Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Carlos Torme, director de Desarrollo de Mercados AECOC
"Es percep en el sector la conscienciació de que les fórmules de sempre ja no serveixen"

Entrevista a Carlos Torme, director de Desenvolupament de Mercats AECOC

Ricard Arís18/01/2011

18 gener 2011

Una de les cites ineludibles de l'any en el sector de la ferreteria i el reciclatge és el congrés anual que AECOC celebra aquest any a Madrid. El conjunt de ponents convidats analitzarà en aquesta ocasió l'ús d'Internet a les empreses del sector, discutirà sobre el trade màrqueting com a mètode d'incrementar vendes i exposarà el seu punt de vista pel que fa a la innovació com a element de diferenciació. Per parlar de tot això, Interempreses ha entrevistat Carlos Torme, director de desenvolupament de mercats de AECOC.
Carlos Torme, director de Desenvolupament de Mercats AECOC
Carlos Torme, director de Desenvolupament de Mercats AECOC

Què hi presentaran en el pròxim Congrés de ferreteria i bricolatge d'AECOC?

Aquesta edició del nostre congrés anual de ferreteria i bricolatge presenta novetats principalment en tres línies. D'una banda, des de l'organització i des del Comitè, s'ha decidit apropar més el programa al mercat de subministrament, les cooperatives i les ferreteries tradicionals. Aquest objectiu sempre ha estat present en el nostre punt de trobada, però, en aquesta ocasió, hem volgut donar-li un major pes específic.

Una altra de les novetats d'enguany és la dedicació de part del nostre programa a analitzar com les companyies del sector s'han d'adaptar a l'ús d'Internet. Les noves tecnologies són, avui en dia, una oportunitat de la qual les companyies no poden quedar-se al marge, de manera que volem oferir-los les eines necessàries per treure'n el màxim partit.

Finalment i en línia amb les activitats que des del nostre comitè sectorial s'estan impulsant en els últims mesos, també hem dedicat una part especial del programa a analitzar el paper de la comercialització i el trade màrqueting a l'hora d'incrementar les vendes. Aquesta és una línia en què, des AECOC, estem treballant molt intensament, organitzant cursos i jornades especialment destinades al sector de la ferreteria i el bricolatge.

Així mateix, i encara que no és una novetat perquè és un tema sempre present en els nostres fòrums, és important destacar que el programa d'aquest any dedicarà un bloc temàtic a analitzar el paper de la innovació com a element de diferenciació. Es tracta d'un tema veritablement clau, ja que tenim exemples clars en el sector que els que realment innoven són els que poden fer créixer les vendes. Un exemple d'això és la companyia multinacional 3M, què coneixerem de la mà del seu conseller delegat i director general Iberia, 3M.

On es realitzarà el Congrés 2011 d'AECOC? Per què ha escollit aquest emplaçament?

El proper congrés AECOC de ferreteria i bricolatge tornarà a celebrar a Madrid i concretament al Centre de Convencions Mapfre. Es tracta d'un espai molt cèntric i ben comunicat que, al nostre entendre, facilitarà el desplaçament als nostres congressistes, amb independència de quin sigui el seu punt d'origen.

El lema de l'any passat era 'Renovar-se o morir'. Quin és el d'aquest any?

Encara que efectivament la conjuntura dels darrers anys fa del tot cal un canvi d'estratègia, a fet, l'eslògan exacte del passat any era el de 'Descobrint les nous claus del sector'. Una crida a buscar noves 'eines' per seguir creixent en temps adversos.

Aquest any, en què les bases per seguir avançant ia estan asseguts, s'ha optat per l'eslògan 'Liderant la transformació del sector', perquè del que es tracta veritablement és de prendre les regnes d'aquest canvi que necessita un sector com el de Ferreteria i Bricolatge. Per això, el repte fonamental per a les companyies del sector continua sent el de buscar fórmules per fer-se un buit en la ment del consumidor, via la diferenciació, la innovació, la millora de l'experiència de compra etc ... No obstant això, i en la convicció que mai com ara va ser tan necessari unir esforços, aquest any es vol també seguir reforçant la necessitat d'afavorir i fomentar el tan necessari Punt de Trobada.

Les empreses van seguir el seu consell? Quantes han decidit optar per la renovació?

Encara que els grans canvis sempre són lents i progressius sí que es percep en el sector la conscienciació de que les fórmules de sempre ja no serveixen, que el consumidor està en ple procés de canvi i que, si volem respondre i servir amb eficàcia, hem d'adaptar-nos. I encara que és difícil poder facilitar una dada exacte, tenim la certesa que, cada vegada més companyies aposten pels desenvolupaments tecnològics, per adoptar millors pràctiques en matèria de gestió. En definitiva, per caminar cap a la modernització i professionalització dels seus negocis, un pas fonamental per a l'avanç global del sector.

"El Congrés AECOC de Ferreteria i Bricolatge reunirà al voltant de 200 companyies del sector de tot el país"
'Liderant la transformació del sector' és el lema triat per AECOC per a aquesta nova edició del seu congrés
'Liderant la transformació del sector' és el lema triat per AECOC per a aquesta nova edició del seu congrés.

Fem un desglossament dels punts del seu programa. El congrés constarà de dues jornades què trobaran qui es decantin per visitar el primer dia?

Durant la primera jornada el congrés farà una aproximació general a la situació econòmica ia la del sector. L'encarregat d'obrir el Seminari serà Fernando Faces, professor de l'Institut Sant Elm que realitzarà una aproximació a la situació de l'economia espanyola, així com una previsió del seu comportament al llarg d'aquest 2011. Per la seva banda, Régis Degelke, president de Edra, aproparà als assistents les tendències dels propers anys en el mercat europeu de ferreteria i bricolatge.

El dia 9 també tindran lloc els blocs dedicats a proposar millores per a la comercialització i analitzar el potencial d'Internet. Així doncs, Paul Bonne, director de vendes de Henkel Bèlgica, i Hen Bakker, director de compres internacional de Hornbach Baumarkt Holand, s'abordaran les estratègies que han d'emprendre les companyies per augmentar els seus ingressos i atraure el consumidor. D'altra banda, Fuencisla Clemares, directora de retail de Google Espanya, parlarà de les oportunitats d'Internet com canal de prescripció i vendes.

I la segona jornada? Expliqui'ns què trobaran els assistents

La jornada del dia 10 s'obrirà de la mà de Jorge López, conseller delegat i director general de 3M per a la regió ibèrica, que aproparà als assistents l'experiència de la seva companyia pel que fa a una cosa tan important com la innovació es refereix. En un context de canvis com l'actual, innovar és fonamental per diferenciar-se a ulls del consumidor.

A continuació, Luis Herrero, director de logística organització i sistemes de Leroy Merlin i Jorge Rosa, director tècnic i d'operacions de Kenitex, oferiran les claus per aconseguir una gestió eficient de l'aprovisionament.

El mateix dijous tindran lloc també dues taules rodones de les que formaran destacats responsables del sector. En primer lloc, Pere Durán, president d'agafat, Ignacio Bringas, director de Compres i Logística de Rodó i García, Paulo Ferreira, director d'eines elèctriques de Robert Bosch, i Rafael Ortega, director comercial Iberia SNA Europe, debatran sobre les oportunitats que ofereix el canal de subministrament industrial.

A continuació, celebrarem una altra taula rodona que porta per títol 'El futur de les cooperatives i les centrals de compra' en què participaran Fernando Bautista, gerent de Cofac, Óscar Madrid, president de Comafe, Ignacio Ehlis, gerent de Ehlis i Didier Bogaert, director de màrqueting i vendes de Main Group Bèlgica. Aquests professionals i experts del sector remarcaran la importància de les cooperatives i les centrals de compra com a eines per crear valor.

El tancament del congrés anirà a càrrec d'Álex Rovira que parlarà de la importància dels valors de les persones que componen les empreses, que al final són el principal actiu de les mateixes.

Parlant d'Álex Rovira, quines són les raons de la seva elecció? Li va sorprendre que li convidessin a un congrés de Ferreteria i Bricolatge?

Àlex Rovira és un ponent de prestigi, un gran empresari i un escriptor d'èxit al qual hem triat per la seva capacitat per explicar de forma clara i senzilla les transformacions que s'estan veient en el nostre dia a dia. A més, és un gran motivador que segur transmet als assistents un missatge positiu, alguna cosa absolutament necessari actualment.

Cal tenir en compte que, per la seva habilitat com a orador, Rovira ha col·laborat ja anteriorment amb AECOC amb un èxit notable i, si bé és cert que coneix i és més conegut en el sector del gran consum, s'ha mostrat encantat de participar en aquest fòrum.

Quantes empreses han confirmat la seva assistència al congrés? ¿Compleixen les seves expectatives? Hi ha alguna que vulguin destacar?

El Congrés AECOC de Ferreteria i Bricolatge reunirà al voltant de 200 companyies del sector de tot el país. Fins al moment les inscripcions al Punt de Trobada segueixen el seu ritme habitual i ja han confirmat la seva assistència empreses tan destacades com Bauhaus, Izar Cutting Tools, Bricor, Henkel, Bricoking, Corporació Patricio Echeverria, Karcher o Bricolux Ibèrica, entre altres.

El passat 2010 va ser clarament un mal any com veuen el present 2011?

Efectivament el 2010 ha estat un any complicat i la nostra percepció és que, com a mínim, tenim encara per davant dos anys complexos. En qualsevol cas, l'impacte de la crisi econòmica serà, sens dubte, menor per a aquelles companyies que hagin fet els deures, és a dir, que hagin eliminat ineficiències, que hagin reformulat l'equació de valor i suprimit qualsevol cost innecessari.

El Congrés AECOC dedicarà un bloc a la innovació, ja que segons Torme &quote;els que realment innoven són els que poden fer créixer les vendes&quote;...
El Congrés AECOC dedicarà un bloc a la innovació, ja que segons Torme "els que realment innoven són els que poden fer créixer les vendes". Foto: Koelnmesse.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis