Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las Jornadas Aecoc encaran el sector hacia el comercio electrónico
La implantació d'aquesta tecnologia permet estalviar més de 8 en la gestió de cada comanda i més de 4 per cada factura, segons dades d'Aecoc

Les Jornades Aecoc encaren el sector cap al comerç electrònic

Redacció Interempreses01/10/2010

28 setembre 2010

Més de 350 professionals del sector de la ferreteria i el bricolatge van acordar en les passades jornades Aecoc agilitar la implantació del comerç electrònic. És un fet rellevant que només el 25% de les empreses de ferreteria i bricolatge utilitzin el comerç electrònic en les seves comandes, mentre en altres sectors com el de companyies de gran consum arriba fins al 76%.

Els principals distribuïdors de productes de ferreteria i bricolatge es van reunir dimarts a Madrid amb els seus principals proveïdors per animar-los a incorporar l'Intercanvi Electrònic de Documents (EDI), per als missatges de comanda (Orders), albarà (Desadv) i factura (Invoice) .

Després de la reunió, els deu distribuïdors participants en la iniciativa-Aki Bricolatge, Cofac, Leroy Merlin, Bricor, Carrefour, Ehlis, ATB, Bricoking, Bricogroup i Saint Gobain Distribució-van adquirir el compromís de treballar al llarg del que queda d'any i de 2011 per poder gestionar electrònicament albarans, comandes i factures, un pas clau perquè aquest sistema enlairament definitivament en el sector. No en va, aquesta tecnologia presenta al canal de ferreteria i bricolatge un important potencial de creixement, ja que, actualment, tan sols 320 companyies del sector han dit adéu al paper en els seus processos administratius.

Moment de la inauguració de la jornada Aecoc per a l'impuls de l'EDI
Moment de la inauguració de la jornada Aecoc per a l'impuls de l'EDI.

L'arribada de l'e-estalvi

Els participants a la jornada van destacar els importants beneficis i estalvis d'un sistema que permet, segons dades de Aecoc, estalviar més de 8 euros en la gestió de cada comanda i més de 4 en cada factura electrònica. I és que mentre en el gran consum-en que la comanda electrònic té una implantació del 76% - el cost de gestió és de 0,92 euros, en el sector de ferreteria i bricolatge-en el que la implantació arriba només el 25% - aquest import s'eleva fins als 9,11 euros. De la mateixa manera, l'ús massiu de l'anomenada e-factura aportarà al sector importantíssims estalvis, atenent a les dades de Aecoc. Aquesta solució, que presenta una implantació del 90% en gran consum i només el 15% en ferreteria i bricolatge, permetria rebaixar en gairebé 5 euros els costos de gestió de cadascuna de les factures (de 5,65 a 1, 05 euros) .

Els deu distribuïdors del sector de ferreteria i bricolatge participants en la iniciativa van destacar, així mateix, en la jornada els avantatges quant a eficiència, competitivitat, estalvi de costos i modernitat que suposa aquesta tecnologia per al sector. També algunes de les companyies proveïdores que ja han descobert els beneficis d'aquest sistema van exposar les seves experiències en l'ús d'aquesta tecnologia.

"Amb la implantació del EDI guanyem tots", en paraules de José María Mera, de Bricogroup
Els participants van ser representants de les principals associacions i empreses del sector
Els participants van ser representants de les principals associacions i empreses del sector.

La visió del sector

Pel que fa a l'opinió dels assistents, Interempreses es va posar en contacte amb José María Mera, de Bricogroup, qui va valorar les jornades com "molt positives per moltes raons. La primera l'alta participació més de 400 persones de més de 300 empreses, moltes que ja utilitzen EDI i que van acceptar la nostra invitació per escoltar el que volíem dir-li una gran part de la distribució. La segona, perquè els convocants érem des de les grans empreses de la distribució especialitzada, passant per centrals de compres i cooperatives ferreters, és a dir gairebé tot el món per últim pel missatge tan positiu que es va transmetre, amb l'extensió de EDI guanyem tots " .

Per parlar d'algun aspecte negatiu, Mera va destacar que "a Espanya hi ha un salt molt important entre els grans del sector i la pimes nacionals i en aquestes la implantació tecnològica és encara una mica escassa. És veritat que aquesta millorant, però prendre consciència de l'estalvi de costos en inversió com és EDI encara una mica difícil ". D'altra banda, va aprofitar l'ocasió per realitzar una anàlisi del sector, del que va comentar que "les empreses mitjanes i petites fem un esforç gairebé sobrehumà a millorar les nostres instal·lacions, la nostra gestió, en buscar aliances o a buscar l'especialització, la qual tindrem molt difícil. O ho fem molt bé i això inclou des de la ubicació del local, la implantació triant la teva línia de negoci de forma clara i precisa, els preus i per tant les compres, el manteniment etc. o no serem prou visibles per als consumidors i per tant desapareixerem, amb això no vull ser malastruc crec que hi ha models de negoci en formats de mitjanes superfícies molt competitius, però no es pot parar en la millora dels nostres processos ".

El nou certificat Aecoc

D'altra banda, en les jornades es va donar a conèixer en el transcurs del mateix esdeveniment la concessió de l'homologació Aecoc (GS1 Espanya) a nexMart, la plataforma d'e-business que donen suport les principals empreses del sector, de manera que, a partir d'ara, es garanteix que els estàndards GS1 deIntercambio electrònic de documents: Orders (comandes), Desadv (albarans), i Invoice (factures) estan correctament implantats en el producte i la interoperabilitat amb la resta de productes i solucions que els utilitzen són les adequades.

Els assistents van poder aprendre els avantatges d'aplicar les EDI a les seves empreses
Els assistents van poder aprendre els avantatges d'aplicar les EDI a les seves empreses.

La concessió de la certificació Aecoc és conseqüència directa de la reunió que van mantenir a la seu de Bosch a Madrid, el 21 d'abril, entre els representants d'un grup de fabricants líders del sector d'eina i subministrament industrial, com Aghasa, Gla, Bosch, SNA i TESA i el portal especialitzat en comerç electrònic nexMart, en la qual es van analitzar les necessitats d'e-business dels seus distribuïdors en el moment actual.

En l'esmentada reunió es va adoptar com a principal objectiu aconseguir, en el menor termini possible, la certificació de la solució nexMart d'acord amb els estàndards de Aecoc per potenciar i promoure l'ús de l'Intercanvi Electrònic de Documents (EDI). Les empreses participants en aquella reunió tancaven així el seu fort compromís com col·lectiu en la implantació de nexMart com la solució més idònia per dur a terme les activitats de comerç electrònic del sector i donar resposta d'aquesta manera a les seves necessitats i les dels seus distribuïdors de manera neutral i transparent.

El principal avantatge de l'homologació Aecoc és que permet potenciar i promoure l'ús de l'Intercanvi Electrònic de Documents (EDI) i d'aquesta manera facilitar la implantació en les empreses i avançar més ràpidament en l'ús de les noves tecnologies. L'objectiu final és aconseguir que el comerç electrònic es converteixi en una pràctica habitual que beneficiï el sector de l'eina i subministrament industrial en el seu conjunt.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis