Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las principales empresas alimentarias del mundo se comprometen en la mejora del estilo de vida de los consumidores

Les principals empreses alimentàries del món es comprometen en la millora de l'estil de vida dels consumidors

21/06/2011

21 juny 2011

La cimera de gran consum que la setmana passada va convocar a Barcelona a les principals companyies del sector a nivell mundial es clausura el passat divendres dia 17, després d'establir prioritats clares pel que fa a la millora de la salut i el benestar dels ciutadans a nivell mundial.

Conscients de la gravetat dels indicadors d'estils de vida, marcats per percentatges preocupants de persones que "no viuen de forma saludable", pateixen de sobre o infra nutrició, o rebutgen el menjar, les companyies s'han compromès a fer tot el que estigui a les seves mans per millorar l'estil de vida dels consumidors.

Així doncs, la junta directiva de 'The Consumer Goods Forum', l'organisme internacional organitzador de la Cimera, de la qual formen part companyies com The Coca-Cola Company, Carrefour, Nestlé, Ahold i PepsiCo, va anunciar la creació d'un grup de treball dedicat a afavorir l'adopció de mesures encaminades a millorar la salut i el benestar dels consumidors.

Aquest grup, copresidit pels consellers delegats de Nestlé (Paul Bulcke) i Ahold (Dick Boer), traduirà a mesures concretes que s'implantaran en les empreses de tot el món els tres compromisos assolits en aquest àmbit per les empreses reunides a la Cimera: facilitar al consumidor una major disponibilitat de productes i serveis saludables; oferir una informació útil i clara sobre els productes en totes les formes de comunicació que ofereixin les empreses al consumidor (envasos, publicitat, etiquetes...), amb especial cautela en la informació adreçada al públic infantil, i promoure accions que contribueixin a educar el consumidor ia canviar els seus hàbits de vida cap a costums més saludables.

Aquestes mesures es dirigiran tant als clients d'aquestes companyies com als seus empleats, amb el propòsit d'afavorir un estil de vida saludable que contribueixi a impactar en la societat, en general.

Es tracta, segons el director general de AECOC -organització empresarial que ha donat suport a la celebració a Barcelona d'aquesta cimera mundial - d'una important notícia que demostra la força de la col·laboració i la importància que la indústria i la distribució treballin de la mà en benefici del consumidor. No en va, segons l'opinió de José M ª Bonmatí, "aquestes propostes compten amb l'aval de més de 650 companyies de 70 països que juntes sumen vendes de 2,1 bilions d'euros i donen feina a més de 9,1 milions de persones, la qual que els atorga una gran capacitat d'impacte sobre els hàbits de vida dels ciutadans de tot el món ".

Indra K. Nooyi, presidenta i CEO de PepsiCo, va valorar molt positivament en la seva intervenció a la Cimera dels compromisos adoptats pel conjunt de les companyies reunides. La directiva, una de les empresàries més influents del món, va insistir en la importància de deixar de buscar culpables de la mala situació que travessa la societat a nivell mundial pels seus mals hàbits alimentaris, i posar solució de forma col·lectiva.

Tant la CEO de PepsiCo com el CEO d'Ahold, Dick Boer, es van mostrar d'acord en la necessitat de realitzar canvis profunds en l'estil de vida dels ciutadans a nivell mundial, quelcom en el que han de participar governs, companyies i també ciutadans, de manera que l'educació juga un paper crític en aquesta qüestió. En aquest sentit, Nooyi ha matisat que "tots hem de deixar d'assenyalar amb el dit i començar a prendre responsabilitats en aquesta oportunitat de millora". Per la seva banda, Dick Boer ha apuntat que "el menjar mai ha estat tan bona com avui, té d'haver un equilibri entre alimentació i activitat física". Tots dos van coincidir en què sensibilitzar i oferir al consumidor formació i informació que els permeti equilibrar la seva alimentació de manera saludable i combinar-l'amb la seva forma de vida, és la clau.

Les companyies participants a la Cimera de gran consum organitzada a Barcelona amb el suport de AECOC-l 'Associació empresarial que reuneix prop de 25.000 empreses-van destacar la necessitat d'adaptar-se a un nou consumidor que viu plenament "interconnectat" gràcies a les noves tecnologies. Una nova realitat que influeix en el seu estil de vida-Indra K. Nooyi assenyalar el sedentarisme que això suposa-i que també determina la forma de comunicar-se a nivell mundial.

Així mateix, la sostenibilitat ha comptat amb un protagonisme especial durant les tres jornades de la Cimera, tant des de la seva perspectiva mediambiental, com social i econòmica. En aquest sentit, Guido Barilla, president de Grup Barilla, va plantejar la necessitat d'impulsar un canvi en el model de creixement vigent fins ara.

La cimera de gran consum ha reunit a Barcelona durant aquesta setmana a uns 700 directius de companyies de la indústria i la distribució de tot el món per prendre el pols al sector i marcar la seva agenda de prioritats de cara als propers anys. La seva edició 2012 tindrà lloc a Istanbul.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis