Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Marc Logarich, CEO de TuManitas.com y ponente en Eurobrico Meeting Point
“A través de les noves tecnologies, el bricolatge s'ha reinventat quant a les maneres de compravenda de material i difusió d'idees”

Entrevista a Marc Logarich, CEO de Tumanitas.com i ponent en Eurobrico Meeting Point

Laia Banús16/09/2011

16 de setembre de 2011

Tumanitas.com és una pàgina web que, des dels seus inicis en 2009, posa en contacte a professionals de la construcció amb particulars que desitgen fer una reforma a la seva casa. Com ens explica el seu CEO Marc Logarich, el funcionament és senzill: “Un particular desitja fer una reforma i els professionals de la construcció presenten els seus pressupostos. Al dia d'avui, a la nostra pàgina existeixen més de 32.00 treballs publicats, la qual cosa suposa un valor total de més de 110 milions d'euros”. És a dir, el portal, d'una banda facilita el treball a aquells professionals que desitgen trobar treball, i per un altre, ajuda al particular a trobar professionals qualificats per escometre una obra o reforma.

Què pot aportar la seva experiència als oïdors de la seva ponència en Eurobrico Meeting Point?

Conèixer la creació i trajectòria d'una ‘startup’ que ha combinat perfils tan dispars com el sector de la construcció i Internet, i que ha demostrat que encara existeixen oportunitats en la construcció. També, explicar altres models de negocis, empreses emergents d'Internet que beuen de la influència internacional per cobrir una necessitat al mercat espanyol. A més, exposar el canvi de tendències en el sector: els professionals de la construcció s'adecuan a les noves demandes de reformes i s'adapten a les noves oportunitats. Al seu torn, els particulars troben en Internet la possibilitat d'estalviar en matèria de reformes, contrastar opinions d'altres usuaris i agilitar el procés de contractació d'un professional.

I finalment aproximar al públic a altres alternatives a la crisi en el sector: com Internet pot ajudar a esmorteir els efectes de la crisi i posar-se al servei d'un dels sectors més afectats per aquesta.

Imagen

Creu que el sector del bricolatge ha evolucionat amb la crisi?

En efecte. El sector del bricolatge ha sabut adaptar-se als canvis: renovar-se o morir. A través de les noves tecnologies, el bricolatge s'ha reinventat per cobrar noves formes quant a les maneres de compra i venda de material i també a l'hora de compartir consells i difondre idees. L'enorme proliferació de llocs online sobre aquesta temàtica és la prova evident del canvi de mentalitat en el sector. Definitivament, si, el bricolatge ha evolucionat amb els crisis.

Imagen

Cada vegada hi ha més ‘manetes’ a casa i es recorre menys als professionals?

Evidentment i en els temps que discorren, tot allò que comporti un estalvi és benvingut en les llars espanyoles. Així i tot, són molts els particulars conscienciats que un treball realitzat per un afeccionat acaba resultant poc rendible, per la qual cosa recórrer a un professional suposa una garantia a mitjà i llarg termini.

L'autèntica adaptació enfront de la crisi ha tingut lloc en l'obra nova, on abans es construïa, ara es reforma. Els professionals s'han especialitzat en aquest camp, i els particulars sol·liciten menys treballs de construcció i més de reformes. Els professionals de la construcció tenen dificultats per captar nous clients, i la missió de www.tumanitas.com és aconseguir milers de nous treballs de reformes cada mes perquè puguin seguir exercint la seva activitat.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades