el nombre de seccions (de 16 a 12) i de famílies de producte (de 152 a 116), simplificant així l'organització i adaptant la seva definició a la nova realitat del sector. No en va, des de l'any 2000, en què va ser aprovada l'anterior classificació, el mercat de Ferreteria i Bricolatge ha evolucionat considerablement, per la qual cosa era necessari revisar aquesta organització de productes, eliminant i proposant noves categories on fos necessari. Fruit d'aquesta revisió neixen famílies de producte com a Decoració, Jardí, Cuina o Pintura, que han guanyat molt protagonisme en aquest mercat en els últims anys.

Així mateix, al llarg de 2011 s'ha impulsat la utilització del sistema d'Intercanvi Electrònic de Documents EDI, que permetrà a cada vegada més companyies espanyoles facturar electrònicament mitjançant l'estàndard promogut al nostre país per Aecoc, com a membre de l'organització internacional GS1. I és que en aquest any s'ha aconseguit un acord d'interconnexió entre les ‘xarxes EDI’ certificades per Aecoc —Edicom, Éssers i Ediversa— el que permetrà a les companyies usuàries intercanviar documents amb garanties de compatibilitat, sense costos afegits. Un acord que, sumat a l'aconseguit amb xarxes com Indra-Telefónica, ens situa davant un escenari en el qual el 90% del tràfic EDI al nostre país es realitzarà sota els estàndards d'Aecoc; sens dubte tot un al·licient per a la seva utilització.

Nova ‘Classificació Estandarditzada de Productes’, aprovada recentment pel Comitè Aecoc de Ferreteria i Bricolatge
Nova ‘Classificació Estandarditzada de Productes’, aprovada recentment pel Comitè Aecoc de Ferreteria i Bricolatge.

Més prop del consumidor

El Comitè Aecoc de Ferreteria i Bricolatge també ha aprofitat 2011 per asseure les bases que permetran obtenir un millor coneixement del consumidor d'aquest tipus de productes al nostre país, tant professional com a particular. Per a això ha establert una sèrie d'indicadors que permetran analitzar l'evolució del mercat i ha assegut les pautes per analitzar el consum, generant un major coneixement, millorant la relació entre fabricants i distribuïdors i propiciant l'aplicació de bones pràctiques de gestió en el punt de venda.

De moment el resultat d'aquests esforços s'ha traduït en la celebració, al llarg d'aquest any, de diverses jornades sobre optimització del punt de venda. En 2012 s'ampliarà aquest treball focalitzat a l'àrea de la demanda. El repte, des del punt de vista del comitè sectorial d'Aecoc, consisteix a crear un sistema d'anàlisi que generi confiança i que compti amb una gran representativitat en el sector.

L'àrea de Ferreteria i Bricolatge d'Aecoc celebrarà en 2012, així mateix, una nova edició del seu Seminari Internacional, després de l'èxit de les primeres propostes, l'última a Alemanya. El Seminari Internacional de Colònia va comptar amb la participació d'una vintena de companyies que van tenir l'oportunitat de conèixer un mercat clarament dominat per les grans superfícies de bricolatge, amb molt poca presència de formats tradicionals i un gran protagonisme de les seccions de jardineria i decoració. Aecoc seguirà apostant per la celebració de Seminaris Internacionals atès que han demostrat ser una gran fórmula d'aprenentatge i inspiració per al creixement del mercat espanyol basat en models d'èxit d'àmbit internacional.

Millorant connexions

Totes les xarxes EDI certificades per Aecoc estaran interconnectades entre elles. Amb l'acord entre Edicom, Éssers i Ediversa els usuaris EDI evitaran costos afegits i dificultats en implantació a causa de problemes d'interconnexió.

Aquest acord afavorirà el desenvolupament de l'EDI i eliminarà les barreres que la falta d'interconnexió suposava per a les empreses usuàries de tots els sectors. Sumat a l'acord amb xarxes com Indra-Telefónica, completa l'escenari d'interconnexió entre les principals plataformes: 90% d'usuaris i tràfic EDI a Espanya baix estàndards GS1.

Així mateix, la interconectividad permetrà que els clients usuaris EDI d'aquestes xarxes puguin intercanviar documents electrònics sense necessitat de contractar els serveis a més d'una xarxa garantint la interconnexió total entre elles.

foto

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis